Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-4

20 januari 2014 07:48 uur

Gemeente Berkelland.

‘Sloop boerderij De Kamp vreemd’
TC Tubantia – Thu, 16 Jan 2014 20:36:00 Z
NEEDE – Erfgoedvereniging Heemschut vindt het vreemd dat de gemeente Berkelland zo gemakkelijk heeft ingestemd met het plan om de boerderij bij havezate Huize De Kamp te slopen. De vereniging heeft dit aan de gemeente Berkelland laten weten nadat die een deal sloot met Nystaete over de koop van de havezate. Nystaete heeft volgens de gemeente geëist de boerderij te mogen vervangen door een conferentiecentrum op het eiland binnen de gracht.

Gemeente Dalfsen.

Asbest gedumpt in natuurgebied

DalfsenNet – Mon, 20 Jan 2014 00:04:00 Z
DALFSEN – Nabij de Bokkenberg aan de Sterrebosweg heeft iemand zich ontdaan van een stuk asbest- of eternitplaat. Deze resten zijn in een sloot achter gelaten. Nog bedankt daar voor. Schijnbaar wil de vervuiler in dit geval niet betalen.

Gemeente  Den Haag.

VVD: Koop en sloop de Pier
Omroep West – Sun, 19 Jan 2014 18:46:00 Z
DEN HAAG – De VVD in de Haagse gemeenteraad wil dat de gemeente de Pier op Scheveningen opkoopt, om deze vervolgens te slopen. Dat zei lijsttrekker Boudewijn Revis zondagavond tijdens de nieuwjaarsborrel van de partij. ‘In plaats van de het Scheveningse icoon moet er een nieuwe, eenvoudigere pier recht voor het Kurhaus worden gebouwd.’ Het plan staat in het verkiezingsprogramma van de VVD. Met het onderdeel ‘De kust gezond’ wil de partij structureel 6 miljoen euro per jaar in het strand steken.

Gemeente Den Helder.

Rioolwerkzaamheden langs Schootenweg
Den Helder Actueel – Thu, 16 Jan 2014 04:03:00 Z
Redactie DHA | 16-01-2014 04:10 Den Helder – De firma Dienaar start vandaag (16 januari) met de vervanging van het bestaande riool in de grasstrook tussen de Schootenweg en de Nijverheidsweg. Tijdens deze werkzaamheden is de aansluiting van de Nijverheidsweg met de Schootenweg afgesloten. Het industrieterrein is dan alleen bereikbaar via de Industrieweg. Rond half februari is het werk klaar.

Gemeente Etten-Leur.

Kerkwerveflat tegen de vlakte
Etten-leurse Bode – Sat, 18 Jan 2014 08:32:00 Z
ETTEN-LEUR – Het waren deze week de laatste loodjes van de sloop van de Kerkwerveflat aan de Kerkwerve in Etten-Leur. In september werd begonnen met de afbraak van het linkerdeel van het gebouw en afgelopen week ging ook het laatste deel van de rechterzijde tegen de vlakte.  Naar verwachting dit voorjaar wordt begonnen met de bouw van een nieuw appartementencomplex op deze locatie.

Gemeente Halderberge.

Progressief Halderberge stelt vragen over bejaardenwoningen aan het Sint Gerardushof in Bosschenhoofd
Dichtbij Halderberge – Sun, 19 Jan 2014 00:21:00 Z
Leefbaarheid Bosschenhoofd nog verder onder druk Afgelopen weekend hoorde één van de fractieleden voor het eerst van een aantal inwoners uit Bosschenhoofd dat er wellicht nieuwe bewoners zouden komen in de bejaardenwoningen aan het Sint Gerardushof. Woningen die in verband met de nieuwbouwplannen gesloopt zouden worden omdat ze niet meer van deze tijd zijn.

Gemeente Hof van Twente.

Hof van Twente haalt 67 miljoen aan subsidiegelden binnen
Roskam – Fri, 17 Jan 2014 03:47:00 Z
vrijdag, 17 januari 2014 02:22 Goor – De gemeente Hof van Twente heeft de afgelopen vier jaar 67 miljoen euro aan subsidie ontvangen. Veruit het grootste bedrag (38 miljoen euro) kwam beschikbaar voor asbestsaneringen in de wijk ’t Gijmink te Goor. Voor het project KunstWerk Diepenheim werd 5,2 miljoen euro naar de gemeente overgemaakt, voor de revitalisering van de Haven in Markelo 1,1 miljoen euro en voor het herstel van de Bovenregge en Duurzaamheid twee keer een miljoen.

Gemeente Leiden.

Asbest in woonwijk Leiden Noord
Sleutelstad – Thu, 16 Jan 2014 21:28:00 Z
Op en in het 50kV gebouw is asbest aangetroffen. Bij werkzaamheden zijn asbestdeeltjes in de directe omgeving terecht gekomen. Bij werkzaamheden aan het dak van het zogenaamde 50kV gebouw bij Nieuw Leyden is asbest vrijgekomen. Eigenaar TenneT heeft direct omwonenden per brief geïnformeerd. Asbestdeeltjes zijn terecht gekomen in de directe omgeving van de Nieuwe Koningstraat. SP-raadslid Julian van der Kraats vroeg milieu-wethouder De Wit vanavond om opheldering.

Gemeente Moerdijk.

