Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-44

27 oktober 2014 07:52 uur

Breda.

Waarom de vleermuizen aan de Lage kant beschermd zijn
Waar in Breda – Sat, 25 Oct 2014 08:36:00 Z
BREDA  – De gevonden vleermuizen in de flats aan de Lage Kant zetten voorlopig een streep door de sloopplannen van WonenBreburg. Hoelang dit uitstel gaat duren is nog niet bekend. Ecoloog Garry Bakker van Bureau Stadsnatuur legt uit wat vleermuizen bezielt om in Brabantpark te gaan wonen.Deventer.

Deventer.

Nieuwe verkoopfase kluswoningen van start
Deventer Centraal – Sat, 25 Oct 2014 08:14:00 Z
Wegens het enorme succes van de verkoop van kluswoningen in het Landsherenkwartier, gaat de volgende verkoopfase op vrijdag 31 oktober al van start. Tussen 14.00 en 16.00 uur kun je een kijkje nemen en je inschrijven voor het huis van jouw voorkeur. In het Landsherenkwartier in Deventer, tussen De Elegast en de Landsherenlaan (voorheen: Rudolf van Diepholtstraat) in, liggen de kluswoningen van ‘Bouw van Jou’. Het project maakt deel uit van de wijkvernieuwing ” Keizerslanden weet van aanpakken!

Groningen.

Andere scholen schieten Augustinus te hulp – school asbestvrij
Dichtbij.nl Groningen – Sat, 25 Oct 2014 08:08:00 Z
Andere scholen zijn het Augustinus College te hulp geschoten. De 1100 leerlingen kunnen terecht bij Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en de Hanzehogeschool nadat er asbest werd gevonden in het gebouw aan de Admiraal de Ruyterlaan. Er werd op twee plekken in de school asbest gevonden. Hierdoor konden de leerlingen de afgelopen week niet naar school.

Noordoostpolder.

EMMELOORDUit metingen van de brandweer blijkt dat er zaterdag asbest is vrijgekomen bij de felle uitslaande brand op industrieterrein Nagelerweg in Emmeloord. Het vuur ontstond omstreeks 11.00 uur bij een bedrijf aan de Produktieweg. Eén persoon ademde rook in en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Bron: de Noordoostpolder 25-102014.

Venray.

Herontwikkeling voormalig fabrieksterrein Gasstraat in zicht
InVenray.nl – Sat, 25 Oct 2014 08:09:00 Z
De voormalige fabrieksgebouwen van De la Roy BV aan de Gasstraat worden binnenkort gesloopt en de vervuilde gronden in het gebied worden gesaneerd. Na sanering komt er ruimte voor een appartementengebouw met 18 woningen. De vier grondeigenaren en de provincie Limburg hebben overeenstemming bereikt over de verdeling van de kosten van de bodemsanering aan de gasstraat. In het voorjaar van 2015 wordt gestart met de sanering