Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-52

22 december 2014 19:10 uur

Delfzijl.

24-uur na de brand in de haven van Delfzijl
Eemskrant – Sun, 21 Dec 2014 18:41:00 Z
Delfzijl – De brand die zaterdagmiddag uit brak aan de Handelskade West in de haven van Delfzijl is nog lang niet gedoofd. Een sloopbedrijf is bezig met het ontmantelen van de loods zodat de brandweer het vuur kan blussen. De brand brak zaterdagmiddag uit in een loods geladen met vijf miljoen kilo pellets, wat als brandstof wordt gebruikt in energiecentrales. Door het slopen van de loods laait het vuur regelmatig op. De oorzaak van de brand is vermoedelijk broei in de korrels.

Brandweer, loon en sloopbedrijven druk met bestrijden grote brand Delfzijl
Eemskrant – Mon, 22 Dec 2014 18:41:00 Z
Delfzijl – Meer dan achtenveertig uur na het uitbreken van de grote brand aan de Handelskade West in Delfzijl werken brandweer, loon en sloopbedrijven nou samen om de brand te blussen. Gisteravond is er een begin gemaakt met het afvoeren van de vijf miljoen kilo pellets, deze korrels worden met vrachtwagens naar de locatie van Theo Pauw gebracht in de Eemshaven.  Het vuur laait af en toe nog op, vooral op plekken waar wordt gewerkt aan het afvoeren van de pellets en sloop van de loods.

Katwijk.

Geen extra afrit voor puinritten vliegkamp Valkenburg
Leidsch Dagblad – Mon, 22 Dec 2014 16:07:00 Z
KATWIJK – Voor het afvoeren van puin bij de ontmanteling van het voormalige vliegkamp Valkenburg, wordt geen aparte afrit naar de provincialeweg N206 aangelegd. De provincie Zuid-Holland geeft daar geen toestemming voor. Het meest voor de hand liggende alternatief is nu dat de vrachtwagens gaan rijden over de Zonneveldslaan in Valkenburg. Er worden maatregelen genomen om de overlast te beperken en de veiligheid te waarborgen.

Loppersum.

Loppersum: start sloop twee woningen centrum Loppersum
Regio FM – Tue, 16 Dec 2014 12:06:00 Z
Met de sloop van de twee ‘gele’ woningen aan het Marktplein in Loppersum is de uitvoering van het Centrumplan Loppersum officieel begonnen. Op de plaats van de twee woningen wordt in 2015 een nieuwe supermarkt gebouwd.   Eerste steen Eén van de twee woningen werd in 1966 zelf gebouwd door de heer en mevrouw Pilon. De gemeente kocht de woning in 2009 van hen in verband met de ontwikkelingen in het centrum. Bij de bouw werd destijds een gedenksteen ingemetseld.

Roermond.

Opnieuw straat Roermond afgesloten wegens asbest
Hart van Nederland – Sun, 21 Dec 2014 17:59:00 Z
In Roermond is opnieuw een straat afgesloten vanwege asbest. Het gaat om de Dr. Leursstraat. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente bevestigd. Door de harde wind zijn er weer asbestdeeltjes in de straat terechtgekomen. In de straat wordt opnieuw een ontsmettingspunt ingericht waar bewoners hun schoenen en voertuigen kunnen laten schoonspuiten. Wanneer de straat wordt schoongemaakt is nog niet duidelijk.