Moerdijk: ‘Bedrijf dat bluswater Chemie-Pack opsloeg moet gemeente miljoen euro betalen’
BN DeStem – Thu, 16 Jan 2014 20:30:00 Z
MOERDIJK – De gemeente Moerdijk krijgt een miljoen euro terug van het bedrijf Wilchem na een besluit van het Gerechtshof Arnhem-Zwolle. Dit schrijft de gemeente donderdagavond op haar website. Bekijk ook… Chemie-Pack daagt ‘blussers’ voor rechter om betaling bodemsanering Hoop voor Moerdijk over kosten na brand Chemie-Pack wil niet alleen opdraaien voor schoonmaakkosten Het gaat om kosten die zijn gemaakt voor het opslaan van bluswater na de brand bij Chemie-Pack op 5 januari 2011

Gemeente Oldebroek.

Asbest legt verbouwing gemeentehuis stil
De Stentor – Wed, 15 Jan 2014 16:08:00 Z
OLDEBROEK – Bij de verbouwing van het gemeentehuis van Oldebroek is asbest in het plafond van de raadzaal aangetroffen. De werkzaamheden zijn daarop stilgelegd. Volgens de gemeente is de kans dat gebruikers van het gemeentehuis blootgesteld zijn aan asbestdeeltjes ‘zeer klein’. Het gaat bovendien om asbest met een risicoklasse 1. Dat houdt in dat er een laag risico is bij blootstelling. De asbesthoudende plafonds worden nu verwijderd door een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf.

Gemeente Oss.

Start sloop Mariaschool Ravenstein
Maasland FM – Wed, 15 Jan 2014 17:49:00 Z
Woensdag, 15 januari 2014 16:00 RAVENSTEIN – De voormalige Mariaschool in Ravenstein maakt plaats voor 15 appartementen, een parkeergarage en een ontmoetingsruimte voor BrabantZorg. Komende dinsdag wordt gestart met de sloop.   De eerste sloophandeling verrichten Harrie van Dijk en Karin Sutherland uit Ravenstein. Ze hebben zich beiden jarenlang ingezet voor nieuwbouw op de plek van de basisschool.De sloop moet eind februari volledig zijn afgerond. Daarna wordt de nieuwbouw gestart.

Gemeente Utrecht.

Petitie tegen sloop gevel LOKV-pand
Dichtbij.nl Utrecht – Sat, 18 Jan 2014 09:46:00 Z
UTRECHT – Er is een actie gestart om de dreigende sloop van de gevel van het LOKV-pand aan de Ganzenmarkt te voorkomen. Om het gebouw in huidige staat te behouden en te bestemmen als monument is er een petitie gestart die door verscheidene bekende erfgoedorganisaties, hoogleraren architectuurgeschiedenis en architecten is ondertekend.De pui die Mart van Schijndel in 1984 ontwierp is postmodernistisch en neemt een aparte plaats in in de Nederlandse architectuur- geschiedenis.

Gemeente Vlissingen.

Asbest Vlissingen!
Werk & Geld Blog.nl – Thu, 16 Jan 2014 08:29:00 Z
VLISSINGEN – Het terrein bij het Vlissingse Weyevliet wordt deze week nader onderzocht, nadat in de eerste week van januari asbesthoudend materiaal is aangetroffen. Donderdag 2 januari heeft een bewoner melding gemaakt, de gemeente is vervolgens het terrein gaan onderzoeken. Op het terrein is asbestverdacht materiaal aangetroffen. Dit is meegenomen voor analyse. Hieruit is gebleken dat het om asbesthoudend materiaal gaat, namelijk hechtgebonden asbest (chrysotiel), de zogenaamde witte asbest.

Gemeente Weert.

Brand verwoest schuur in Weert
Nieuws.nl – Sun, 19 Jan 2014 05:38:00 Z
Gepubliceerd: 19 jan 2014 06:10 Laatste update: 19 jan 2014 06:10 Algemeen Een brand heeft zaterdagnacht een schuur in Weert verwoest. Ook twee auto’s gingen in vlammen op, meldt de brandweer. Niemand raakte gewond. De brandweer kon voorkomen dat het vuur zich kon uitbreiden naar aangrenzende woningen aan de Kerkstraat in de Limburgse plaats. De bewoners zijn opgevangen door familie.Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld voor onderzoek.

Gemeente De Wolden.

Schuur met asbestplaten afgebrand
RTV Drenthe – Mon, 20 Jan 2014 05:22:00 Z
STUIFZAND – Aan de Diepweg in Stuifzand is zondagavond een schuur uitgebrand. In het dak van de schuur zaten asbestplaten. De bewoners van de naastgelegen woning moesten tijdelijk hun huis uit omdat er rook met asbestdeeltjes vrij kwam. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Gemeente Zaanstad.

Renovatie of nieuwe brug in Zaanstad?
RTV Noord-Holland – Wed, 15 Jan 2014 18:02:00 Z
De Zaanbrug moet de komende jaren worden aangepakt. De brug is te smal voor de grote schepen en wordt daarom verbreed van 12 naar 16 meter. Kosten bijna 30 miljoen euro. Veel betrokkenen snappen niets van het plan, en hebben daarom een voorstel voor een compleet nieuwe brug, die maar een paard honderd meter verderop komt te liggen. Omdat de nieuwe brug over een recht deel van de Zaan komt te liggen, is het makkelijker voor de scheepvaart. Ook moet komt die vier meter hoog te liggen.

Gemeente Zwartewaterland.

Asbest bij Meppelerdiepsluis Zwartsluis niet schadelijk
RTV Oost – Fri, 17 Jan 2014 21:46:00 Z
De asbestdeeltjes die eind november bij werkzaamheden aan de Meppelerdiepsluis bij Zwartsluis zijn gevonden, zijn niet schadelijk voor de gezondheid. Dat blijkt volgens RTV Drenthe uit onderzoek. Er werden eind november verdachte platen gevonden die onder een steenlaag lagen. Omdat het om lage concentraties gaat en omdat de deeltjes in een steenlaag liggen is het niet schadelijk. Het puin wordt verwijderd.