Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-46

10 november 2014 11:17 uur

Den Haag.

Acties tegen de sloop van De Vloek op Scheveningen gaan door
Omroep West – Sun, 09 Nov 2014 23:00:00 Z
DEN HAAG – De krakers van culturele vrijplaats De Vloek op Scheveningen blijven zich verzetten tegen de dreigende sloop. Ze gaan op zaterdag 6 december weer protesteren op het plein bij de Grote Kerk. De Haagse gemeenteraad heeft in oktober besloten dat De Vloek begin januari leeg moet zijn. Op de plek van het huidige pand komt een topzeilcentrum. In de culturele vrijplaats zitten nu een café, ateliers en schilderbedrijven.

Gennep.

Puin met asbest op Maasoever gedumpt
De Gelderlander – Thu, 06 Nov 2014 20:31:00 Z
MILSBEEK – Op de Maasoever bij ruïne Het Genneperhuis in het buitengebied van Milsbeek is een grote hoeveelheid bouwafval gedumpt. Het gaat om circa 200 kuub puin waaronder bakstenen en betonnen bouwonderdelen. Er zijn ook restanten van asbesthoudende golfplaten aangetroffen. Opdracht De gemeente Gennep heeft een gespecialiseerd bedrijf opdracht gegeven om het materiaal af te voeren. Ook eerder gestort afval wordt opgeruimd. De schoonmaakactie neemt ruim anderhalve week in beslag.

Oost Gelre.

‘Verbouwd gemeentehuis scheelt 145.000 euro per jaar’
De Gelderlander – Sat, 08 Nov 2014 19:56:00 Z
LICHTENVOORDE – Hoewel het bouwplan en de rekening bij de gemeenteraad nog niet bekend zijn denkt het college van Oost Gelre na de verbouwing van het gemeentehuis in Lichtenvoorde jaarlijks 145.000 euro aan kosten te besparen. Bekijk ook… ‘Eerst gesprek toekomst Oost Gelre, dan renovatie gemeentehuis’ ‘Tsunami van onbegrip’ over voorstel gemeentehuis Oost Gelre Volgens wethouder René Hoijtink van Oost Gelre ontvangt de raad in december een memo met informatie over de beoogde renovatie.

Texel.

Loods Oudeschip afgebrand
Blik op Nieuws – Sat, 08 Nov 2014 20:31:00 Z
Volgens de brandweer stonden er in de loods landbouwvoertuigen en lag er stro opgeslagen. De brand was zo hevig dat de loods als verloren kan worden beschouwd. De brandweer liet deze gecontroleerd uitbranden en probeerde overslag naar andere gebouwen te voorkomen. Rond 14.00 uur had de brandweer het vuur onder controle Bij de brand komt asbest vrij. Men is aan het onderzoeken hoever zich dit verspreidt. Vooralsnog is er niets bekend over gewonden.

Diversen.

Sloopwerkzaamheden gebouwen M317, M307, M306 en M333 te Nijmegen – Radboud Universitair Medisch Centrum

Ten behoeve van een nieuw te bouwen gebouw, voor het Radboudumc, worden vier gedateerde gebouwen (M317, M307, M306 en (deels) M333) gesloopt.Deze te slopen gebouwen bestaan uit plusminus zeven etages met een gezamenlijk vloeroppervlak van 39.028 m2. Deze vier gebouwen zijn gebouwd tussen 1945 en 1960, waardoor er een ruime hoeveelheid asbest in de gebouwen aanwezig is.Naar de huidige inzichten zal enkel de asbestsanering al circa zes maanden in beslag nemen.De gebouwensloop is technisch gecompliceerd, aangezien de gebouwen slechts vanaf één zijde gesloopt kunnen worden.De andere zijden betreft een in gebruik zijnde ziekenhuisomgeving.