Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-9

24 februari 2014 15:42 uur

Gemeente Cranendonck.

Sanering zinkassenwegen Cranendonck
Radio Horizon – Wed, 19 Feb 2014 20:19:00 Z
De jaar en volgend jaar wordt een groot deel van de zinkassenwegen in het buitengebied van Cranendonck gesaneerd. De gemeente krijgt hiervoor een subsidie van 2,1 miljoen euro van het Rijk. De gemeentekost het zelf geen geld. Er worden 20 tot 30 wegen van in totaal 10 kilometer lang aangepakt. De zinkassen verdwijnen en daarmee wordt een schoon buitengebied opgeleverd zonder vervuiling onder de oppervlakte van de wegen.

Gemeente Cuijck.

Oude gevel Fraterhuis duikt op bij sloop schouwburg
De Gelderlander – Sat, 22 Feb 2014 08:33:00 Z
CUIJK – Per ongeluk ontdekt tijdens de sloop van de schouwburg: een oude gevel van het Fraterhuis. De schouwburg is er blij mee, zegt directeur Sjoerd Meijer. In de foyer van de nu gesloopte schouwburg, die tegen het Fraterhuis was aangebouwd, was een gestucte muur van het Fraterhuis te zien. Historie Het plan was om het historische karakter van het Fraterhuis in de nieuwe schouwburg te laten terugkomen door die stucmuur te vervangen door een bakstenen muur.

Gemeente Edam-Volendam.

Start nieuwbouw of renovatie binnen twee jaar
Stadskrant Edam – Mon, 24 Feb 2014 14:29:00 Z
Grote veranderingen op komst voor verzorgingshuis De Meermin Er is vele jaren over gepraat, er liggen diverse plannen klaar, maar wisseling van eigenaar en het financiële debacle van huidig eigenaar Vestia gooiden telkenmale roet in het eten. Toch is het personeel van de Meermin recent geïnformeerd over drastische aanpassingen van het gebouw die moeten leiden tot veranderende functies, een grootschalige renovatie of zelfs nieuwbouw. Binnen twee jaar moeten de plannen concreet worden.

Gemeente Enschede.

Geen risico’s voormalige vuilstort Usselerveen
AgriHolland – Wed, 19 Feb 2014 22:25:00 Z
De voormalige huisvuilstortplaats in het Usselerveen tussen Enschede en Haaksbergen vormt geen gezondheidsrisico voor bewoners en de agrarische bedrijven in het gebied. Ook zijn er geen onaanvaardbare ecologische risico’s en zijn er geen afwijkende waarden in het grondwater. Dat is de uitkomst van een bodemonderzoek dat de provincie Overijssel samen met de gemeente Enschede heeft uitgevoerd. Tussen 1926 en 1950 is in het gebied huisvuil gestort.

Gemeente Hengelo.

Sloop van woningen in Bloemenbuurt te Hengelo uitgesteld
Roskam – Mon, 24 Feb 2014 00:12:00 Z
Het uitstel van de sloop van de 38 kleinere woningen in de Bloemenbuurt valt niet  in goede aarde bij de SP. De raadsfractie van deze partij wijst erop dat ze zich heeft beroepen op de afspraak die de gemeente Hengelo en de woningcorporatie Welbions hebben gemaakt om geen woningen te slopen voor er een concreet plan ligt voor (al dan niet vervangende) nieuwbouw.

Gemeente Hoogeveen.

Boerderij in Fluitenberg tot de grond toe afgebrand
RTV Drenthe – Mon, 24 Feb 2014 05:29:00 Z
FLUITENBERG – Een boerderij aan de Domeinweg in Fluitenberg is in de nacht van zondag op maandag volledig uitgebrand. In het pand was een dakdekkersbedrijf gevestigd. Het vuur werd rond half twee ontdekt. Volgens de brandweer is de brand in het achterste deel van de boerderij ontstaan, waardoor is nog onbekend. In de boerderij stonden een paar gasflessen die door de hitte ontploften. In het dak zaten mogelijk asbestplaten verwerkt.

Gemeente Lansingerland.

