Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-45

03 november 2014 16:00 uur

Dronten.

Sloopmachine neemt happen uit skyline van Dronten
Flevopost – Fri, 31 Oct 2014 18:55:00 Z
Dronten – Hap voor hap verdwijnt een van de beeldbepalende gebouwen uit de skyline van Dronten. De sloop van de panden van Agrifirm in het Hanzekwartier is al een flink eind gevorderd. De graanopslag en -overslag van Agrifirm is verplaatst naar Kampen. Het baken in het landschap dat het gebouw aan de Havenkade ooit was, is bijna voltooid verleden tijd. De grond is bestemd voor woningbouw. Daar kan veel geld mee worden verdiend, is de gedachte.

Leiderdorp.

De weg gebaand voor transformatie
Rijnhart Wonen – Fri, 31 Oct 2014 17:59:00 Z
Leiderdorp. Vandaag is het officiële startsein gegeven voor de sloop van de binnenkant van Elisabethhof 1.  Wethouder Kees Wassenaar trok het toegangshek aan de voorzijde van het pand omver. De wethouder kreeg hierbij hulp van Mariëlle Timmers, als toekomstige bewoonster van één van de zorgwoningen die ook in de nieuwbouw een plaats krijgen, en directeur-bestuurder Jan de Vries van Rijnhart Wonen.

Opsterland.

Sloop dorpshuis in Luxwoude begonnen
De Woudklank – Sun, 02 Nov 2014 19:44:00 Z
LUXWOUDE – Een groep vrijwilligers is zaterdag gestart met de sloop van het dorpshuis ’t Trefpunt  in Luxwoude. Men verwacht dat de sloopwerkzaamheden aan het einde van volgende week grotendeels afgerond zullen zijn. Het oude achtergedeelte van het dorpshuis zal dan voorgoed verdwenen zijn. Na de sloop zal begonnen worden met de bouw van een nieuwe accommodatie. De bouw liep al enige vertraging op aangezien de nodige vergunningen en bouwtekeningen nog op zich lieten wachten.

Rotterdam.

Tweede leven voor graanelevators Maashaven

Dichtbij.nl Rotterdam – Thu, 30 Oct 2014 08:52:00 Z
ROTTERDAM – De ruim honderd jaar oude en zwaar vervallen elevators van de Maassilo in de hoek van de Maashaven wacht een nieuwe toekomst. In de komende twee jaar worden ze ter plekke opgeknapt en gaan dienst doen voor tal van activiteiten. Wethouder Maarten Struijvenberg (economie en werkgelegenheid) juicht het tweejarige samenwerkingsproject van harte toe. Hij zette het woensdag 29 oktober in beweging door het uithijsen van een graantrechter met de drijvende bok ‘Matador’ van Bonn & Mees.

Urk.

Mogelijk asbest vrijgekomen bij woningbrand Lange Dam
Gemeente Urk – Sun, 02 Nov 2014 20:58:00 Z
In de vroege morgen van 2 november jl. is er bij Lange Dam 76 een woningbrand geweest. Buiten de woning (met name in het gras nabij de woning) zijn mogelijk asbestresten terecht gekomen van een isolerende plaat aan de voorzijde van de woning. Het betreffende materiaal wordt z.s.m. onderzocht  en opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Indien u tot die tijd buiten de hekken en linten blijft is er geen risico voor uw gezondheid.

Zaanstad.

Sloop Noorderschool begonnen
Dichtbij.nl Zaanstreek – Thu, 30 Oct 2014 08:45:00 Z
Alle vrienden van de Noorderschool, leerlingen met hun ouders, oud-leerlingen, buurtbewoners,raadsleden en iedereen die de Noorderschool een warm hart toedraagt waren uitgenodigd om op woensdagmiddag 29 oktober nog één keer een rondje te maken door het oude schoolgebouw aan De Haal 44. Daarna heeft de sloper met succes de eerste sloophandelingen verricht. Volgend schooljaar start in nieuw gebouwDe slooptijd van het oude gebouw zal ongeveer twee tot drie weken duren.

België.

Gescheiden riolen voor Lokerenstraat
Nieuws.be – Thu, 30 Oct 2014 07:14:00 Z
De Lokerenstraat wordt in 2015 heraangelegd. Het wordt een grondige renovatie, want Aquafin plant er ook de aanleg van een nieuw, gemengd rioleringsstelsel. Dat houdt in dat het afvalwater en regenwater gescheiden worden afgevoerd. Aansluitend krijgt de straat een nieuw wegdek.

Gemeenteraad bespreekt donderdag renovatie Lourdesgrot
Het Belang van Limburg – Thu, 30 Oct 2014 05:15:00 Z
Hoeselt – De gemeenteraad die donderdagavond 30 oktober om 20 uur start in het gemeentehuis bespreekt onder meer de renovatie van de Lourdesgrot in de Hoogstraat. De vergadering is openbaar. Iedereen mag de raad als toeschouwer volgen. De Lourdesgrot werd in 1941 gebouwd om Maria te bedanken voor de behouden terugkeer van alle Hoeseltse soldaten die een jaar voordien krijgsgevangen waren gemaakt door de Duitse Wehrmacht.

Gemeente stort asbest op eigen grond
Nieuws.be – Fri, 31 Oct 2014 19:15:00 Z
De gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft op haar eigen grond asbesthoudend materiaal gestort. Dit is gebeurd bij de verlegging van de fietsverbinding tussen de Keizerstraat en de Irisstraat. “De gemeente wil de bestaande, officieuze fietsverbinding tussen beide straten via een ander traject laten lopen. Zonder enige vergunning werd begonnen met de aanleg van een bedding van het nieuwe fietspad.