Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-41

06 oktober 2014 13:52 uur

Amersfoort.

Asbest vrij bij brand in Amersfoort
De Stad Amersfoort – Thu, 02 Oct 2014 22:08:00 Z
AMERSFOORT (AS Media) – In een schuur aan de Soesterweg in Amersfoort is donderdag 2 oktober rond 18:45 uur brand uitgebroken. Al snel schaalde de brandweer op naar het sein ‘middelbrand’, omdat er sprake zou zijn van gasflessen die in de schuur zouden staan. Omdat de brandweer snel ter plaatse was, kon de brand snel geblust worden en grotere schade worden voorkomen.

Bilthoven.

Asbest verwijderd in flat Bilthoven. Geen risico voor volksgezondheid.
Woonstichting SSW – Fri, 03 Oct 2014 00:05:00 Z
Woonstichting SSW heeft op woensdag 1 oktober asbest laten verwijderen uit een flat aan de Kometenlaan in Bilthoven. De asbest was vrijgekomen bij het verwijderen van zeil uit de hal van een woning. SSW heeft direct na de constatering opdracht gegeven aan een gespecialiseerd bedrijf om het asbest te onderzoeken en te verwijderen. Er is volgens de GGD geen sprake van risico’s voor de volksgezondheid.

De Marne.

Sloop Sterkenburg Vis van start
Radio Noord-Oost Friesland – Mon, 06 Oct 2014 01:12:00 Z
LAUWERSOOG -LAUWERSOOG – De afgelopen week is een begin gemaakt van de sloop van Sterkenburg Vis in Lauwersoog. Op 10 september 2014 werd een groot deel van het bedrijf door een grote brand verwoest. Hierbij ging het oude gedeelte van het pand, met daarin de visverwerking, totaal verloren. Het restaurant en de winkel konden door de brandweer worden behouden, maar liep veel brand, rook en water schade op. Het bedrijf zal zo snel mogelijk worden herbouwd.

Deventer.

Opknapbeurt Sluiswijk bijna voltooid
De Stentor – Thu, 02 Oct 2014 20:05:00 Z
DEVENTER – De renovatie van huurwoningen in Sluiswijk is nagenoeg voltooid, enkele weken eerder dan oorspronkelijk gepland. Volgende week donderdag wordt de omvangrijke opknapbeurt feestelijk afgesloten met een buurtfeest (vanaf 15.00 uur) aan de Tjoenerstraat. Naast de officiële toespraken staat er onder meer een vogelshow op het programma. In opdracht van eigenaar Rentree zijn 91 woningen van binnen en van buiten gemoderniseerd. Zo kregen de huizen nieuwe daken, keukens en badkamers.

Ermelo.

Sloop Vlishoek gaat van start
Ermelo van Nu – Mon, 06 Oct 2014 09:22:00 Z
ERMELO – De huidige bebouwing op de ‘Vlishoek’ in Ermelo gaat verdwijnen. De sloop van de panden op de hoek van de Dokter Holtropstraat en Jan van Malesteinweg staat gepland aan het eind van deze week. Wanneer de bouw van de geplande nieuwe woningen kan starten, is nog niet definitief bekend. Daarom heeft woningcorporatie UWOON de hulp ingeroepen van twee basisscholen om te zorgen voor een tijdelijk, maar fraai aanzicht.

Leeuwarden.

Rijk verkoopt Blokhuispoort aan gemeente Leeuwarden
Vastgoedmarkt – Thu, 02 Oct 2014 20:34:00 Z
De voormalige gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden gaat voor 1 euro over naar de gemeente. Die draagt het monumentale pand vervolgens over aan BOEi, de Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel erfgoed. BOEi beheert en ontwikkelt het gebouw verder. Leeuwarden koopt het monumentale pand voor 1 euro van het Rijk. Op de vastgoedmarkt was geen belangstelling voor het pand te verwachten, terwijl bezit en onderhoud het Rijk wel geld kostten.

Meppel.

Sloop zorgcentrum De Hulstkampen is in volle gang
Meppeler Courant – Sun, 05 Oct 2014 15:44:00 Z
Nieuwleusen – De sloopwerkzaamheden van zorgcentrum De Hulstkampen in Nieuwleusen zijn in volle gang. Het gedeelte van het gebouw dat uit de jaren zestig dateert, wordt verwijderd en op dezelfde plaats worden vijftig huurappartementen gebouwd.

Oldambt.

Grondsanering Meidoornlaan afgerond
Gemeente Oldambt – Mon, 06 Oct 2014 08:44:00 Z
Op 3 oktober is de sanering van de voormalige vuilstort aan de Meidoornlaan in Winschoten opgeleverd. Hiermee is de grondsanering van dit bijzondere project afgerond. De sanering was nodig omdat het grondwater ernstig verontreinigd was. Jarenlang heeft op deze plek een vuilstort gestaan.   In het najaar van 2012 is gestart met de saneringswerkzaamheden. Daarbij is nadrukkelijk de omgeving betrokken. De sanering is er op gericht de verspreiding van verontreinigd grondwater te beheersen.

Smallingerland.

Bouw vier huurwoningen aan Ooievaarstraat
WaldNet – Sat, 04 Oct 2014 08:46:00 Z
DRACHTEN – Aan de Ooievaarstraat in Drachten worden de komende tijd vier nieuwe huurwoningen gebouwd. Deze week ondertekenden Accolade en bouwbedrijf VDM uit Drogeham het Design & Build contract voor vier nieuwe huurwoningen in Drachten. Het project van de sociale huurwoningen ligt van planuitwerking tot en met de oplevering in handen van VDM. Naar verwachting wordt eind 2014/begin 2015 gestart met de sloop en aansluitend met de bouw.

Vlaardingen.

Mogelijk asbest vrijgekomen bij brand Thorbeckestraat
Dichtbij.nl Rotterdam – Sat, 04 Oct 2014 08:30:00 Z
VLAARDINGEN – Een schuur achter enkele woningen aan de Thorbeckestraat in Vlaardingen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in brand gestaan. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. De brandweer werd rond 01:00 uur gealarmeerd. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de DCMR kwam ook ter plaatse. De bluspakken en helmen van de ingezette brandweermannen werden na de inzet afgespoeld en in zakken gedaan. De pakken zullen later gereinigd worden. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Weesp.

Het nieuwe Hart van Weesp
Weesper Nieuws – Sun, 05 Oct 2014 13:14:00 Z
WEESP – Zo gaat de uitbreiding van Hotel Hart van Weesp er uitzien. Eigenlijk verandert er vrij weinig.  Hart van Weesp gaat uitbreiden. Er komen zo’n 20 kamers bij. De uitbreiding moet op de plaats komen waar nu de woonhuizen Herengracht 37-39 staan. Voor die huizen is een sloopvergunning aangevraagd. Wanneer de bouw moet starten is nog niet bekend. De sloopvergunning is aangevraagd.