Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-7

10 februari 2014 15:59 uur

Gemeente Alkmaar.

Asbestrekening nog onbekend in Alkmaar
Noordhollands Dagblad – Sun, 09 Feb 2014 15:57:00 Z
ALKMAAR – Wat het opruimen van asbest gaat kosten, daarvan heeft de gemeente nog geen beeld. Evenmin is bekend of er nu een boterhamzakje vol, een afvalemmer of de inhoud van een achterbak aan asbestsnippers is verzameld. Die informatie wordt niet bijgehouden, aldus gemeentewoordvoerder Annelies Hoogland.

Gemeente Berkelland.

‘Villa Smits in verkoop, geen school’
TC Tubantia – Wed, 05 Feb 2014 17:32:00 Z
EIBERGEN – B EN W van Berkelland willen vasthouden aan de sloop van de moderne kantoorvleugels van het voormalige Eibergse gemeentehuis. Alleen de monumentale Villa Smits blijft over, maar die wordt vervolgens verkocht. Dat hebben burgemeester en wethouders verklaard in antwoord op technische vragen van Gemeentebelangen-raadslid Ursula Drexhage.

30 huizen in Eibergen gesloopt voor nieuwbouw
De Gelderlander – Thu, 06 Feb 2014 07:02:00 Z
EIBERGEN – ProWonen verwacht 30 woningen aan de Mr. Leppinkstraat en Hupselseweg in Eibergen snel te kunnen slopen. In een paar huizen aan de Mr. Leppinkstraat woonden tot voor kort nog mensen. De bewoners die voor deze woningen een tijdelijk huurcontract tekenden, wisten dat de woningen werden gesloopt. Inmiddels staan alle huizen leeg en is het wachten op de slopershamer.

Gemeente Breda.

In maart start groot onderhoud Vestingstraat/Vestkant in Breda
WonenBreburg – Thu, 06 Feb 2014 17:59:00 Z
In juli 2013 zijn alle woningen onderzocht op aanwezigheid van asbest. Een standaard procedure van WonenBreburg bij groot onderhoud, dat in de Vestingstraat leidde tot onrust. Binnen 7 werkdagen waren de onderzoeksresultaten van de 76 woningen bekend. Alle huurders weten nu waar asbest is verwerkt: in sommige wandplaten en het ventilatiekanalen in hun woning.

Gemeente Emmen.

Gerenoveerde muziekkoepel volgend voorjaar weer in gebruik
RTV Drenthe – Sun, 09 Feb 2014 20:45:00 Z
EMMEN –  De renovatie van de muziekkoepel op het Emmer marktplein begint eind dit jaar en kost ruim 20.000 euro. De koepel werd vrijdag door ondernemersvereniging Emmen vlinderstad overgedragen aan de vrijwilligers van Stichting Keep de Koepel. Zij kwamen afgelopen zomer actie toen duidelijk werd dat de koepel van het marktplein zou verdwijnen.  De eerste activiteiten in de vernieuwde muziekkoepel staan gepland voor de lente van 2015.

Gemeente Epe.

Asbest vrijgekomen bij brand Epe
Omroep Gelderland – Sun, 09 Feb 2014 11:30:00 Z
EPE – Bij een uitslaande brand zondagochtend vroeg in een 2 onder 1 kap woning aan de Beekstraat in Epe is asbest vrijgekomen. Een klein deel van het dak bevatte asbest. Een persoon is met onbekend letsel uit de woning gehaald en naar het ziekenhuis overgebracht. Een andere persoon is eveneens naar het ziekenhuis gebracht vanwege het inademen van rook.De brandweer gaf rond half acht het sein brand meester. Een in asbest gespecialiseerd bedrijf ruimt de deeltjes asbest op.

Gemeente Groningen.

Stad onderzoekt verkoop trampanden
RTV Noord – Sun, 09 Feb 2014 13:22:00 Z
De gemeente Groningen beraadt zich op de verkoop van panden die eerder werden aangekocht vanwege de komst van de tram. Het gaat om 24 appartementen aan de Eikenlaan en negen ligplaatsen met woonschepen aan het Schuitendiep en de Turfsingel. OnderhandelingenVoordat het vastgoed daadwerkelijk verkocht kan worden, wil de gemeente weten of de locaties mogelijk een rol spelen bij alternatieve plannen voor de tram.

