Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-38

15 september 2014 15:25 uur

Gemeente Assen.

Brand in oud gedeelte Vincent van Gogh College Assen
RTV Drenthe – Fri, 12 Sep 2014 06:16:00 Z
ASSEN – In een oud gedeelte van het Vincent van Gogh College in Assen heeft gisteravond brand gewoed. Het gaat om het deel aan de Maria in Campislaan, dat op de nominatie stond voor restauratie. De brand woedde in de sterrenkamer die bij natuurkundelessen werd gebruikt. De directeur van de scholengemeenschap zou vandaag om tafel met een architect om te praten over de renovatieplannen. Of renovatie na de brand nog mogelijk is moet nog worden bekeken.

Man steelt lood uit slooppand in Assen
De krant van Midden-Drenthe – Sat, 13 Sep 2014 12:54:00 Z
Assen – Op aanwijzing van een getuige hield de politie vrijdagmorgen in Assen een man uit Stadskanaal aan op verdenking van diefstal van lood.Een getuige zag een man in een leegstaande woning (slooppand) aan de Roerdompstraat. De politie werd gebeld en agenten troffen in de directe omgeving een man aan die voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement. Bij de man stond een grote tas vol met stukken lood.

Gemeente Bedum.

Bedum ruimt asbest boerderij niet op
Dagblad van het Noorden – Fri, 12 Sep 2014 05:32:00 Z
BEDUM – De gemeente Bedum is niet van plan op korte termijn het asbest weg te halen uit de deels ingestorte woonboerderij van de familie Meulema in Ter Laan.Volgens burgemeester Henk Bakker is de volksgezondheid niet in gevaar. ,,De boerderij is goed afgezet met linten, zodat het voor iedereen duidelijk is dat je er uit de buurt moet blijven’.De schuur bij de boerderij begaf het in mei. De asbestplaten waarmee het dak was afgedekt, liggen nog steeds in de puinhopen.

Gemeente Duiven.

Asbest vrijgekomen bij schuurbrand Duiven
GelreNieuws.nl – Sat, 13 Sep 2014 22:21:00 Z
DUIVEN -Zaterdagavond heeft er een felle schuurbrand gewoed aan de Gildedreef in Duiven. Bij de brand is asbest vrijgekomen. De brandweer kreeg omstreeks 20.30 een melding van een buitenbrand, eenmaal ter plaatse was het duidelijk dat er een schuur in de brand stond. Toen de brandweer wou beginnen met blussen werden er explosie’s gehoord die vermoedelijk afkwamen van ontplofte gasflessen. Er is een speciaal bedrijf opgeroepen om de asbest uit de omgeving te verwijderen.

Gemeente Hilversum.

Mogelijk acht woningen op plek leegstaande fabriek Hilversum
Dichtbij.nl t Gooi – Wed, 10 Sep 2014 05:26:00 Z
Wethouder Floris Voorink van ruimtelijke ordening acht dit plan ‘op hoofdlijnen ambtelijk acceptabel’ en op enkele detailpunten wordt het plan door de ontwikkelaar nog nader uitgewerkt. ‘De kans op een vergunningaanvraag binnen afzienbare tijd is aanzienlijk. Uiteraard spelen marktomstandigheden – waar de gemeente geen invloed op heeft – ook een grote rol bij de voortgang van dit project. Daarnaast is er een wijziging of ontheffing van het bestemmingsplan nodig.

Dit najaar plan voor het KRO-pand in Hilversum
Dichtbij.nl t Gooi – Wed, 10 Sep 2014 18:25:00 Z
Van Vroonhoven blijft in gesprek met de initiatiefnemer van de ontwikkeling van het KRO-pand aan de Emmastraat. Ze verwacht dit najaar nog met een plan te komen dat recht doet aan alle partijen, meldde ze de raad. ‘Een alternatief plan om het Alberdingk Thijm College in het pand te vestigen kon weliswaar rekenen op sympathie van de omwonenden, maar school en initiatiefnemer kwamen niet tot overeenstemming’, aldus Van Vroonhoven-Kok in een toelichting.

Gemeente Lisse.

Gesloopte sociale woningen 100% gecompenseerd
BO – Sat, 13 Sep 2014 14:38:00 Z
Lisse – De sociale woningen die gesloopt worden voor de bouwlocaties aan de Sportlaan en Uitermeer worden volledig gecompenseerd. Dat blijkt uit een overzicht van het College van B & W na vragen hierover in een commissievergadering afgelopen week. Voor het project De Waterkanten aan de Sportlaan wijken in totaal 151 sociale woningen. In hetzelfde gebied komen 122 nieuwe, sociale woningen terug en ook nog eens 205 nieuwe koopwoningen.

Gemeente Tiel.

Eventjes stilstaan bij sloop gasgebouw
Stad Buren – Wed, 10 Sep 2014 20:49:00 Z
TIEL – Niet alleen de fruitmozaïeken en de opbouw van het Appelpopterrein trokken vandaag veel bekijks. Ook bij de sloop van het voormalig gasgebouw bleven veel voorbijgangers staan. Het was vanmiddag dan ook wel een spectaculair gezicht. Het beton werd nat gespoten en tegelijkertijd was een grote machine de verdiepingen van het gebouw aan het slopen. Dat ging gepaard met het nodige lawaai. Dat zorgde ervoor dat veel wandelaar en fietsers eventjes stilstonden.

