Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-6

03 februari 2014 12:40 uur

Gemeente Amersfoort.

Sociaal statuut voor goede afspraken rondom renovatie of sloop.
WaarinAmersfoort.nl – Fri, 31 Jan 2014 05:51:00 Z
De woningcorporaties Alliantie en Portaal, de Vereniging Huurdersbelangen (VHB) en de gemeente Amersfoort hebben deze week een actuele versie van het Sociaal Statuut ondertekend. Woningcorporatie Hestia tekent binnenkort. Daarmee zijn nieuwe afspraken over herstructurering van huurwoningen en herhuisvesting van de bewoners van te renoveren of slopen woningen vastgelegd.

Gemeente Breda.

Meeste winkels De Burcht dinsdag weer open
Breda Vandaag – Fri, 31 Jan 2014 17:02:00 Z
IJPELAAR – Van de zes winkels in Winkelcentrum De Burcht die sinds donderdagochtend gesloten, gaat de helft naar alle waarschijnlijkheid dinsdag weer open. De winkels moesten dicht omdat de passage waarin ze zitten voor onderzoek werd afgesloten nadat de aannemer vier platen asbest had aangetroffen. Het onderzoek heeft volgens een woordvoerder van eigenaar Evastaete BV aangetoond dat er geen asbestsporen in de lucht zijn gekomen.

Gemeente Bronckhorst.

Onteigening dreigt voor eigenaar voormalig café Halfweg
De Gelderlander – Thu, 30 Jan 2014 21:38:00 Z
Onteigening. Dat woord viel donderdag tijdens de gemeenteraad in Bronckhorst. Als de familie Jansen weigert het voormalige café Halfweg in Zelhem te slopen, is afnemen van de grond een laatste optie.  Al jarenlang is het voormalige cafépand een doorn in het oog van de gemeente. Het pand is in verval geraakt en daarom is het de gemeente er veel aan gelegen om het te laten slopen.

Gemeente Doesburg.

Plan voor Gasthuishofje Doesburg mag doorgaan
De Gelderlander – Mon, 03 Feb 2014 07:04:00 Z
DOESBURG – Het plan om het eeuwenoude Gasthuishofje in Doesburg ingrijpend onder handen te nemen, mag doorgaan van B en W. Sinds deze week ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Volgens het ontwerp worden de in verval geraakte zogeheten provenierswoningen gesloopt om plaats te maken voor een nieuw woongebouw. Het gaat om 6 huisjes die volgens eigenaar Gestichten van Weldadigheid volstrekt niet meer voldoen aan de hedendaagse eisen van wooncomfort en verantwoord energiegebruik.

Gemeente Edam-Volendam.

Edams Museum moet acuut gestut worden
Stadskrant Edam – Thu, 30 Jan 2014 23:37:00 Z
Uit een voortgangsrapportage, opgesteld om een ingrijpende restauratie van het Edams Museum aan het Damplein voor te bereiden, is gebleken dat er op zeer korte termijn gestart moet worden met stutwerkzaamheden. De staat van het oudste stenen pand is dusdanig slecht dat verder wachten niet verstandig is. Hierna zullen ook de andere werkzaamheden worden uitgevoerd, nodig om het 16e eeuwse koopmanspand weer in volle luister te herstellen.

Gemeente Enschede.

Coffeeshop Molenstraat
Huis aan Huis Enschede – Tue, 28 Jan 2014 22:25:00 Z
Enschede – Coffeeshop ‘De Molen’ aan de Molenstraat werd dinsdag in de hekken gezet. Het zijn voorbereidende werkzaamheden voor de daadwerkelijke sloop in februari. De sloop moet rond 15 maart zijn afgerond. Sloop van de coffeeshop is nodig om het gebied tussen de Molenstraat, de Nieuwe Schoolweg en de Gemeentewerfstraat verder te ontwikkelen. In het nieuwe complex aan de Molenstraat worden de eerste appartementen sinds kort bewoond. Het pand wordt verhuurd aan de JP Van den Bentstichting.

Gemeente Haarlemmermeer.

