Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-39

22 september 2014 14:48 uur

Gemeente Achtkarspelen.

It Badhûs organiseert sloopfeest
Werk & Geld Blog.nl – Sun, 21 Sep 2014 13:14:00 Z
It Badhûs in De Westereen wordt binnenkort gesloopt voor nieuwbouw. Om die reden organiseert Poppodium It Badhûs nog één keer een muziekavond. In de afgelopen 25 jaar is It Badhûs een podium geweest voor vele (beginnende) bands. Om de jaren die geweest zijn goed af te sluiten wordt er op 26 september een sloopfeest georganiseerd waarbij teruggekeken wordt op de mooie jaren die geweest zijn. Aan de avond doen de volgende bands mee: Herder, Captain Disco and the Denim Dogs, Sadotank en Pander.

Gemeente Amstelveen.

Raat verbindt politiek lot aan Schilderswijk
Amstelveen.blog.nl – Fri, 19 Sep 2014 13:42:00 Z
“Zolang ik hier zit, ga ik dat niet verdedigen. Dan moet u een ander zoeken.” Wethouder Herbert Raat zei dat donderdagavond tegen de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen over de sloop van de Schilderswijk voor uitbreiding van het winkelcentrum Stadshart. Hij reageerde daarmee op vragen van GroenLinks over het stadium waarin de plannen van eigenaar Unibail-Rodamco (UR) van het Stadshart verkeren, nadat vorige stuk liepen op een golf van protest.

Gemeente Arnhem.

Van Dongen bouwt nieuwe zaal Musis Sacrum
De Gelderlander – Wed, 17 Sep 2014 12:00:00 Z
ARNHEM – Rijksbouwmeester Frits van Dongen is door Arnhem uitgekozen voor de nieuwbouw van een grote concertzaal bij Musis Sacrum. Ook tekent Van Dongen voor de verbouwing van het oude deel van Musis. Bekijk ook… 5 architecten voor uitbreiding Musis Sacrum geselecteerd Extra zaal voor Musis Sacrum in Arnhem Van Dongen-Koschuch Architects, het bureau van Van Dongen, maakte een ontwerp voor een transparant paviljoen dat aan de achterzijde van Musis Sacrum zal verrijzen.

Gemeente Diemen.

Bijna alle ‘blauwe’ bewoners Diemen terug
Easybranches – Sat, 20 Sep 2014 20:13:00 Z
DIEMEN (ANP) – Bijna alle mensen uit het zogenoemde blauwe deel van de beschadigde flat in Diemen zijn weer thuis. De terugkeer is rustig verlopen, meldt woningcorporatie De Key. De mensen uit het rode deel (van wie de huizen na de explosie begin september zwaar beschadigd raakten) kunnen voorlopig niet naar huis. Ze hebben een woonbegeleider van De Key toegewezen gekregen, die ze op de hoogte houdt van de herhuisvesting.

Gemeente Dongen.

Groot gaslek bij sloopwerkzaamheden in Dongen
Omroep Brabant – Fri, 19 Sep 2014 15:57:00 Z
DONGEN – Bij sloopwerkzaamheden op een terrein aan de Minister Aalberselaan in Dongen is vrijdagmiddag een groot gaslek ontstaan toen de hoofdgasleiding werd geraakt. Dat gebeurde rond tien over vier. Enexis gaf om vijf uur aan dat het nog zeker anderhalf uur gaat duren voor het gat is gedicht.Omgeving afgeslotenDe omgeving is afgesloten. De brandweer heeft in de omgeving metingen verricht. Op het terrein stond een fabriekspand dat gesloopt werd.

Gemeente Harderwijk.

Aanvullend onderzoek naar bommen Harderwijk start volgende week
De Stentor – Wed, 17 Sep 2014 12:55:00 Z
HARDERWIJK – In het voormalige industriegebied Haven in Harderwijk, wordt vanaf volgende week aanvullend onderzoek gedaan naar mogelijke explosieven in de bodem. Bij een eerder kijkje in de grond werden al dertien niet-ontplofte brandbommen gevonden. Of er opnieuw explosieven worden gevonden, is vooralsnog een raadsel. Geallieerde vliegtuigen hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog weliswaar bommen gedropt op het gebied, maar het is onduidelijk of er niet-ontplofte exemplaren zijn blijven liggen.

Gemeente Hof van Twente.

Wethouder: ‘Geen directe noodzaak voor randweg Markelo’
TC Tubantia – Fri, 19 Sep 2014 13:43:00 Z
MARKELO – Omdat de eerder gereserveerde één miljoen euro voor de randweg in Markelo niet direct noodzakelijk is voor mogelijke verkeersmaatregelen in het dorp, kan dit geld worden gebruikt om de leegstaande Coberco-kaasfabriek te kopen, te slopen en er een centrumplein van te maken. Deze conclusie trekt wethouder Wim Meulenkamp in een memo aan de gemeenteraad.

