Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2015-10

09 maart 2015 19:30 uur

Almelo.

Wevershuisjes aan Hof van Gülick in Almelo mogen toch niet gesloopt worden
TC Tubantia – Wed, 04 Mar 2015 18:52:00 Z
ALMELO – De wevershuisjes aan de Hof van Gülick mogen toch niet gesloopt worden. Dat heeft de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Almelo bepaald en het college van B en W volgt dat advies op. Bezwaar Het college gaf afgelopen najaar nog een omgevingsvergunning voor de wevershuisjes af, een verkapte sloopvergunning. De stichting Stadsherstel en de Stichting Historische Kring Stad en Ambt Almelo kwamen daartegen in verweer. De stichtingen vinden dat het gebouwtje bewaard moet blijven.

Doetinchem.

Verpauperd deel van centrum Doetinchem opgeknapt
De Gelderlander – Wed, 04 Mar 2015 17:30:00 Z
DOETINCHEM – Villa van Wanrooij en de 2 belendende walhuisjes op de hoek van de Grutstraat en de Kapoeniestraat in Doetinchem worden gerestaureerd. Hiermee wil het college van de gemeente Doetinchem een impuls geven aan de kwaliteit van de binnenstad. Lees ook… Aanvraag 5 ton subsidie voormalige daklozenvilla ‘Daklozenvilla’ verhuist van Grutstraat naar Keppelseweg “Nu kijken we daar, hoe historisch ook, tegen een verpauperd stukje binnenstad aan”, zegt wethouder Ingrid Lambregts

Geesteren.

Grote brand verwoest loods in Geesteren (video)
De Stentor – Sat, 07 Mar 2015 11:53:00 Z
GEESTEREN (ANP) – Een opslagloods met voertuigen in Geesteren (Overijssel) is in de nacht van vrijdag op zaterdag verwoest door een brand. ,,De loods is volledig uitgebrand’, aldus een woordvoerster van de brandweer. De uitslaande brand aan de Denekamperweg zorgde voor enige overlast in het dorp. De brandweer ontruimde uit voorzorg drie woningen. De bewoners zijn tijdelijk opgevangen door de buren. ,,We gaan straks kijken wanneer ze terug kunnen gaan’, zei de woordvoerster.

Gouda.

Koudasfalt afgeblazen
Goudse Post – Wed, 04 Mar 2015 18:50:00 Z
Het leek te mooi om waar te zijn, een buitenkans zelfs, die maar zelden langskomt. Wethouder Bergman had haar zinnen gezet op de aankoop van het terrein van Koudasfalt aan de Gouderaksedijk. Omdat de gemeente geen geld heeft om het terrein van 29.000 m2 te kopen, werd de raad gevraagd een krediet beschikbaar te stellen. Inclusief sanering van het terrein zou het gaan om vijf miljoen euro. “Maar saneren kan ook op een later tijdstip.

Lelystad.

Gymzalen in Zuiderzeewijk worden gesloopt
Flevopost – Sat, 07 Mar 2015 15:35:00 Z
Lelystad – Na het gereedkomen van het nieuwe Wijkcentrum en Kindcentrum Zuiderzeewijk is de sloop van de oude gymzalen aan het Robbenzand en de Spaanderbank begonnen. Het Kindcentrum is zo goed als klaar, op een aantal groenelementen in de buitenruimte na. De kinderen van basisscholen De Vuurtoren en Ichthus en van SKL verhuizen deze maand naar het nieuwe gebouw.

Oosterhout.

Grootschalige huurwoningrenovatie Oosterhout kan van start
De Gelderlander – Sat, 07 Mar 2015 12:21:00 Z
OOSTERHOUT – Oosterhout staat aan de vooravond van een opknapbeurt van huurhuizen. In de Hoge Hofstraat en Oosterhoutsestraat worden zo’n 50 woningen opgeknapt en krijgt ook de openbare ruimte een oppepper. Deze week kreeg de woningrenovatie groen licht van de Overbetuwse welstandscommissie. Bekijk ook… Startsein voor nieuwbouw in Oosterhout Daardoor kan 30 maart begonnen worden met de eerste van 48 huizen, allemaal eigendom van de Woonstichting Valburg.

Schoonhoven.

Opknapbeurt stadhuis Schoonhoven vervroegd na lekkages door bruinrot
Omroep West – Sat, 07 Mar 2015 15:08:00 Z
SCHOONHOVEN – Het historische stadhuis van Schoonhoven is zo lek als een mandje. Voor de gemeente Krimpenerwaard is dat reden om nu al te beginnen met een renovatie, terwijl deze pas voor 2024 gepland stond. De kappen van de oudbouw van het Waakhuis en de drie panden aan de Haven lekken. Daardoor is een groot aantal eikenhouten balken door bruinrot aangetast. Het gevolg is dat de balklaag de samenhang met de gevels heeft verloren. Volgens de gemeente kon restauratie niet langer op zich wachten.

Tilburg.

Demonstratie binnenstad Tilburg tegen sluiting De Vloek
BN DeStem – Sat, 07 Mar 2015 16:46:00 Z
Za 7 mrt: Een twintigtal linkse activisten demonstreerde zaterdagmiddag in Tilburg tijdens een solidariteitsactie. Een even groot aantal agenten liep mee om het in goede banen te leiden: te voet, te paard en op de fiets.  De demonstranten willen dat krakersbolwerk De Vloek in Scheveningen open blijft. In april wil Den Haag de vrijplaats in Scheveningen ontruimen en meteen slopen om plaats te maken voor een topzeilcentrum.

Valkenswaard.

Sloop muur bij Nicolaaspastorie voer voor discussie
Eindhovens Dagblad – Wed, 04 Mar 2015 17:29:00 Z
VALKENSWAARD ? De sloop van de panden aan de zuidzijde van de Luikerweg in Valkenswaard is in volle gang. Het gaat om het deel van de Nicolaaspastorie tot bijna aan de kruising Luikerweg/ Dommelseweg. Op termijn komen daar 77 appartementen in drie bouwlagen. Even leidde woesdag de voorgenomen sloop van de scheidingsmuur tussen de pastorie van de Nicolaaskerk en de te slopen gebouwen tot enige commotie.

Wateringen.

Bewoners asbestwijk Wateringen willen graag een casemanager voor al hun vragen
Omroep West – Wed, 04 Mar 2015 19:07:00 Z
WATERINGEN – De bewoners van de asbestwijk in Wateringen zijn niet blij met de communicatie vanuit de gemeente over de schoonmaakwerkzaamheden. Wij krijgen tegenstrijdige berichten zeggen de bewoners. Bijna 2 maanden na de grote brand aan de Poeldijkseweg in Wateringen is nog steeds niet al het asbest opgeruimd. Bewoonster Martie Brabander laat weten dat ze het liefst een casemanager wil hebben. ‘Eén iemand bij wie je al je vragen neer kan leggen.