Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-11

16 maart 2015 18:59 uur

Katwijk.

‘Brand heeft geen gevolgen voor verbouwing Visserijschool Katwijk’
Omroep West – Mon, 16 Mar 2015 17:35:00 Z
KATWIJK – De brand die zondagochtend in de Visserijschool in Katwijk heeft gewoed, heeft waarschijnlijk geen gevolgen voor de bouwplannen. Dat laat woningcorporatie Dunavie maandag weten. In de voormalige school aan de Sluisweg komen appartementen. De brandweer redde zondagochtend twee mensen uit het pand. Ze raakten niet gewond. In het pand wonen twaalf antikrakers. Dunavie laat weten dat de meeste bewoners weer zijn teruggekeerd naar de school.

Nijmegen.

Waalbrug Nijmegen blijft toch open tijdens renovatie
De Gelderlander – Mon, 16 Mar 2015 17:47:00 Z
NIJMEGEN – De Nijmeegse Waalbrug gaat bij de komende grote renovatie toch niet op slot. Bekijk ook… Mogelijk lange tijd geen verkeer op Waalbrug door renovatie Nieuwe kleur voor oude Waalbrug Nijmegen? ‘Extra busbaan en breed fietspad op Waalbrug’ Oude Waalbrug Nijmegen krijgt opknapbeurt Er blijven altijd 2 rijbanen open op mogelijk een enkel weekeinde na. De opknapbeurt van de Waalbrug staat gepland voor de periode vanaf mei 2016. Dan starten de voorbereidende werkzaamheden.

Vlissingen.

Bewoners Vlissingsestraat Souburg hebben last van sloop woningen
Provinciale Zeeuwse Courant – Mon, 16 Mar 2015 17:25:00 Z
OOST-SOUBURG – Sloop van de oude huizen en nieuwbouw van Hof Kromwege in Souburg brengt bewoners van de Vlissingsestraat precies waar ze al voor vreesden: stof, herrie en héél veel trillingen. “Dat begint dan ’s ochtends om zeven uur”, schreeuwt Alex Nelis boven de sloopherrie uit. “Dan worden de containers gewisseld. Als dat kreng start, man, het is net een tank. En het laden en lossen gebeurt niet op het bouwterrein, zoals het hoort, maar hier voor op straat.