Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-50

08 december 2014 14:36 uur

Alkmaar.

Supermarkt in gemeentehuis Graft-De Rijp
Noordhollands Dagblad – Sat, 06 Dec 2014 08:14:00 Z
DE RIJP – Het gemeentehuis van Graft-De Rijp wordt een supermarkt. Deen koopt het gebouw van de gemeente die op 1 januari 2015 opgaat in Alkmaar. De koop is volgens wethouder Pieter Dijkman van Graft-De Rijp definitief zodra de bestemming op het gebouw verandert in detailhandel. Die bestemmingswijziging kan pas na de fusie van de gemeente met Schermer en Alkmaar doorgevoerd worden, zegt Dijkman.

Bussum.

Klooster moet monument worden
Bussums Nieuws – Sat, 06 Dec 2014 11:13:00 Z
BUSSUM – Het bekende klooster Mariënburg moet een monument worden. Dat meent Hart voor Bussum. De raadsleden deden deze week een voorstel daartoe en dat had veel draagvlak onder de rest van de raadsleden.  Met het geven van een monumentenstatus hoopt Bussum het gebouw te behoeden voor eventuele sloop als het straks leeg komt te staan.  Het plan wordt nu verder vormgegeven. De wethouder hoopt komende maand de stap te zetten om het klooster ook echt een monumentenstatus te geven.

Den Haag.

Den Haag: De Vloek gecriminaliseerd en monddood gemaakt, ook rechter verbiedt demonstratie
SquatNet – Sat, 06 Dec 2014 10:14:00 Z
De geplande demonstratie van aanstaande zaterdag tegen de ontruiming en sloop van vrijplaats De Vloek is door de burgemeester van Den Haag verboden. Ook de rechter ging mee in alle drogredenen van de gemeente. Wij roepen dan ook iedereen op om aanstaande zaterdag massaal om 15:00 naar het Kerkplein te komen om samen NIET te gaan demonstreren. Het demonstreren wordt ons onmogelijk gemaakt. En dat zullen we dan ook laten zien. We zullen op het Kerplein verzamelen met onze mond afgetaped.

Den Helder.

Zeventig flatwoningen Den Helder tegen vlakte
Noordhollands Dagblad – Sat, 06 Dec 2014 06:23:00 Z
DEN HELDER – Woningstichting begint volgende maand met de sloop van haar twee flats aan de Mark- en Dintelstraat in de Falgabuurt. Voor een enkele bewoner moet nog vervangende huisvesting worden gezocht. Het gaat in totaal om 72 portiekwoningen. Het aantal huurwoningen van Woningstichting Den Helder is in tien jaar tijd met 255 stuks gedaald. In die tien jaar tijd zijn veel huurwoningen gesloopt en verkocht maar werden er ook weer huizen aangekocht.

Hardenberg.

Toekomstig zorghotel De Eik trekt veel bekijks
Dedemvaartse Courant – Sat, 06 Dec 2014 21:17:00 Z
Slagharen – In en om het voormalige kloosterterrein aan de Coevorderweg in Slagharen werd zaterdag een kerstfair gehouden. Ook kon men een kijkje nemen in het voormalige asielzoekerscentrum De Eik. Dat wordt thans verbouwd tot zorghotel. Zorgondernemer Jacob Kiers (37) had over belangstelling zaterdag niet te klagen. Kiers denkt begin volgend jaar met de renovatie van het pand uit 1872 te kunnen starten.

Moerdijk.

Positieve impuls voor straat en gehele wijk
Moerdijkse Bode – Sat, 06 Dec 2014 11:30:00 Z
ZEVENBERGEN – Naar verwachting start deze week de sloop van 30 woningen aan de Lage Wipstraat en Langenoordstraat in Zevenbergen. Ze maken plaats voor 35 nieuwbouwwoningen die niet alleen de straten, maar de hele wijk een positieve impuls zullen geven. De woningen zijn eigentijds en energiezuinig. Het gaat om een project van Brabantse Waard en de gemeente Moerdijk.

Rotterdam.

leegstaande gymzaal gesloopt
Gemeente Rotterdam – Mon, 08 Dec 2014 00:26:00 Z
De leegstaande gymzaal aan de Laan van Nieuw Blankenburg 19 in Rozenburg wordt gesloopt. Werkzaamheden gymzaal De sloop is onlangs gestart en duurt tot eind december 2014.De sloopwerkzaamheden omvatten het plaatsen van bouwhekken, het inrichten van het werkterrein, het verwijderen van asbesthoudend materiaal door een gespecialiseerd bedrijf, het strippen van de gebouwen, de sloop van de funderingen en de afvoer van puin- en sloopafval.

Sneek.

Hoge cameradichtheid in Noorderhoek
Groot Sneek – Sat, 06 Dec 2014 10:18:00 Z
Sneek – Opvallend veel camera’s in het sloop- / bouwgebied in de Noorderhoek. Op elke hoek van de straat is groot licht geplaatst en zijn er camera’s aanwezig. Men mag aannemen dat deze maatregel is genomen om een extra drempel te creëren voor ongenode gasten in verband met de sloop ter plaatse en de vele bouwmaterialen en gereedschap.

Veenendaal.

Veenendaalhal niet langer open
Barneveldse Krant – Sat, 06 Dec 2014 10:21:00 Z
VEENENDAAL – Het Veenendaalse college van burgemeester en wethouders heeft de Stichting Veenendaalhal laten weten dat de hal niet langer open kan blijven. De stichting had het college verzocht om de hal langer te mogen gebruiken. Volgens wethouder Frits Beckerman weet het stichtingsbestuur ook wel dat de huur van de hal eindig is, maar gevraagd werd om de hal pas tegen de vlakte te gooien als de aannemer aangeeft te gaan bouwen.

Waalwijk.

Viaduct over A59 wordt dit weekend gesloopt
Brabants Dagblad – Sat, 06 Dec 2014 13:25:00 Z
WAALWIJK – Vrijdagavond is om elf uur gestart met de sloop van het viaduct over de A59 bij Waalwijk. Zondagmorgen om negen uur moeten de werkzaamheden klaar zijn. Daarna wordt de weg Den Bosch richting knooppunt Hooipolder geasfalteerd, zodat op maandagmorgen ook die rijrichting weer helemaal op orde is. Bekijk ook… Sloop viaduct Waalwijk begonnen (video) Sloop viaduct A59 live te volgen Vrijdagavond werden om negen uur de betreffende wegen verkeersvrij gemaakt.