Jongerencentrum Badhoevedorp onder de sloophamer
Dichtbij.nl – Wed, 29 Jan 2014 20:44:00 Z
BADHOEVEDORP – Jongerencentrum De Badkuip ging ten onder aan mismanagement. Er was geen juiste controle op de financiën bij MeerWaarde, er was een schrijnend gebrek aan communicatie en desinteresse van de kant van MeerWaarde en van de controlerende ambtenaren van de gemeente. Voor jongerencentrum De Badkuip is het doek gevallen. Het eens zo veelbelovende gebouw aan de Rijstvogelstraat is afgebroken.

Gemeente Harderwijk.

Plantagekerk vanaf maart dicht: leden verhuizen naar Nieuwe Kerk
De Stentor – Thu, 30 Jan 2014 21:10:00 Z
De Plantagekerk op de hoek van de Stationslaan in Harderwijk sluit toch de deuren na 1 maart. Dat heeft de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Harderwijk (PGH) besloten. De leden verhuizen tijdelijk naar de Nieuwe Kerk, even verderop aan de Stationslaan. Die kerk gaat eind dit jaar dicht, omdat het gebouw is verkocht aan een projectontwikkelaar uit Putten, die het godshuis wil slopen en er huizen wil bouwen.

Gemeente Hof van Twente.

Start sloop voormalig gemeentehuis
Nieuws van de Week – Tue, 28 Jan 2014 22:11:00 Z
MARKELO – Carintreggeland gaat op de plek van het voormalige gemeentehuis een gezondheidscentrum realiseren. Inmiddels zijn de werkzaamheden gestart. Op de locatie worden eerst bouwhekken geplaatst en vervolgens wordt begonnen met de ?asbestsanering. Daarna vindt de daadwerkelijk sloop plaats die circa zes tot acht weken duurt. De Rijssense Gebouwen Sloperij (RGS) uit Rijssen voert de sloop- en saneringswerkzaamheden uit.

Gemeente Kaag en Braassem.

Grote brand in loods te Roelofarendsveen onder controle [video-update]
Dichtbij.nl – Mon, 03 Feb 2014 05:57:00 Z
ROELOFARENDSVEEN – De brandweer en politie zijn zondagavond rond 20:00 uur met grote spoed uitgereden voor een grote brand aan de Geestweg in Roelofarendsveen. De brandweer wist het naastgelegen woonhuis en een tweede loods te redden uit de vlammenzee. Omstreeks 21.15 uur gaf de brandweer het sein ‘brandmeester’. Bij de bestrijding van de brand werd onder andere een hoogwerker ingezet. Er is ook asbest vrijgekomen maar dat is beperkt gebleven tot de locatie van het incident.

Gemeente Leeuwarden.

Behoedzaam slopen op de Kelders
Leeuwarder Courant – Thu, 30 Jan 2014 06:48:00 Z
LEEUWARDEN – – De slopers van de uitgebrande panden op de Kelders waren ,,er even stil van’ toen ze vanuit de hijskraan de ravage overzagen.Sloopbedrijf Van der Wal uit Joure is de komende vijf weken bezig met de sloop van de twee zwaarst getroffen panden bij de oktoberbrand in Leeuwarden: de kledingwinkel waar het vuur uitbrak en de winkel rechts ervan.De eerste dagen wordt er behoedzaam gesloopt. Een kraanmachinist laat twee slopers in een bakje naar beneden, in de ravage.

Gemeente Loppersum.

Stichting pleit voor behoud Rusthoventerrein
RTV Noord – Fri, 31 Jan 2014 00:16:00 Z
De gemeente Loppersum moet het terrein van de voormalige steenfabriek Rusthoven in Wirdum in ere herstellen. Dat vindt de Stichting Historie Grofkeramiek, die daarover een brandbrief heeft geschreven naar de gemeente. Volgens deze Stichting is het Rusthoven-terrein bij uitstek geschikt om de geschiedenis van de steenovens tot leven te brengen, omdat de ringoven die daar staat uniek is. Het is de een van de grootste steenovens die in Nederland gebouwd is.

Gemeente Maastricht.

