Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-42

13 oktober 2014 16:14 uur

Bonaire.

CRU weerspreekt aantijgingen The Asbest Specialist
Amigoe – Sat, 11 Oct 2014 17:57:00 Z
Voor sommige artikelen is een login vereist Samenvatting: WILLEMSTAD – Curaçao Refinery Utilities (CRU), beheerder van de BOO-energiecentrale, ontkent aantijgingen van het bedrijf The Asbest Specialist dat er sprake is van vriendjespolitiek en corruptie bij het uitbesteden van werkzaamheden, waardoor lokale specialisten in het omgaan met asbest worden benadeeld. Volgens CRU liggen puur commerciële belangen ten grondslag aan de klachten van The Asbest Specialist.

Valero treft voorbereidingen ontmanteling raffinaderij
Amigoe – Sat, 11 Oct 2014 17:10:00 Z
Voor sommige artikelen is een login vereist Samenvatting: Zeezicht van olieraffinaderij Valero in San Nicolas. SAN NICOLAS/SAN ANTONIO – Olieraffinaderij Valero in San Nicolas wordt volgend jaar mogelijk ontmanteld. “Valero neemt maatregelen om zich voor te bereiden op die mogelijkheid.

Bronckhorst.

Puin windhoos Zelhem wordt opgeruimd
Ideaal – Sun, 12 Oct 2014 07:43:00 Z
In het buitengebied tussen Zelhem en Doetinchem wordt vandaag de schade opgeruimd die door de windhoos van gisterenavond is veroorzaakt. Rond 18.30 uur werd de omgeving van de Slangenburgweg getroffen door een windhoos. Daarbij vloog allerlei materiaal door de lucht en waaiden bomen rond. In de omgeving en op wegen is asbest gevonden. Dat zal vandaag worden opgeruimd. Bij een aantal boerderijen is er veel schade, een van de panden moest worden gestut.

Zelhem ruimt asbest en bomen op
Easybranches – Sun, 12 Oct 2014 05:14:00 Z
In het buitengebied van het Achterhoekse dorp Zelhem wordt vandaag de schade opgeruimd die door een windhoos is veroorzaakt. Gisteravond vlogen dakpannen en tuinmeubilair in het rond en waaiden tientallen bomen om. Op enkele wegen in Doetinchem ligt asbest. Dat wordt volgens de gemeente Bronckhorst vandaag opgeruimd, als het weer licht is. Bij zes boerderijen is de schade groot. Een van de panden moet worden gestut. Ondanks de schade konden de bewoners de nacht thuis doorbrengen.

Doetinchem en Zelhem ruimen asbest en bomen op na windhoos
Omroep Gelderland – Sun, 12 Oct 2014 14:06:00 Z
ZELHEM – In Doetinchem en Zelhem wordt vandaag het asbest gesaneerd dat gisteravond vrijkwam bij een windhoos.Het dak van een schuur stortte in en daarbij kwamen asbestdeeltjes vrij. Het vee bleef ongedeerd. Het asbest is aangetroffen op de Nijmansweg en IJzevoordseweg (gemeente Doetinchem). Door de regen zijn er geen deeltjes in de lucht aanwezig. De Nijmansweg is inmiddels afgesloten voor verkeer.Bij drie woningen is de schade zo groot, dat ze door de brandweer moeten worden gestut.