Gemeente Heusden.

Informatie omwonenden brand Vliedberg
Gemeente Heusden – Thu, 06 Feb 2014 06:29:00 Z
Afgelopen maandag heeft er een grote brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw op Industriepark Vliedberg 2 waarin onder meer Riant Verhuur is gevestigd. De gemeente informeert de direct omwonenden via een brief die op dit moment bezorgd wordt. Hier vindt u de informatie uit deze brief.De rookwolken waren tot in de verre omtrek te zien. De brand en de bestrijding daarvan leverden voor veel mensen in de omgeving de nodige overlast op.

Gemeente Leeuwarden.

Koopflats uitgesloten bij provinciale renovatiesubsidie
Liwwadders – Thu, 06 Feb 2014 09:10:00 Z
Ook provincie sluit bij nieuwe (tijdelijke) renovatiesubsidie koopflats uit van de regeling. Nadat de gemeente Leeuwarden bij de duurzaamheidslening voor energiebesparingsmaatregelen koopflats van die regeling had uitgesloten, doet de provincie nu hetzelfde met haar tijdelijke subsidieregeling voor renovatie van een koopwoning. Hieronder en in de bijlage staat het bericht hierover van de provincie Friesland.

Gemeente Neerijnen.

Aanleg nevengeul bij Varik en Heesselt leidt tot sloop ‘tientallen’ huizen
De Gelderlander – Wed, 05 Feb 2014 16:45:00 Z
ARNHEM – De mogelijke aanleg van een hoogwatergeul achterlangs de dorpen Varik en Heesselt, leidt tot de sloop van tientallen huizen in het gebied. Bekijk ook… ‘Burger in knel door onduidelijkheid over Varikse geul’ Provincie lanceert site over Varikse geul Varik en Heesselt mogelijk op eiland “Hoeveel is nog niet duidelijk”, zei de Gelderse gedeputeerde Josan Meijer woensdagmiddag tijdens een commissievergadering van Provinciale Staten. “Dat kunnen 50 huizen zijn, maar misschien ook maar 20.

Gemeente Oss.

Brand verwoest opslagloods Schaafdries Ravenstein
Arena Lokaal – Sun, 09 Feb 2014 16:15:00 Z
Geen asbest vrijgekomenRAVENSTEIN – Aan de Schaafdries in Ravenstein brak op zondag 9 februari rond 05.30 uur brand uit in een loods.   De loods diende als opslag voor het evenement Ravenstein bij Kaarslicht, Sungrooves en voor een kunstgroep uit Ravenstein. De brand was rond 8 uur geblust. Over de oorzaak is nog niets bekend.Tijdens de brand heeft de Brandweer Oss, samen met ingenieursbureau Search BV, de omgeving van de loods en de woonwijk onderzocht op de aanwezigheid van asbest.

Gemeente Stadskanaal.

GroenLinks maakt zich zorgen over de sanering van het Ceresmeer
Westerwolde Actueel – Sun, 09 Feb 2014 15:48:00 Z
STADSKANAAL – GroenLinks heeft tijdens de eerste raadsvergadering van 2014 ingesproken over het Ceresmeer. Dit was onderdeel van het Bestemmingsplan Cereswijk en Dideldom van december 2013, welke tijdens de raadsvergadering van 27 januari j.l. op de agenda stond. Teja van Geenen, lijsttrekker van GroenLinks Stadskanaal, heeft daar een drietal belangrijke speerpunten benoemd.

Gemeente Zeist.

Ondernemers boos na explosie Zeist
Hart van Nederland – Wed, 05 Feb 2014 21:33:00 Z
De ondernemers van winkelcentrum De Clomp in Zeist hebben er schoon genoeg van. Ze voelen zich in de steek gelaten door de verhuurder, vastgoedontwikkelaar Rialto. Na een explosie vorige week zijn tien winkels dichtgetimmerd. En de ondernemers moeten uit de media horen dat er asbest is gevonden.