Woningen Mergelweg verkocht voor renovatie
De Limburger – Limburgs Dagblad – Thu, 30 Jan 2014 06:31:00 Z
Huurders van Servatius aan de Mergelweg klagen al jaren over achterstallig onderhoud. De corporatie had er begrip voor, maar zat financieel helemaal klem door de grote gevolgen van het campusdebacle. Met het weinige geld dat ter beschikking stond voor onderhoud aan de 11.000 woningen die Servatius bezit en beheert, moest gewoekerd worden. De Mergelwegbewoners werd gevraagd enig geduld te betrachten.

Gemeente Nijmegen.

Commissie buigt zich over zwembaden Dukenburg
De Gelderlander – Thu, 30 Jan 2014 06:40:00 Z
NIJMEGEN – Een externe commissie gaat bepalen wat het beste toekomstplan is voor het zwembad in Dukenburg. De gemeente Nijmegen rekent erop dat er 2 of 3 voorstellen zullen worden ingediend. Daarin zal het draaien om gedeeltelijk zelfbeheer, dus een vorm waarbij het zwembad deels door vrijwilligers wordt gerund.

Gemeente Sittard-Geleen.

Een particulier huis bouwen in Sittard-Geleen? Eerst 40 duizend euro afrekenen
Spacemakers – Fri, 31 Jan 2014 17:39:00 Z
Limburger – Kleine particuliere initiatieven om één (tot maximaal vijf) woningen te bouwen in Sittard-Geleen, krijgen alleen nog groen licht als aan een reeks voorwaarden wordt voldaan. Een daarvan is het storten van 40.000 euro per te bouwen woning in het sloopfonds van de gemeente. Dat geld wordt dan (in principe) gebruikt om elders een woning te slopen.

Gemeente Soest.

Soester moet half huis isoleren
RTV Utrecht – Fri, 31 Jan 2014 17:40:00 Z
SOEST – Een man uit Soest die in juni 2012 zijn deel van een twee-onder-een-kapwoning heeft gesloopt, moet binnen een week de overgebleven woning isoleren. Dat heeft de kortgedingrechter vrijdag besloten. Na het slopen van zijn deel van het huis was de man van plan een nieuwe woning te bouwen. Dat is tot op heden niet gebeurd vanwege geldgebrek. Als de man nu niet binnen een week herstelwerkzaamheden uitvoert, moet hij zijn buren 500 euro per dag betalen, met een maximum van euro 25.000

Gemeente Velsen.

BAM verbijsterd na opzegging contract stadhuis Velsen (Nieuws)
Hibin – Thu, 30 Jan 2014 01:48:00 Z
De gemeente Velsen heeft het contract met BAM Utiliteitsbouw voor de uitvoering van een grote renovatie van het stadhuis met onmiddellijke ingang opgezegd. De aannemer toont zich “verbijsterd”. Een conflict over meerwerk is de reden voor de opzegging. BAM zou diverse werkzaamheden “ook na herhaaldelijk aandringen” niet hebben uitgevoerd.

Gemeente Venlo.

Bewoners rond ’t Loon vrezen waardedaling
De Limburger – Limburgs Dagblad – Sun, 02 Feb 2014 22:23:00 Z
Omwonenden van winkelcentrum ?t Loon vrezen waardedaling van hun appartementen als het winkelcentrum wordt gesloopt. In een brief aan het college van B en W kondigen flatbewoners aan schadeclaims in te dienen indien het tot sloop komt. door onze verslaggeefsterHEERLEN Bewoners vrezen dat hun appartementen in waarde dalen wanneer het dichtbijgelegen winkelcentrum verdwijnt. De nabijheid van voorzieningen was voor bewoners – vooral ouderen – reden er een appartement te kopen.

Gemeente Waalwijk.

Bodemsanering oude waterloop De Loint in Besoyen
RTV Midden Brabant – Mon, 03 Feb 2014 11:41:00 Z
De aannemer start maandag 3 februari met de bodemsanering van een deel van de waterloop De Loint. De Loint wordt weggehaald op de plek van de voormalige gymzaal, het buurthuis en de school aan de Van Duvenvoordestraat in het eerste deel van het herontwikkelingsproject Besoyen. Delen van de Loint zijn vervuild door het afvalwater dat de toenmalige fabrieken en leerlooierijen erin loosden. De vervuilde grond uit het oude riviertje wordt volledig verwijderd.