Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-47

17 november 2014 15:25 uur

Albrandswaard.

Asbest vrijgekomen bij brand in schuur
Gemeente Albrandswaard – Tue, 11 Nov 2014 17:57:00 Z
In de nacht van maandag op dinsdag (11 november 2014) is brand ontstaan in een schuurtje aan de Kruisdijk in Poortugaal. Daarbij is asbest vrijgekomen. Op dit moment inventariseert een gespecialiseerd bedrijf waar het asbest precies is terechtgekomen. Aansluitend wordt gestart met opruimen. Tijdens deze werkzaamheden zijn de Kruisdijk en het terrein van de Toyota-dealer afgesloten. In de omgeving van de brand staan 4 huizen, waarvan 3 bewoond, en het bedrijfspand van de  auto-dealer.

Alphen aan den Rijn.

Sloop Alphense Rijnstreekhal weer uitgesteld
Alphen.cc – Thu, 13 Nov 2014 15:02:00 Z
ALPHEN AAN DEN RIJN – De sloop van de Rijnstreekhal is opnieuw uitgesteld. Het gebouw aan de Alphense Dillenburg zou begin volgend jaar tegen de grond gaan, maar dat wordt minstens een half jaar later. Er is nog geen vergunning aangevraagd en het duurt zeker 26 weken voordat die procedure kan worden afgerond. In plaats van de sporthal komt een schoolgebouw van het Groene Hart Leerpark.

Barneveld.

Asbest in Barneveld
Telegraaf – Thu, 13 Nov 2014 16:43:00 Z
Barneveld – In de omgeving van de Langstraat in het centrum van Barneveld is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen door een brand in woningen boven winkels in die straat. De gemeente laat het asbest zo snel mogelijk door een gespecialiseerd bedrijf verwijderen. Omwonenden hebben donderdag een brief van de gemeente gekregen.De brand brak uit in een van de appartementen. Het vuur breidde zich uit naar meer woningen. Bewoners en winkeliers moesten hun panden verlaten.

Emmen.

Sloop panden Agrifirm in Veenoord
Dagblad van het Noorden – Tue, 11 Nov 2014 09:41:00 Z
VEENOORD – Aan de Industrieweg in Veenoord wordt hard gewerkt aan de sloop van loodsen van Agrifirm. De gebouwen staan tussen het treinstation van Nieuw-Amsterdam en de molen Nooitgedacht. Agrifrim heeft de loodsen niet meer nodig. In Veenoord wordt geen graan meer opgeslagen.

Enschede.

Man valt van rolsteiger in gebied met asbest tijdens sloopwerk in Enschede
NieuwsOpinie – Tue, 11 Nov 2014 10:40:00 Z
Bij sloopwerkzaamheden aan de Hengelosestraat is vanmorgen een man van een rolsteiger gevallen. Omdat er in het gebied ook asbest ligt, is er een speciale procedure ingezet door de brandweer.

Leiden.

Sloop voormalige wasserij De Arend bijna afgerond
Sleutelstad – Thu, 13 Nov 2014 16:08:00 Z
De plek waar aan de Herensingel 24 appartementen verrijzen voor werkende jongeren wordt bouwrijp gemaakt. (Foto’s: Wilco Devilee). Aan de Herensingel gaat binnenkort de bouw van start van 24 jongerenwoningen. De Stichting Huisvesting Werkende Jongeren realiseert op de locatie van de voormalige stomerij De Arend tweekamerwoningen. De leegstaande gebouwen zijn inmiddels gesloopt.  De karakteristieke schoorsteen uit 1910 blijft behouden.

Noordoostpolder.

Asbest vrijgekomen bij schuurbrand Rutten
Nieuwe Oogst – Tue, 11 Nov 2014 09:35:00 Z
dinsdag 11 november 2014, 10.23 uur De politie en brandweer in Rutten adviseert om deuren en ramen te sluiten.Dit vanwege een schuurbrand naast een boerderij aan het Schoterpad waarbij asbest is vrijgekomen, meldt Omroep Flevoland. Om te voorkomen dat het vuur overslaat naar de boerderij zijn er meerdere blusvoertuigen ter plaatse. In de schuur ligt volgens de brandweer haardhout opgeslagen.

Oude IJsselstreek.

Werk aan Neering Bögelstraat in Terborg stil om vervuiling
De Gelderlander – Tue, 11 Nov 2014 18:56:00 Z
TERBORG – De wegwerkzaamheden aan de Neering Bögelstraat in Terborg liggen tijdelijk stil. Er zijn verhoogde concentraties zink en barium in de bodem gevonden. Deze week wordt de grond nader onderzocht. Aan de Nijverheidsstraat gaan de werkzaamheden gewoon door. Daar bestaat geen vermoeden van vervuilde grond. Eerder werd daar de riolering aangepakt, nu is er begonnen met het wegdek.

Rucphen.

CDA vraagt weer om sloop van pand in Sprundel
BN DeStem – Fri, 14 Nov 2014 20:39:00 Z
RUCPHEN – De fractie van het Rucphense CDA dringt bij college opnieuw aan op sloop van het gebouw van de apotheek en drogisterij aan de Sint Janstraat in Sprundel. Het pand ontsiert het zicht op de kerk volgens de fractie. De apotheek is al vertrokken naar elders en de drogist is in december weg. Na eerdere afwijzingen door het college vindt het CDA dat een mooi moment om nu wel door te pakken.

Tilburg.

Ontwikkelingen Stadscampus
Gemeente Tilburg – Fri, 14 Nov 2014 21:42:00 Z
Het college wil onder meer een Tilburg Trade Center (TTC) ontwikkelen in de Stadscampus in de Spoorzone. In het TTC komt ruimte voor bedrijven uit de commerciële dienstensector. Het gebouw wordt ontwikkeld door vastgoedontwikkelaar VolkerWessels. De Stadscampus is het gebied tussen de Smederij en het nieuwe stationsplein. De Locomotiefhal die in dit deel van de Spoorzone staat, wordt verbouwd. Daarin komen onder meer de Bibliotheek van de Toekomst en de zogenoemde Stadshal

Weesp.

Sloop flat begint deze maand
Weesper Nieuws – Tue, 11 Nov 2014 10:39:00 Z
WEESP – Nog deze maand gaat de sloop van de Kosterverlorenflat van start. Eerst wordt het asbest uit de flat gehaald. Dat werk gaat door tot januari. In februari moet het slopen van de flat dan echt gaan beginnen. Uiteindelijk moeten naast winkelcentrum Hogeweij eengezinswoningen worden gebouwd. “En daarbij kijken we naar de Papelaan. De huizen die we daar hebben gebouwd voldoen aan ons kwaliteitsbeeld”, zo vertelt Kees Kunst van Ymere Weesp.  De Kostverlorenflat staat sinds oktober 2013 leeg