Start werkzaamheden nieuwbouw Ds. Van Koetsveldstraat (Berkel en Rodenrijs) Binnenkort start 3B Wonen met de sloop van de panden aan de Ds.Van Koetsveldstraat. Hier heeft de woningstichting 29 sociale huurappartementen en 30 wooneenheden ontwikkeld. De 30 wooneenheden zijn in opdracht van Stichting Middin ontwikkeld en wordt de vervangende huisvesting van de huidige “De Lansingh” aan de Ds. Van Koetsveldstraat. In de bestaande bebouwing is asbest verwerkt. Voordat de bestaande panden gesloopt kunnen worden, moet de asbest worden verwijderd. Voor het verwijderen van asbest gelden strenge regels. 3B Wonen heeft een bedrijf geselecteerd dat volgens deze strikte richtlijnen werkt. Hierdoor zijn er voor de omgeving geen risico’s.

Gemeente Maassluis.

Gebouwbrand aan de Nachtegaallaan
Westlanders.nu – Sun, 23 Feb 2014 20:29:00 Z
Maassluis 23.02.2014 – Zondagmiddag werd de brandweer om 14.49 voor de tweede keer opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Nachtegaallaan.Om onbekende oorzaak was er brand uitgebroken tussen een spouwmuur op het balkon van een woonhuis. Hierdoor moest de brandweer een deel van de gevel slopen om bij de brandhaard te komen.Om overal goed bij te kunnen moest ook de hoogwerker worden ingezet. Van een echte brand is verder geen sprake geweest.

Gemeente Ommen.

Sloop Krepla binnenkort van start
Gemeente Ommen – Mon, 24 Feb 2014 14:07:00 Z
Eind vorig jaar werden de voormalige garage Van Leussen en naastgelegen panden al gesloopt. Het afbreken van de panden in dit gebied is mede mogelijk gemaakt door een subsidie Kwaliteit Stedelijke Vernieuwing van provincie Overijssel. Ontwikkeling Haven Noord Na de sloop van de loods wordt de grond door de gemeente bouwrijp gemaakt. Toscon Service en OCB Bouw BV hebben een gedeelte van de gronden aangekocht voor verder bedrijfsuitbreiding.

Gemeente Oss.

Muren van eeuwenoud gevonden bij sloop Ravenstein
Brabants Dagblad – Mon, 24 Feb 2014 14:31:00 Z
RAVENSTEIN – Bij de sloop van de oude Mariaschool in Ravenstein zijn waardevolle archeologische vondsten gedaan. Het gaat om muren van de voormalige voorburcht van het kasteel. “Zestiende-, zeventiende-eeuws”, zegt archeoloog Sjaak Mooren van bureau BAAC (Bouwhistorie, Archeologie, Architectuurhistorie en Cultuurhistorie). “Het mooie is dat het zo verschrikkelijk goed bewaard is gebleven.” Op de plek van de oude school moeten appartementen komen.

Gemeente Sint-Michielsgestel.

‘Onze kerk laten we toch niet slopen?!’
MooiBalkum.nl – Mon, 24 Feb 2014 04:13:00 Z
Op donderdag 6 maart wordt een informatiebijeenkomst gehouden over het behoud van de Petruskerk in Berlicum. De bijeenkomst vindt plaats in sociaal-cultureel-centrum Den Durpsherd, tegenover de Petruskerk aan de Kerkwijk in Berlicum. Vanaf 19:30 uur is er een inloop, waarna om 20:00 uur een inleiding en enkele presentaties worden gehouden. Na een korte pauze krijgen politieke partijen uit de gemeente Sint-Michielsgestel de kans hun visie op het behoud van de Petruskerk te geven.

Gemeente Wormer.

Sloop twee flats in Wormer
Noordhollands Dagblad – Sat, 22 Feb 2014 05:12:00 Z
WORMER – ,,Zelf woon ik hier twee jaar”, zegt een bewoner. ,,Mijn schoonvader al 38 jaar. En hij zegt dat het hoog tijd wordt dat ze de flat slopen.” Twee flats, in de Spatterstraat en de Fortuinstraat, worden waarschijnlijk gesloopt om er nieuwe woningen te bouwen. Renovatie is een optie, zegt eigenaar WormerWonen, maar nadelen als het ontbreken van een lift, de gehorigheid en onzekerheid omtrent de fundering, maken nieuwbouw aantrekkelijker.