Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-36

01 september 2014 13:22 uur

Gemeente Almere.

Almere – Brand verwoest tuinhuis volkstuincomplex
Omroep Flevoland – Sun, 31 Aug 2014 12:09:00 Z
Een brand heeft zondagmorgen vroeg een tuinhuis van vier bij vijf meter op het volkstuincomplex Kruidentuinen in Almere in de as gelegd. Volgens de brandweer kwam de melding even na zes uur binnen.Bij aankomst zag de brandweer dat er weinig meer te redden was. Het heeft nog twee uur geduurd voor het vuur volledig gedoofd was. De oorzaak van de brand is nog onbekend.Bij de brand is niemand gewond geraakt. Er is geen asbest vrijgekomen.

Gemeente Assen.

Gaslek in sloophuis in Assen-Oost
RTV Drenthe – Sun, 31 Aug 2014 11:16:00 Z
ASSEN – Aan de Roerdompstraat in Assen-Oost was een gaslek in een sloophuis. De brandweer en Enexis kwamen ter plaatse. Het huis stond vol met gas en nieuwsgierigen werden op afstand gehouden. Enexis heeft de gasleiding opgraven zodat de gastoevoer naar het huis kon worden stopgezet. Het is op dit moment nog niet bekend hoe het lek is ontstaan.In het huis zou volgens buurtbewoners een zwerfster gewoond hebben.

Gemeente Breda.

De gemeente moet kunstwerken beter beschermen  Waar in Breda – Sun, 31 Aug 2014 11:02:00 Z

BREDA – De CDA-fractie in Breda maakt zich hard voor ‘vergeten kunstwerken.’ Aanleiding is een gevonden kunstwerk op een braakliggend terrein tussen de Speelhuislaan en de Van Rijckevorselstraat. Met name mozaïeken en muurschilderingen uit de Wederopbouwperiode van de jaren vijftig en zestig zouden vaak verloren gaan bij de sloop van gebouwen. Dat het volgens het CDA ook anders kan bewijzen de werken van de Bredase kunstenaars Piet Buijs en Fons Neijens.

Gemeente Den Helder.

Asbest aangetroffen bij werkzaamheden Landbouwstraat
Den Helder Actueel – Fri, 29 Aug 2014 05:12:00 Z
Redactie DHA | 29-08-2014 06:55 Julianadorp – Bij graafwerkzaamheden aan de Landbouwstraat in Julianadorp is asbest aangetroffen. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt. De bewoners van de drie omliggende woningen zijn inmiddels ingelicht. Het werk vond plaats in de stromende regen, dus naar verwachting zijn er geen asbestdeeltjes in de lucht terecht gekomen. De grond wordt verder afgedekt en het werkgebied is afgesloten. De locatie betreft het doodlopende gedeelte van de Landbouwstraat.

Gemeente Haarlemmermeer.

Beelen maakt ontwerp bedrijvenpark Park 20|20 duurzamer
MVO Nederland – Mon, 01 Sep 2014 11:34:00 Z
Hoe kom ik met sloopmaterieel een gebouw binnen? Hoe ontwerp ik details zodanig, dat je ze met een hydraulische schaar gemakkelijk kunt verbrijzelen? Hoe stel ik materialen samen die uiteindelijk resulteren in netjes gescheiden afvalstromen? De vragen klinken macaber in de ogen van menig architect en bouwer. Toch hebben Delta en VolkerWessels sloper Beelen ingeschakeld om juist die aspecten te bewaken bij de ontwikkeling van de nieuwbouw voor Park 20/20 in Hoofddorp.

Gemeente Sitterd-Geleen.

Sloop pand Oude Markt 2 Sittard afgerond
Gemeente Sittard-Geleen – Sat, 30 Aug 2014 01:19:00 Z
De sloop en opruimwerkzaamheden bij pand Oude Markt 2 in Sittard zijn zover afgerond. Alle asbest is verwijderd. De Oude Markt was ere week, vanwege de sloopwerkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. Zaterdagochtend vroeg gaat de weg weer open. Hiermee is er geen enkel beletsel meer voor de activiteiten van het St. Rosafestival dit weekend.

Gemeente Stadskanaal.

Chemische bunkers Stadskanaal moeten worden afgesloten
RTV Drenthe – Fri, 29 Aug 2014 17:21:00 Z
STADSKANAAL – De burgemeester van Stadskanaal heeft opdracht gegeven om de chemische bunkers op het voormalige Philips-terrein aan de Elektronicaweg in die plaats af te sluiten. Ook zijn er extra waarschuwingsborden rond het terrein geplaatst en zijn betonblokken neergezet. RTV Noord meldde donderdag dat de bunkers, met chemisch afval, waren opengebroken en dat ze vrij toegankelijk zijn. Ook staan er meerdere opslagtanks met chemicaliën die hebben gelekt.

Gemeente Werkendam.

Sloop Molenwiek Dussen start maandag
Het Kontakt – Sun, 31 Aug 2014 11:43:00 Z
DUSSEN • Maandag wordt gestart met de sloop van wooncomplex De Molenwiek aan het Wilhelminaplantsoen in Dussen. Op deze locatie zal later de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) verrijzen. De sloop neemt ongeveer twaalf weken in beslag en wordt naar verwachting medio november afgerond. Gelijktijdig met de sloop zal archeologisch onderzoek worden uitgevoerd, hiervoor worden diverse proefsleuven gegraven. De werkzaamheden starten met het afsluiten van de diverse kabels en leidingen.

Gemeente Woensdrecht.

‘Dit jaar verkoop gemeentehuis Huijbergen’
BN DeStem – Fri, 29 Aug 2014 19:03:00 Z
HUIJBERGEN – De Woensdrechtse wethouder Hans de Waal hoopt dat de verkoop van het voormalige gemeentehuis aan het Canadaplein in Huijbergen nog voor het eind van dit jaar in kannen en kruiken is.  De gemeente is momenteel in onderhandeling met aannemersbedrijf De Nijs-Soffers uit Hoogerheide dat het gebouw wil verwerven. De gemeente wil al langer van het voormalige gemeentehuis af, maar tot twee keer toe liepen onderhandelingen met geïnteresseerde projectontwikkelaars vast.

Gemeente Zaanstad.

Pand Corrosia bevat meer asbest dan verwacht
Zaans Stadsblad – Mon, 01 Sep 2014 10:42:00 Z
1 september 2014 HAVEN CENTRUM – Na de start van de verbouwing van Corrosia is gebleken dat er meer asbest in het pand zit dan woningcorporatie de Alliantie oorspronkelijk had verwacht. Eind september wordt duidelijk of het verbouwde pand nog in mei 2015 kan worden opgeleverd, dan zou het af moeten zijn. Woordvoerder Tanja Copal: “Voor de zomer is er een uitgebreide asbestinventarisatie gedaan

Gemeente Zutphen.

Brandpand Kaardebol in Zutphen niet gesloopt
De Stentor – Sat, 30 Aug 2014 05:10:00 Z
ZUTPHEN – Voormalig gemeentelijk duurzaamheidscentrum De Kaardebol in Zutphen hoeft waarschijnlijk niet te worden gesloopt, maar kan met een grondige renovatie worden hersteld. Dat melden de gemeente Zutphen en huurder Atelier3D desgevraagd. De Kaardebol, door Atelier3D omgedoopt tot De Kas, raakte afgelopen januari zwaar beschadigd bij een brand, die later bleek aangestoken. De brandstichter is nooit opgepakt.