Gemeente Kampen.

Puinhoop na knappen betonslang Kampen
De Stentor – Fri, 19 Sep 2014 15:28:00 Z
KAMPEN – Een geknapte betonslang bij de heiwerkzaamheden in de Kamper binnenstad heeft vrijdagmiddag voor een grote smeerboel gezorgd. De slang knapte op grote hoogte, waardoor woningen, auto’s en het wegdek van de Boven Nieuwstraat onder het cement en de puin zaten. Het ongelukje gebeurde op de bouwplaats van zorgcentrum Margaretha, tijdens het omhoog draaien van een metalen huls die wordt gebruikt voor de fundering.

Gemeente Marum.

Forse lading asbest gedumpt in Marum
Dagblad van het Noorden – Fri, 19 Sep 2014 16:32:00 Z
MARUM – In de afgelopen dagen vonden in het buitengebied van de gemeente Marum drie dumpingen van grote hoeveelheden asbest plaats. In totaal is zo’n 120 vierkante meter asbestplaatmateriaal gedumpt.De vondsten zijn gedaan aan de Haarsterree in Marum, aan de Turfweg in Nuis en aan Het Korige ten zuiden van de A7. Vermoedelijk gaat het om één dader. De gemeente wordt vaker met dumpingen geconfronteerd. Het opruimen van het asbest door gespecialiseerde medewerkers kost de gemeente handenvol geld.

Gemeente Tilburg.

LST overweegt motie van wantrouwen om lening Cinecitta
Tilburgers – Sun, 21 Sep 2014 12:01:00 Z
Het college van B&W wil debioscoop Cinecittaeen ‘zachte’ lening verstrekken van € 2,8 miljoen. Paul Vermee, de eigenaar van de panden van Cinecitta, had de gemeente hierom gevraagd omdat enorme tegenslagen tijdens de duurzame renovatie hebben geleid tot fors hogere, onvoorziene verbouwingskosten. Zo kwam tijdens de verbouwing van dit rijksmonument het gehele plafond naar beneden en werd er asbest gevonden.

Gemeente Twenterand.

Gebruikers gymzaal Vroomshoop tijdelijk naar De Stobbe
TC Tubantia – Fri, 19 Sep 2014 15:18:00 Z
VROOMSHOOP – De gebruikers, scholen en verenigingen, van de gymzaal aan het Oranjeplein in Vroomshoop kunnen de komende weken terecht in sporthal De Stobbe aan de Stobbelaan in het kanaaldorp. De gymzaal aan het Oranjeplein in Vroomshoop werd woensdagmiddag door de gemeente Twenterand gesloten, nadat er aanwezigheid van asbest was vastgesteld. De verenigingen kunnen in De Stobbe op korte termijn hun activiteiten weer hervatten.

Gemeente Weesp.

Nieuw winkelcentrum in fases
Weesper Nieuws – Sun, 21 Sep 2014 11:14:00 Z
WEESP – Het nieuwe winkelcentrum aan de Achtergracht wordt in fases gebouwd. Eerst wordt een nieuw onderkomen voor slijterij Gall & Gall en de Albert Heijn neergezet. Maandag moet het werk van start gaan. Op het braakliggende terrein wordt de komende tijd nieuwe winkelruimte voor Albert Heijn en Gall&Gall gebouwd. De gevel aan de zijde van de Achtergracht krijgt het uiterlijk van historische grachtenpandjes en arbeiderswoningen. Bovenop komen parkeerplaatsen.

Gemeente Westland.

Aanvang bouw groothandelscentrum ABC terrein
Westlanders.nu – Fri, 19 Sep 2014 14:50:00 Z
Poeldijk 19.09.2014 – Op het ABC Westland terrein in Poeldijk is aangevangen met de sloop van enkele bestaande hallen,… om plaats te maken voor de nieuwbouw van groothandelscentrum Food Center Westland fase 1. Indien het bouwschema volgens plan verloopt, zullen de eerste bedrijven zich in april 2015 in het nieuwe centrum gaan vestigen.

Gemeente Zoetermeer.

Ook flat Jan Van Beierenlaan wordt definitief gesloopt
Dichtbij.nl – Tue, 16 Sep 2014 12:04:00 Z
ZOETERMEER – De flat aan de Jan Van Beierenlaan in Palenstein wordt definitief gesloopt. Bewoners hebben vanaf 31 december twee jaar de tijd om een andere woning te vinden en te verhuizen. De sloop zal op zijn vroegst in 2017 plaatsvinden. Eerder werd al besloten om de flat aan de Florens van Brederodelaan te slopen. In totaal moeten uiteindelijk vijf grot galerijflats tegen de vlakte gaan.