Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-49

01 december 2014 17:31 uur

Amsterdam.

Amsterdam: Drie kraakpanden Senefelderstraat ontruimd
SquatNet – Fri, 28 Nov 2014 22:14:00 Z
>Vanochtend 13 November zijn de drie kraakpanden in de Senefelderstraat ontruimd. Hier is de buurtbrief : Beste buren, Zoals jullie wellicht weten zijn er op zondag 28 September drie panden gekraakt in de Senefelderstraat, waarvan er één meer dan twee jaar leeg stond, en door Ymere in de vergetelheid geraakt was. In de dagen daarna heeft Ymere een spoed ontruiming aangevraagd bij de Officier van Justitie met als argumenten dat Ymere bezig was met asbest onderzoek, en snel wilde gaan renoveren.

Barneveld.

Veel schade door woningbrand in Barneveld
Omroep Gelderland – Fri, 28 Nov 2014 06:02:00 Z
BARNEVELD – Veel schade bij een brand aan het Geerstuk in Barneveld. De brandweer moest om te kunnen blussen een deel van de woning slopen.Het vuur ontstond donderdagnacht in een uitbouw van de woning en breidde zich uit naar de keuken en de woonkamer. De bewoners  zijn opgevangen door buren.De brand brak even voor 5 uur uit. Een naastgelegen woning heeft lichte rookschade.

Beverwijk.

Sloopwerkzaamheden bij voormalig Psychiatriegebouw Beeckzanglaan
Rode Kruis Ziekenhuis – Wed, 26 Nov 2014 11:54:00 Z
26 november 2014 – De voormalige huisvestingvan de afdeling Psychiatrie (PAAZ) van het Rode Kruis Ziekenhuis aan de Beeckzanglaan in Beverwijk wordt definitief verwijderd. De werkzaamheden vinden plaats van 2 tot en met 12 december. Deze zomer is de afdeling Psychiatrieverhuisd naar het hoofdgebouw van het ziekenhuis aan de Vondellaan in Beverwijk. De huisvesting aan de Beeckzanglaan was tijdelijk en wordt verwijderd. Het gebouw zal plaatsmaken voor groenvoorziening.

Brielle.

Oude Maarlandschool gesloopt
Dichtbij.nl Rotterdam – Mon, 01 Dec 2014 06:07:00 Z
BRIELLE – De oude Maarlandschool in Brielle wordt momenteel gesloopt. Het sinterklaas- en kerstmanhuis blijft nog wel even staan tot na de feestdagen in januari. Op 28 november is de school officieel geopend. De Maarlandschool is verhuisd naar De Rik 22A in Brielle. De oude gebouwen aan de Burg. H. van Sleenstraat (huisnummers 6-8) in de binnenstad van Brielle worden gesloopt.

Den Haag.

Ontruiming en sloop van vrijplaats De Vloek in Den Haag uitgesteld
Omroep West – Wed, 26 Nov 2014 19:47:00 Z
DEN HAAG – De ontruiming en uiteindelijke sloop van culturele vrijplaats De Vloek in Den Haag, is uitgesteld met 3 maanden. Wethouder Karsten Klein maakte woensdag bekend dat de bouwplannen een vertraging hebben opgelopen. Binnen het huidige bouwplan komt een deel te vervallen. Het gat in het bouwplan moet nu worden opgevuld en dit brengt vertraging met zich mee. De gemeente heeft de datum dat De Vloek leeg opgeleverd moet worden nu gesteld op 1 april 2015.

Egmond.

Nog geen antwoord op online actie voor sloop oude bowling
Dichtbij.nl Groot-Alkmaar – Wed, 26 Nov 2014 11:35:00 Z
EGMOND AAN ZEE – Nog niets hebben ze gehoord van Dreef Beheer, maar Sjef Kenniphaas en Rita Koppedraaijer geven de strijd niet op. Onlangs startten de Egmonders een online actie tegen de eigenaar van de voormalige bowling in Egmond aan Zee. Het verpauperde gebouw is een doorn in het oog van veel Derpers. Via www.kenniphaas.nl/bouwval.html werden veel kant-en-klare mails gestuurd naar Dreef Beheer met daarin de oproep om de bowling zo snel mogelijk te slopen.

Eindhoven.

