Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-5

27 januari 2014 15:07 uur

Gemeente Alkmaar.

Woningen Alkmaar ontruimd wegens asbest na brand
Nu.nl – Fri, 24 Jan 2014 17:30:00 Z
De gemeente Alkmaar heeft woningen wegens asbest ontruimd na een brand die vannacht op een bedrijventerrein heeft gewoed. Foto:  ANP Dit maakte de gemeente vrijdag bekend.Een groot deel van het gebied is afgesloten. Voor de bewoners die worden geëvacueerd, zijn opvanglocaties beschikbaar gesteld. Volgens de gemeente maakte de aangetroffen hoeveelheid asbest de evacuatie noodzakelijk. De gemeente gaat ervan uit dat de afsluiting en ontruiming van het gebied in elk geval tot dinsdag duren.

Bewoners Alkmaar mogen terug, op eigen risico
Nu.nl – Fri, 24 Jan 2014 23:30:00 Z
De bewoners van acht woonboten in Alkmaar waar in de omgeving asbest is gevonden, mógen terug naar huis, maar dan wel op eigen risico. Woningen Alkmaar ontruimd wegens asbest Fotoserie Dat komt doordat de gemeente verschillende adviezen heeft gekregen, bleek vrijdagavond op een bijeenkomst.Daar luisterden ongeveer vijftig bewoners en ondernemers uit het vrijdag in allerijl afgesloten gebied naar burgemeester Piet Bruinooge.

Gemeente Duiven.

Grote brand bij Manege in Duiven
GelreNieuws.nl – Sat, 25 Jan 2014 06:36:00 Z
DUIVEN –  In een manege aan de Kievitstraat in Duiven heeft zaterdagochtend een grote brand gewoed. Niemand raakte gewond. Omstreeks half vijf kreeg de brandweer meerdere meldingen de grote brand. Op het moment van de brand waren er geen dieren in de manege. De vuurzee was in de verre omgeving te zien, waaronder op de A348 in Velp. Na onderzoek bleek dat er geen asbest is vrijgekomen. Om ongeveer 05.20 uur liet de brandweer weten de brand onder controle te hebben.

Gemeente Eindhoven.

Heijmans renoveert ziekenhuis Eindhoven
Brabants Dagblad – Mon, 27 Jan 2014 13:04:00 Z
ROSMALEN/EINDHOVEN – Bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen en TBI-ondernemingen Wolter & Dros en Croon gaan het poligebouw en beddenhuis Catharina Ziekenhuis in Eindhoven renoveren. Heijmans zorgt voor het bouwkundige deel van de renovatie van polikliniekgebouw A en het bestaande beddenhuis (gebouw H). De TBI-ondernemingen Wolter & Dros en Croon Elektrotechniek zorgen voor de technische installaties. De opdracht omvat in totaal ongeveer 21.000 m2 en wordt naar verwachting begin 2017 opgeleverd.

Gemeente Enschede.

Sloop coffeeshop De Molen van start
RTV Sternet – Mon, 27 Jan 2014 14:30:00 Z
De werkzaamheden voor de sloop van coffeeshop de Molen aan de Molenstraat in Enschede gaan dinsdag van start. Er wordt begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de daadwerkelijke sloop de komende maand. Rond 15 maart moet het pand van de coffeeshop tegen de vlakte zijn. De sloop is nodig voor nieuwbouw in het gebied tussen de Molenstraat, de Nieuwe Schoolweg en de Gemeentewerfstraat.

Gemeente Hoogeveen.

Sloopwerkzaamheden De Kaap gestart
Hoogeveen.nu – Mon, 27 Jan 2014 13:49:00 Z
Hoogeveen – Met ruim een jaar vertraging zijn vanmorgen de sloopwerkzaamheden begonnen aan De Kaap. Eerst worden de woningen aan het hofje bij het Kaaplaantje gesloopt. Wanneer de grond bouwrijp is gemaakt en de aanbesteding is afgerond kan na de zomervakantie de eerste schop de grond in. Over 2,5 jaar moet er dan een complex staan met zorgappartementen van het Jannes van der Sleedenhuis, gewone appartementen en een parkeergarage voor 480 auto’s.

Gemeente Katwijk.

Ontmanteling van vliegveld Valkenburg start binnenkort
Omroep West – Fri, 24 Jan 2014 16:46:00 Z
KATWIJK – De ontmanteling van voormalige vliegveld Valkenburg begint in het tweede kwartaal van dit jaar. De aannemer krijgt vijf jaar de tijd om de opdracht uit te voeren. De hangars blijven staan. Dat betekent dat de musical Soldaat van Oranje gewoon door kan gaan tijdens de werkzaamheden. De aannemer gaat  start- en landingsbanen weghalen. Verder worden explosieven uit de Tweede Wereldoorlog opgespoord en ontmanteld. In februari wordt daarmee een begin gemaakt.

Gemeente Leeuwarden.

Sloopbedrijf  Van der Wal uit Joure begint morgen met de sloop van de afgebrande panden aan “over de Kelders” te Leeuwarden. In oktober gingen deze verloren bij een zeer grote brand. Er moet ook nog asbest worden verwijderd. De sloop gaat ongeveer vier weken duren. Sloopgids.nl 27-01-2014.

Gemeente Zeist.

Explosie winkelcentrum Zeist niet door lek in gasleiding
RTV Utrecht – Mon, 27 Jan 2014 13:45:00 Z
ZEIST – De explosie bij een islamitische slagerij in een winkelcentrum in Zeist kwam niet door een lek in een gasleiding. Dat meldt een woordvoerder van netbeheerder Stedin. Wat wel de oorzaak is geweest, onderzoekt de politie op dit moment. De ontploffing maandagochtend liet het kleine winkelcentrum De Clomp op zijn grondvesten schudden en veroorzaakte grote schade. De winkelpui van de slagerij werd door de klap weggeblazen en ook de achterkant van de winkel raakte ontzet