Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-48

24 november 2014 16:41 uur

Berkelland.

Het Bastion in Neede gaat tegen de vlakte
TC Tubantia – Thu, 20 Nov 2014 16:01:00 Z
NEEDE – Voormalig dorpshuis Het Bastion in Neede gaat tegen de vlakte. Na de sloop komt er voorlopig een wandelpark. Later gaat het terrein wellicht deel uit maken van een Needs gezondheidsplein. Het voormalige dorpshuis in Neede staat al geruime tijd leeg, sinds welzijnsorganisatie Betula het pand noodgedwongen door bezuinigingen moest afstoten. Een plan voor woningbouw op deze locatie kwam niet van de grond door de bouwstop vanwege de bevolkingskrimp in de Achterhoek

Deventer.

Sanering voormalig gasfabriekterrein Deventer duurt tot de kerst
De Stentor – Wed, 19 Nov 2014 04:51:00 Z
DEVENTER – Duizenden kubieke meters zwaar vervuilde grond verlieten het terrein van de voormalige gasfabriek aan de Zutphenseweg in Deventer inmiddels maar het werk is nog niet klaar. Bekijk ook… Sanering oude terrein gasfabriek in Deventer 2,6 miljoen voor sanering gasfabriek Tot aan de kerst is saneerder Sita Remediation bezig om het terrein met een grootte van circa vierenhalf voetbalveld ‘schoon’ op te leveren.

Drechterland.

aatje boren in asbestdak mag nog steeds niet
Omgevingsweb.nl – Sun, 23 Nov 2014 23:36:00 Z
Gemeente en Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord blijven handhaven op overtredingen op het gebied van asbest. De gemeente Drechterland reageert hiermee op een artikel dat verscheen in het Noordhollands Dagblad op 14 november 2014.

Elburg.

Start sloop panden centrum ’t Harde
Veluweland – Thu, 20 Nov 2014 14:42:00 Z
’t HARDE – “Ja, daar ben ik heel blij mee, want het is de hoogste tijd om te slopen”, zegt wethouder Jan Polinder (SGP) over de leegstaande woningen in het centrum van ’t Harde. “Wij vonden het allemaal lang duren. Maar je ziet dan dat er bij de projectontwikkelaar allerlei financiële redenen zijn die een snelle start van de sloop in de weg staan. Daar hebben we nu een oplossing voor gevonden.

Heerlen.

1 miljoen voor de Romeinse thermen
Gemeente Heerlen – Thu, 20 Nov 2014 13:42:00 Z
1 miljoen voor de Romeinse thermen Provincie Limburg en gemeente Heerlen investeren samen in onderzoek, restauratie en behoud van de Romeinse thermen in Heerlen. Met elk €500.000,=  subsidiëren Provincie Limburg en gemeente Heerlen de restauratie en het behoud van de Romeinse thermen in Heerlen. Ook wordt hiermee archeologische onderzoek mogelijk waarmee opnieuw gekeken wordt naar de ware leeftijd van de thermen.

Hengelo.

Sloop gymzaal voormalige Hofstede MTS jaren uitgesteld
RTV Sternet – Tue, 18 Nov 2014 23:43:00 Z
Behalve de ChristenUnie waren tijdens de politieke markt in Hengelo dinsdagavond, alle raadsfracties van mening dat de gymzaal van de voormalige Hofstede MTS aan het Industrieplein voorlopig niet gesloopt mag worden. Alleen de tijd dat er nagedacht moet worden over of sloop of een nieuwe invulling van dit gedeelte van de MTS, verschilde van twee tot vijf jaar. Voorzitter van de Provinciale Bond ’t Heemschut Tiem van Dalfsen pleitte ervoor van het totale gebouw een gemeentelijk monument te maken.

Mill en St. Hubert.

Sloop scholen Mill wordt fors duurder
De Gelderlander – Mon, 24 Nov 2014 06:46:00 Z
MILL – De sloop van de basisscholen De Straethof en De Leeuwerik in Mill wordt fors duurder dan geraamd. Voor de sloop en de tijdelijke inrichting van het terrein was een budget van 165.000 euro beschikbaar. Daar moet bijna 89.000 euro bij. Bekijk ook… 008000 Millse basisschool toch aan Langenboomseweg ‘Ja’ voor brede school Mill De overschrijding komt voor het belangrijkste deel (81.000 euro) door de asbestsanering die nodig is bij De Straethof.

Noordwijk.

Asbest vrij bij brand boerderij Noordwijk
De Feanster – Mon, 24 Nov 2014 15:08:00 Z
NOORDWIJK – Bij een uitslaande brand in een boerderij aan de Noorderweg in Noordwijk is asbest vrijgekomen. Dat meldt de brandweer. Er waren geen mensen in de woning aanwezig toen de brand uitbrak, rond 13 uur maandagmiddag. Even na 15 uur had de brandweer het vuur onder controle. Omwonenden werden gemaand binnen te blijven met de ramen en deuren dicht en de ventilatie uit. Een gespecialiseerd bedrijf gaat nu bekijken in hoeverre de asbest zich heeft verspreid en ruimt de stof op.

Rotterdam.

Monumentaal brugdeel ‘De Hef’ uit brug gehesen
Hart van Nederland – Sun, 23 Nov 2014 22:16:00 Z
Een bijzondere gebeurtenis zondag in Rotterdam. Daar werd het beweegbare gedeelte 0042ba van De Hef uit de brug getakeld en naar de Merwehaven vervoerd. De voormalige spoorbrug over de Maas, die officieel de Koningshavenbrug heet, is rijksmonument en hard toe aan een renovatie. Het beweegbare deel werd met drijvende bokken getakeld en op een ponton gelegd. Het was een precieze klus. Reden genoeg voor vele Rotterdammers om naar de spectaculaire operatie te komen kijken.

Velsen.

Tata Steel start sloop filterinstallatie
Technisch Weekblad – Thu, 20 Nov 2014 14:53:00 Z
ata Steel in IJmuiden meldde op 11 november te zijn begonnen met de sloop van de oude elektrofilterinstallatie. De nieuwe doekfilterinstallatie maakt het 48 m hoge, 32 m brede en 23 m lange elektrofilter overbodig. Ook de hogedrukwasser die voor de komst van de doekfilterinstallatie de rookgassen van de sinterfabriek reinigde, wordt uiteindelijk gesloopt.

Winschoten.

Sloop oude LTS in Winschoten start op 1 april
Het Streekblad – Thu, 20 Nov 2014 13:52:00 Z
WINSCHOTEN – Met de sloop van de oude LTS aan de Poststraat in Winschoten wordt begin 2015 een begin gemaakt. De daadwerkelijke sloop staat gepland voor 1 april. VCP Oldambt had hierover vragen gesteld aan het college. Na 1 januari wordt ‘voorzichtig’ gestart met sloop en gedeeltelijk strippen van het gebouw. Het betreft deels interne sloop en sloop van een vleugel van de LTS. De aanvraag omgevingsvergunning is ingediend.

België.

Oud schoolgebouw wordt gesloopt
Het Belang van Limburg – Thu, 20 Nov 2014 16:07:00 Z
Beringen – Het vroegere schoolgebouw van De Step in het centrum van Beringen wordt begin volgend jaar gesloopt. De stad heeft het vervallen gebouw en de site aan de Rozenlaan gekocht voor ruim 1,1 miljoen euro. Na de sloop komt er in eerste instantie bijkomende parkeergelegenheid naar de Markt toe. Later wordt de nieuwe centrumlus van de Paalsesteenweg naar de Rozenlaan over dit terrein gelegd