Horyon krijgt namen toezichthouders asbest
Eindhovens Dagblad – Fri, 28 Nov 2014 06:36:00 Z
EINDHOVEN – Directeur Jan Horyon, van asbestverwijderingsbedrijf Horyon in Eindhoven, krijgt de namen van de toezichthouders op asbestlaboratoria die worden ingezet door de Raad voor Accreditatie (RvA). Dat heeft de Raad van State beslist. De RvA had beroep aangetekend nadat de rechtbank in Den Bosch Horyon in januari al gelijk gegeven had.

Goes.

Goese Lyceum tegen de vlakte
Omroep Zeeland – Mon, 01 Dec 2014 15:27:00 Z
GOES – De sloop van het voormalige Goese Lyceum is begonnen. Aannemersbedrijf Sinke Groep uit Kruiningen gaat naar verwachting drie maanden over het karwei doen. Omdat het gebouw midden in een woonwijk ligt waar veel scholieren doorheen fietsen, is er een aangepast plan voor het afvoeren van puin opgesteld. KostenEen gedeelte van het gebouw blijft gespaard van de sloophamer. De kosten voor de sloop bedragen ruim 450.000 euro.

Hardinxveld-Giessendam.

Grote brand legt glashandel Hardinxveld-Giessendam in de as
Gemeente Hardinxveld-Giessendam – Wed, 26 Nov 2014 20:09:00 Z
Een zeer grote brand heeft op 26 november een bedrijfspand op een industrieterrein in Hardinxveld-Giessendam in de as gelegd. Bij de brand raakte niemand gewond. Door nog onbekende oorzaak ontstond de brand rond 11.00 uur in een glashandel aan de Kade, waarop dat moment een aantal mensen aanwezig waren. Zij konden het pand tijdig verlaten.

‘s-Hertogenbosch.

Sloop Groot Zieken Gasthuis Den Bosch gestart
Bouwmachines – Sat, 29 Nov 2014 07:24:00 Z
De Bossche wethouder Geert Snijders (ruimtelijke ordening en zorg) heeft deze week het startsein gegeven voor de sloop van het voormalige hoofdgebouw van het Groot Zieken Gasthuis in ’s Hertogenbosch. Met een Cat sloopmachine nam hij een hap uit de hoogbouw uit de jaren zestig en zeventig in het stadscentrum. De herontwikkeling van het GZG-terrein is een project van vof GZG, een samenwerkingsverband van AM Real Estate Development en Heijmans Vastgoed.

Hoogeveen.

Laatste panden gesloopt in Grote Beer
Hoogeveen.nu – Sat, 29 Nov 2014 08:43:00 Z
Hoogeveen – De laatste leegstaande winkelpanden in winkelcentrum Grote Beer zijn vanmiddag met de grond gelijk gemaakt. De werkzaamheden trokken veel bekijks van het passerende winkelend publiek. De ondernemers in het winkelcenrum zijn blij met de actieve houding van de gemeente en het sloopbedrijf. Regelmatig lopen zij naar buiten om de vorderingen te volgen en er worden veel foto’s en filmpjes gemaakt.

Leeuwarden.

Bewoners Speelmanskwartier: sloop Zalen Schaaf
Liwwadders – Wed, 26 Nov 2014 23:19:00 Z
Gepubliceerd op 26 november 2014,   Categorie: Actueel,   (0) reactie (tekst: brief bewoners Speelmanskwartier aan de gemeenteraad) ? Stel aub de visie vast, en stel niet langer uit.

Lingewaard.

Sloop van warenhuis ‘Catootje’ in Gendt stap dichterbij
De Gelderlander – Fri, 28 Nov 2014 20:39:00 Z
GENDT – De sloop van het eerste warenhuis in de Betuwe, ook bekend als Catootje in Gendt,  is een stap dichterbij. Projectontwikkelaar Kondor Wessels, die de helft van het pand bezit, vraagt de gemeenteraad om medewerking. Deze week kwam daar nog het verzoek bij van de familie Van Driel, die de andere helft heeft.

Voorne-Putten.

Sloop oude Maarlandschool
Voorne-Putten.nl – Fri, 28 Nov 2014 21:11:00 Z
BRIELLE – De Maarlandschool is verhuisd naar De Rik 22a en de oude gebouwen aan de Burg. H. van Sleenstraat 6-8 worden gesloopt. In verband met het op dit moment voorkomende vandalisme heeft de gemeente besloten de sloop van het niet meer in gebruik zijnde pand te vervroegen. De sloop is inmiddels gestart en zal worden afgerond rond 5 december. Het sinterklaas- en kerstman-huis is dit jaar gevestigd op nummer 6. Dit pand wordt gesloopt zodra de decemberactiviteiten gestopt zijn.