Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-8

17 februari 2014 08:56 uur

Gemeente Aalten.

Brand verwoest bloembollenbedrijf in Aalten
Omroep Gelderland – Sat, 15 Feb 2014 10:30:00 Z
AALTEN – Bloembollenbedrijf Arentsen in Aalten is vrijdagavond grotendeels door brand verwoest. De brand in de loods van ongeveer 25 bij 50 meter ontstond rond 20.30 uur. Zo’n 2 uur later werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Er werd nog lang nageblust. Er is niemand gewond geraakt door de vuurzee. Andere panden geen grote schadeGebouwen in de nabije omgeving, waaronder het woonhuis naast de loods, hebben geen grote schade opgelopen.

Gemeente Alkmaar.

Boederij Schermerdijk opnieuw doelwit brandstichting (FOTO’s)
Alkmaar Centraal – Sat, 15 Feb 2014 07:59:00 Z
Alkmaar, 14 februari 2014. De brandweer moest vrijdagavond uitrukken voor een felle uitslaande brand in de schuur van een boerderij aan de Schermerdijk. Het is een bekend adres voor de brandweer: het gaat om al jaren leegstaande panden die al meerdere keren het doelwit van brandstichting zijn geweest. De boerderij staat op de nominatie om gesloopt te worden, maar die plannen zijn in de ijskast terecht gekomen toen er asbest werd gevonden.

Gemeente Alphen aan den Rijn.

Kantoor WonenCentraal gesloopt
Alphen Stad FM – Tue, 11 Feb 2014 20:54:00 Z
ALPHEN AAN DEN RIJN – Het kantoor van WonenCentraal aan de Concertweg wordt gesloopt. Vrijdag verhuist de corporatie naar de Baronie. Het gebouw is niet meer geschikt als kantoorpand en wordt op een nader te bepalen datum gesloopt. Het kantoorgedeelte dat onder het appartementengebouw zit, zet WonenCentraal om naar appartementen. Op het terrein dat door de sloop vrijkomt gaat WonenCentraal eengezinswoningen bouwen. Een ontwerp wordt medio 2014 gekozen.

Gemeente Breda.

BVR Groep maakt doorstart met Rasenberg Bouw
Breda Vandaag – Tue, 11 Feb 2014 21:36:00 Z
BREDA/ROOSENDAAL – Rasenberg Bouw BV is sinds 11 februari weer in de lucht. Het bedrijf, onderdeel van de Rasenberg Holding BV dat eind januari failliet ging, is overgenomen door BVR Groep BV uit Roosendaal. Rasenberg Bouw zet de activiteiten onder dezelfde naam en identiteit voort vanuit de vertrouwde vestigingen in Breda en Oosterhout. Dat maakten curatoren Jan Verwiel en Ruud Hermsen dinsdag bekend.

Gemeente Deventer.

Sloopfeest in Voorstad-Centrum Deventer
RTV Oost – Thu, 13 Feb 2014 19:53:00 Z
Bewoners van de Deventer wijk Voorstad-Centrum zijn blij dat een voormalige garage aan de Rielerweg wordt gesloopt. Vanmiddag was het daarom zelfs feest in de buurt. Het pand waar vroeger auto’s werden gerepareerd en verkocht staat al jaren leeg. ‘En dat was een doorn in ons oog’, aldus een buurtbewoner, die vanmiddag opgelucht adem haalde. Dat deed hij nadat wethouder Swart het startsein voor de sloop van de garage gaf. Met behulp van een touw zou daarna een muur omver worden getrokken.

Gemeente Doetinchem.

Brand in bedrijfshal in Doetinchem
Ideaal – Mon, 17 Feb 2014 07:02:00 Z
Streeknieuws Toegevoegd op: 17-02-2014 In een bedrijfshal aan het Zaagmolenpad in Doetinchem is zondagavond brand geweest. De brand werd rond 23.30 uur gemeld. Verschillende brandweerwagens werden opgeroepen. Omdat er sprake was van flinke rookontwikkeling in de 40 bij 80 meter grote hal, moest de brandweer eerst flink ventileren om zo beter zicht te krijgen op de brandhaard. Rond 1.00 uur was de brandweeer de brand meester.

Gemeente Dronten.

Oude panden Hanzekwartier worden gesloopt
Flevopost – Tue, 11 Feb 2014 22:17:00 Z
Dronten – Aan de Havenkade in Dronten is dinsdagmiddag begonnen met de sloop van de oude panden in het Hanzekwartier. Wethouder Hans Engelvaart nam zelf met een grijper enkele happen uit een loods. De gemeentelijke gebouwen die gesloopt worden zijn de voormalige brandweerkazerne, de oude gemeentewerf en de voormalige milieustraat. De graanopslag en -overslag van Agrifirm is inmiddels verplaatst naar Kampen. Ook Agrifirm laat nu alle gebouwen in het Hanzekwartier slopen.

Gemeente Groningen.

Ouderenbond: afbraak tehuizen ondoordacht
Dagblad van het Noorden – Sun, 16 Feb 2014 17:14:00 Z
GRONINGEN – Ouderenbonden in de provincie Groningen maken zich grote zorgen over het verdwijnen van verzorgingstehuizen. Het is kortzichtig, vinden ze, om voorzieningen zo ondoordacht af te breken.Het kabinet wil dat ouderen langer thuis blijven wonen en daar, indien nodig, zorg krijgen. Maar over een paar jaar, verwachten de bonden, hebben meer ouderen meer zorg nodig dan dat ze in hun eigen huis kunnen krijgen.

 Gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Nachtafsluitingen A15 voor sloop Wilhelminaviaduct
Merwe RTV – Fri, 14 Feb 2014 16:56:00 Z
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Rijkswaterstaat gaat het Wilhelminaviaduct over de A15 ter hoogte van Boven-Hardinxveld geheel vervangen. Voor de sloop van het oude viaduct zijn in twee weekeinden enkele nachtafsluitingen van de A15 tussen knooppunt Gorinchem en Papendrecht nodig. Vanaf 19 februari tot september 2014 kan het verkeer geen gebruik maken van het Wilhelminaviaduct over de A15. 1e afsluiting Het viaduct wordt in twee delen gesloopt, te beginnen met het zuidelijk deel.

Gemeente Hillegom.

‘Er op of er onder voor cultuurhistorische gebouwen Hillegom’
Leidsch Dagblad – Sun, 16 Feb 2014 23:29:00 Z
HILLEGOM – Het wordt de komende tijd er op of er onder voor het cultuurhistorische erfgoed van Hillegom, zegt raadslid Aart van Heusden: de plannen voor de historische kwekerij Veelzorg aan de Stationsweg haperen, de Jozefkerk wordt misschien wel gesloopt en het pleintje rond de dorpspomp wordt in het plan Hart voor Hillegom in zijn optiek bijna ontmanteld.

Gemeente Leiden.

Lakenhal Leiden kan gaan verbouwen
Nieuws.nl – Thu, 13 Feb 2014 20:22:00 Z
Gepubliceerd: 13 feb 2014 20:49 Laatste update: 13 feb 2014 20:49 Algemeen De restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal gaat door. Dat laat het Leidse museum donderdagavond weten. De Leidse gemeenteraad gaf groen licht voor het project, waarmee 16,6 miljoen euro gemoeid is. In 2015 begint de verbouwing. Het vernieuwde museum moet in 2017 weer opengaan. De gemeente reserveerde eerder 13,5 miljoen euro voor de restauratie en uitbreiding. De Bankgiro Loterij draagt een miljoen euro bij.

Gemeente Loppersum.

Gemeente Loppersum – Mon, 17 Feb 2014 00:32:00 Z
De gemeente Loppersum werkt voortdurend aan de buitenruimte. We vragen uw begrip voor overlast door de werkzaamheden. Kern Middelstum De Kerkstraat en de Menthedaweg zijn afgesloten voor het verkeer. De Schoolstraat is alleen open voor personenauto’s. In verband met sloopwerkzaamheden aan het Concordiaplein is t/m 26 februari 2014 de weekmarkt op woensdagochtend op het parkeerterrein bij de sportzaal aan de Coendersweg 29. Contactpersoon is dhr. J. Kramer, 06 51834844.

Gemeente Maasdriel.

Hurwenense uiterwaard
MooiMaasdriel.nl – Fri, 14 Feb 2014 17:24:00 Z
In december 2013 is vervuiling aangetroffen in de Hurwenense uiterwaard, tijdens het graven van enkele proefsleuven voor de aanleg van de meestromende nevengeul. De vervuiling is onderzocht en het bleek te gaan om een mix van puin, ijzer, asbesthoudende materialen, asfalt en schroot. De aannemer heeft de proefsleuven afgedekt zodat er geen gevaar was voor de volksgezondheid. De opgegraven materialen zijn afgevoerd naar de daarvoor geëigende stortplaatsen.

Gemeente Middelburg.

Beslissing schouwburg pas na verkiezingen
Omroep Zeeland – Thu, 13 Feb 2014 20:21:00 Z
MIDDELBURG – Het zwaar beladen schouwburgdossier in Middelburg zal pas na de verkiezingen weer op de politieke agenda staan. Dus pakt de nieuwe raad het dossier op na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. ExpertsVolgens de gemeente heeft schouwburgexploitant Frans Lievens aangegeven dat hij meer tijd nodig heeft om een nieuw voorstel van de huidge raad door experts te laten bekijken. Lievens zou nog geen termijn voor dat onderzoek kunnen noemen.

Gemeente Ommen.

Plannen in Ommen om voormalig barak Kamp Erika te behouden
RTV Oost – Sun, 16 Feb 2014 22:19:00 Z
Eén van de houten barakken van Kamp Erika is teruggevonden in Lemele. Er zijn plannen om de barak op te knappen en weer terug te brengen in de oorspronkelijke staat om er een historisch centrum van te maken. Daarvoor zijn contacten gelegd met onder meer het Ommer streekmuseum en de Historische Kring Ommen.  Na de oorlog zijn diverse houten barakken van kamp Erika te koop aangeboden.

Gemeente Oss.

Bewoners vechten sloop in achtertuin aan
Brabants Dagblad – Thu, 13 Feb 2014 21:32:00 Z
DEN BOSCH – Bewoners aan de Heistraat in Berghem zijn niet van plan hun kippenhok, tuinhuis, hek en hooi-opslag neer te halen. Dat hebben zij duidelijk gemaakt in een kort geding dat gisteren diende in de rechtbank in Den Bosch. Het paar vocht onder meer de dwangsommen aan die de gemeente Oss heeft opgelegd voor de bouwwerken achter hun huis. Volgens de gemeente zijn die illegaal omdat ze niet onder het bestemmingsplan vallen. Daarin is het perceel aangemerkt als agrarische grond.