Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-43

20 oktober 2014 13:31 uur

Alblasserdam.

Het dak van de Blomhoeve zit er weer op
De Klaroen – Mon, 20 Oct 2014 12:13:00 Z
ALBLASSERDAM • Na maanden van slopen, waarbij vrijwel het hele dak van de Blomhoeve in Alblasserdam eraf gehaald werd, zit het dak er nu weer op en worden de pannen gelegd. Het Kontakt geeft je de mogelijkheid te reageren op nieuwsberichten, columns, mijn nieuwsberichten en op de poll. Je hoeft hiervoor geen account te hebben aangemaakt of te zijn ingelogd. Om spam te voorkomen wordt gebruik gemaakt van Mollom lees hier hun algemene voorwaarden en privacybeleid.

Alphen aan den Rijn.

Voorspoedige sloop Thorbeckeplein
Alphen Stad FM – Sat, 18 Oct 2014 10:10:00 Z
ALPHEN AAN DEN RIJN – De sloopwerkzaamheden aan het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Een groot deel van het Thorbeckegebouw is al verdwenen. Drie weken geleden begon het Alphense Vlasman Sloopwerken aan de klus. Rond Kerstmis moet het werk bijna afgerond zijn. Als de sloop klaar is, kan in het tweede kwartaal van 2015 begonnen worden met de nieuwbouw.

Breda.

WonenBreburg sloopt flats in Brabantpark
Breda Vandaag – Wed, 15 Oct 2014 16:39:00 Z
BREDA – De zes flats die aan de Lage Kant en Nieuwe Inslag staan gaan binnenkort tegen de vlakte. Al jaren wordt gesproken over de sloop, in november is het zo ver. De aannemer sloopt dan 162 appartementen, inclusief de garages en bergingen. De appartementen zijn van WonenBreburg. De huurcontracten liepen op 30 september af. Vanaf eind oktober gaat de aannemer sloopvoorbereidingswerk doen.

Ede.

Sloop gebouw Welstede begonnen
Barneveldse Krant – Wed, 15 Oct 2014 16:22:00 Z
EDE – Onlangs is begonnen met de sloop van het oude gebouw waar Welstede was gevestigd. De welzijnsorganisatie verhuisde dit jaar naar De Vleugel aan de Raadhuisstraat 117 in Ede. De slopershamer aan de Kerkweg maakt korte metten met het pand aan de Kerkweg waar ook de Lokale Omroep Ede (LOE) de laatste jaren gevestigd is. Deze organisatie nam in 2014 haar intrek in het gebouw van Cultura op de hoek van de Molenstraat en de Telefoonweg.

Groningen.

Asbest schoolgebouw CSG Augustinus
Dagblad van het Noorden – Sun, 19 Oct 2014 09:19:00 Z
GRONINGEN – Bij het weghalen van een oude marmoleumvloer in het schoolgebouw van CSG Augustinus is asbest gevonden. Na schoonmaak gaan de lessen maandag gewoon door.Vlak voor de herfstvakantie is de oude marmoleumvloer in de centrale hal van de school aan de Admiraal de Ruyterlaan weggehaald. In de oude lijmlaag bleken resten asbest te zitten van de oorspronkelijke vloer die al in de jaren 70 was verwijderd. Een ingeschakeld asbestadviesbureau constateerde dat de lucht schoon was.

Veldhoven.

Geen asbest vrij bij zolderbrand in Veldhoven
Eindhovens Dagblad – Wed, 15 Oct 2014 16:29:00 Z
VELDHOVEN – Na de zolderbrand die dinsdagavond in een woning aan De Wagenmaker in Veldhoven woedde, is geen asbest aangetroffen.  Bekijk ook… Mogelijk asbest vrijgekomen bij brand in woning Veldhoven, omgeving afgezet (video) De brand was snel onder controle, maar de omgeving werd korte tijd afgezet omdat werd vermoed dat mogelijk asbest was vrijgekomen. Dit bleek niet het geval.  De oorzaak van de brand, die rond 19.30 uur uitbrak, is niet bekend.