Gemeente Tilburg.

Brand in sloopwoning Tilburg
Brabants Dagblad – Sun, 14 Sep 2014 05:51:00 Z
TILBURG – In de wijk Rosmolen in Tilburg is zaterdagnacht rond half 1 brand uitgebroken in een sloopwoning in de Van Berkumstraat. Een ambulance werd uit voorzorg opgeroepen vanwege de aanwezigheid van zwervers, maar er werd niemand bij de woning aangetroffen. In de wijk Rosmolen, gelegen tussen de Hoefstraat en de Ringbaan Oost in het stadsdeel Oud Noord, gaan de komende maanden 240 woningen tegen de vlakte.

Gemeente Weststellingwerf.

Mogelijk asbest bij brand in Noordwolde
Heerenveense Courant – Thu, 11 Sep 2014 22:05:00 Z
NOORDWOLDE – Bij schildersbedrijf Kranendonk aan de Industrieweg in Noordwolde woedde donderdagavond een uitslaande brand. Er werd opgeschaald naar middel brand. Ondertussen is het sein brand meester gegeven. Update 22:57: Bij de brand in Noordwolde is mogelijk asbest vrijgekomen. De brandweer heeft daarom een asbestprotocol afgegeven. Dit betekent onder andere dat het aanwezige publiek uit de rook en achter de afzetting moet blijven.

Gemeente Wierden.

Herstructurering Dorpsstraat in 2015 stap dichterbij
Enters Nieuws – Wed, 10 Sep 2014 21:32:00 Z
Dinsdag werd in de raad de nota meerjarenbeleid 2015 besproken. Duidelijk was dat er voor 2015 veel minder te kiezen zal zijn. Het zal er allemaal strak langs moeten  binnen de gemeentelijke begroting. De PPW vroeg  dinsdagavond opnieuw aandacht voor de  Dorpsstraat. De PPW had daarover eerder al een motie ingediend die bijna raadsbreed aangenomen werd.

Gemeente Winterswijk.

Sloop sportcomplex WVC
Aaltens Nieuws – Wed, 10 Sep 2014 06:01:00 Z
WINTERSWIJK – Het sportcomplex van voetbalclub WVC aan de Morgenzonweg in Winterswijk gaat tegen de vlakte. Dinsdag 9 september werd de kantine gesloopt en woensdag 10 september verdwijnen de tribunes, aldus De Gelderlander. WVC verliet het complex in november vorig jaar toen Sportpark Jaspers in gebruik werd genomen. Dat is de thuisbasis van FC Winterswijk, de fusieclub waar WVC in opging. Op het sportterrein van WVC, dat 54.000 vierkante meter groot is, moet de nieuwbouwwijk Morgenzon komen.

Gemeente Zevenaar.

Asbest wordt verwijderd uit woningen Meidoornflat
Liemerse Lantaren – Wed, 10 Sep 2014 18:36:00 Z
ZEVENAAR – Asbestverwijderaar Dusseldorp uit Lichtenvoorde verwijdert deze week asbest in kozijnen en borstweringspanelen van woningen aan de Meidoornflat in Zevenaar. Dat meldt De Gelderlander.Dusseldorp doet dat in opdracht van wooncorporatie Baston Wonen. Bewoners mogen tijdens die werkzaamheden hun flat niet verlaten. De werkzaamheden duren in totaal 3 weken.

Gemeente Zwartewaterland.

‘Aandacht voor tuinen noodzakelijk’
Genemuiden Actueel – Fri, 12 Sep 2014 05:53:00 Z
ZWARTSLUIS – Bij woningbouwplannen moet er meer aandacht zijn voor de aanleg van tuinen. Dat vindt ChristenUnie-raadslid Roel Huls. Hij wijst erop dat steeds meer tuinen van ‘steen’ zijn en dat helpt niet bij de afvoer van zware regenval, zoals experts die steeds vaker verwachten. Huls plaatste zij opmerking donderdag tijdens de behandeling van een woningbouwplan aan de Sluziger Scheepvaartlaan. Daar wil Wetland Wonen 26 gedateerde huurwoningen slopen en vervangen door zestien koopwoningen.

Gemeente Zwolle.

Sloop villa Ter Pelkwijkpark Zwolle ‘onafwendbaar’
De Stentor – Fri, 12 Sep 2014 06:40:00 Z
ZWOLLE – Dat een oude villa gesloopt gaat worden valt te betreuren, maar gelukkig komt er iets bijzonders voor terug. Dat was donderdagmiddag het oordeel van de welstandscommissie over het ontwerp voor een nieuw herenhuis aan het statige Ter Pelkwijkpark. door Michael AmsmanDe Zwolse architect Tim Versteegh heeft in opdracht van de kopers van het in 1880 gebouwde pand op nummer 9 een nieuw woonhuis ontworpen.