Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-51

15 december 2014 20:57 uur

Almelo.

Kritiek op sloopplan Almelo’s stadhuis
Solv – Tue, 09 Dec 2014 18:29:00 Z
Kritiek op sloopplan Almelo’s stadhuis De nabestaanden van architect J.J.P. Oud zijn niet blij met het plan van de Almelose gemeenteraad om het oude stadhuis te slopen. De gemeenteraad vergadert vanavond over de toekomst van het oude stadhuis, waarbij verschillende opties aan de orde zullen komen. Twee ondernemingen willen het stadhuis verbouwen en het pand een andere bestemming geven, een andere onderneming wil het pand slopen om op die plek zorgwoningen bouwen.

Deurne.

Sloop pand Nooyen aan Fabriekstraat
Weekblad voor Deurne – Sun, 14 Dec 2014 17:20:00 Z
DEURNE – Afgelopen week is een begin gemaakt met de sloop van het vroegere fabriekspand van Nooyen Pig Flooring aan de Fabriekstraat 12 in Deurne. Het gebouw wordt tot en met de vloeren verwijderd. De fundering en eventuele kelders blijven nog zitten en worden met het saneren van de bodem verwijderd. De sloop is onderdeel van het Spoorzoneproject. Op de locatie zijn woningen gepland. Eerder werden de fabriekspanden aan de Fabriekstraat 6 en 8 al gesloopt.

Emmeloord.

Emmeloord – Huurder asbestpand machteloos na brand
Omroep Flevoland – Fri, 12 Dec 2014 06:49:00 Z
Mischa Bauman van het autobedrijf Speedon in Emmeloord voelt zich machteloos na de brand ruim anderhalve maand geleden. Bauman mag het gehuurde gebouw aan de Produktieweg niet in omdat pandeigenaar Dieselservice nog niet heeft besloten of het door brand verwoeste gebouw gesaneerd wordt. Zolang die beslissing niet genomen wordt ligt het bedrijf stil en zitten de vijf personeelsleden van Speedon thuis.

Raalte.

Sporthal en zwembad Tijenraan Raalte gesloopt en verplaatst
RTV Oost – Thu, 11 Dec 2014 15:12:00 Z
De sporthal, de spelzaal en het subtropische zwembad Tijenraan in Raalte worden gesloopt. Een paar honderd meter noordelijker op een trainingsveld van Rohda Raalte wordt het Nieuwe Tijenraan gebouwd. Dat is tenminste wat het college van burgemeester en wethouders in Raalte, na overleg met gebruikmakende sportverenigingen, heeft voorgesteld.  De huidige overdekte sportaccommodaties van Tijenraan zijn verouderd. Het Nieuwe Tijenraan krijgt twee grote sporthallen en een compleet nieuw zwembad

Roosendaal.

Sloopkogel voor stadskantoor Roosendaal
Gemeente Roosendaal – Tue, 09 Dec 2014 16:54:00 Z
Het stadskantoor in Roosendaal, Stadserf 1, kan op termijn worden gesloopt. Wethouder Ruimtelijke ontwikkeling en vastgoed Toine Theunis: “Zo ontstaat er ruimte voor de ruimtelijke ontwikkeling van het voormalige Klooster Mariadal, inclusief kloostertuin.” Het gebied direct ten noorden van het centrum voor Roosendaal moet nader worden ingevuld. Dit conform de plannen (mandjes) van binnenstadspionier Riek Bakker.

Sloop stadskantoor: ‘Dit bewijst dat het Roosendaal ernst is’
BN DeStem – Tue, 09 Dec 2014 18:21:00 Z
ROOSENDAAL – De drie wethouders zaten dinsdagmiddag als een gesloten front aan tafel. Bekijk ook… Roosendaal zet in op sloop van ‘Stadskantoor’ Symbolisch voor het signaal dat Cees Lok, Toine Theunis en Hans Verbraak wilden afgeven: dat het besluit om het Stadskantoor met de grond gelijk te maken, bewijst dat de gemeente wil doorpakken met de binnenstadsplannen. “Wij laten zien dat het Roosendaal ernst is.

Sint Michielsgestel.

Start sloop brandweerkazerne Gestel
Thuis in het Nieuws – Fri, 12 Dec 2014 08:37:00 Z
Binnenkort starten we met de sloop van de brandweerkazerne aan de Ceintuurweg in Sint-Michielsgestel. Op donderdag 18 december start de aannemer met het verwijderen van bosjes en het verplaatsen van de bergingen van Kentalis achter het voormalige gemeentehuis. Van 22 tot en met 24 december wordt de bestaande fundering van de voormalige units verwijderd. Op maandag 5 januari wordt gestart met het verwijderen van asbest, door een gespecialiseerd bedrijf, uit de voormalige brandweerkazerne.

Sint -Oedenrode.

Lidl komt in nieuwbouwpand
MooiRooi.nl – Tue, 09 Dec 2014 18:10:00 Z
09 december 2014 Sint-Oedenrode – Het Rooise sloopbedrijf A. van Liempd heeft de opdracht binnengekregen om het voormalige pand van de Boerenbond te amoveren voor Lidl Nederland. Dat er een nieuwbouw pand komt om de supermarkt in te vestigen heeft Lidl inmiddels bevestigd. Volgens het bedrijf is meer informatie omtrent dit onderwerp momenteel nog niet voorhanden. Het strippen van het pand zal spoedig beginnen.

Vaassen.

Asbest vrij bij stalbrand in Vaassen
Veluweland – Sat, 13 Dec 2014 20:09:00 Z
VAASSEN – Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland metldt dat bij een uitslaande brand in een veestal in Vaassen zaterdag asbest is vrijgekomen. Die zegt dat de deeltjes alleen op het terrein liggen. De brand woedde aan het begin van de avond aan de Weteringdijk. Volgens de veiligheidsregio ging het om een schuur zonder muren van 20 bij 5 meter.Het vee kon op tijd in veiligheid worden gebracht.

Veghel.

Nieuwbouw basisschool Mariaheide opnieuw vertraagd
Brabants Dagblad – Tue, 09 Dec 2014 17:25:00 Z
MARIAHEIDE – De nieuwbouw van de Maria ter Heideschool is niet eind 2015, maar op zijn vroegst in het voorjaar van 2016 gereed. Het onderzoek naar de vleermuizen in de school is afgerond, nu wacht bouwer Altavilla Bouwmanagement op groen licht van de provincie.  Bekijk ook… Vleermuizen zitten nieuwbouw school Mariaheide in de weg Een ecoloog onderzocht de aanwezigheid van de beschermde fladderaars in het huidige schoolgebouw.