Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-40

29 september 2014 15:26 uur

Doesburg.

‘School snel slopen voor seniorenwoningen’
De Gelderlander – Sun, 28 Sep 2014 16:49:00 Z
DOESBURG – Basisschool De Ark aan de Kraakselaan in Doesburg moet zo snel mogelijk worden gesloopt om plaats te maken voor seniorenwoningen. Dat bepleitten verschillende fracties in de gemeenteraad, die het weggegooid geld vinden om het schoolgebouw nog langer te laten staan

Edam-Volendam.

Boerderij Oorgat 38 afgebrand
Stadskrant Edam – Sun, 28 Sep 2014 14:45:00 Z
Het was de meest besproken boerderij van Edam-Volendam. Het bouwval dat enkele jaren terug door de gemeente tot gemeentelijk monument werd verklaard. De eigenaar, HSB Projectgroep, had het pand volledig laten verloederen en werd gesommeerd om de ongeveer 100 jaar oude boerderij op te knappen. Via de rechter werd enkele maanden geleden afgedwongen dat de gemeente iets te streng richting eigenaar was opgetreden. Restauratie zou onbetaalbaar dus onhaalbaar zijn.

Raalte.

Bewoners wijk Olykampen in Raalte tevreden over renovatie woningen
De Stentor – Sun, 28 Sep 2014 19:13:00 Z
RAALTE – Bewoners van de straten Iepensingel en Esdoornstraat in de wijk Olykampen in Raalte zijn erg tevreden over de renovatie van hun woningen. Dat blijkt uit een rondgang van de Stentor door de buurt.De huurhuizen – eigendom van woningcorporatie SallandWonen – waren al enkele jaren aan een grondige opknapbeurt nodig, maar dat werd begin 2013 uitgesteld. Tot grote onvrede van bewoners die felle kritiek uitten op SallandWonen.

Renkum.

Rioolvervanging Renkum uitgesteld
Hoog en Laag – Mon, 29 Sep 2014 11:47:00 Z
RENKUM – De werkzaamheden aan de rioolvervanging aan de Leeuwenstraat, Molenweg en de Dorpsstraat die vandaag, maandag 29 september, van start zouden gaan, zijn uitgesteld. Dat laat aannemer Reef in een brief aan de bewoners van de betrokken wegen weten. Uit nader onderzoek van de fundering is lichte verontreiniging, in de vorm van minieme hoeveelheden asbest en enkele metalen gevonden, meldt Reef in de brief. Reef benadrukt dat het verontreinigende funderingsmateriaal onder het asfalt zit.

Tholen.

Schuurtje uitgebrand in Tholen
Omroep Zeeland – Mon, 29 Sep 2014 05:32:00 Z
THOLEN – Aan de Vrouwendijk in Tholen is zondagavond een schuurtje uitgebrand. Een persoon heeft rook ingeademd. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland stond het schuurtje tegen een loods. De asbestplaten op het schuurtje zijn heel gebleven. Onder controleDe brand werd rond 22.50 uur ontdekt. Het vuur werd bestreden met drie tankautospuiten. Na ruim een half uur later was de brand onder controle.