Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-35

25 augustus 2014 13:36 uur

Gemeente Eindhoven.

Heezen sloopt door brand verwoeste flat Eindhoven
Bouwmachines – Mon, 25 Aug 2014 10:57:00 Z
Sloopbedrijf Heezen uit Eindhoven is sinds zondagavond laat bezig met de sloop van de door een brand verwoest flatgebouw in Eindhoven.  Het instortingsgevaar is inmiddels voorbij. Heezen gaat vandaag verder met de sloop van de hoogbouw. De twee eigenaren van het gebouw krijgen daarna 10 dagen de tijd om de rest van het gebouw te slopen, zei een gemeentewoordvoerder.

Gemeente Haarlem.

Appartementen Antillenweg weer bewoond
Dichtbij.nl Zuid-Kennemerland – Mon, 25 Aug 2014 11:26:00 Z
Deze appartementen stonden op de nominatie om gesloopt te worden. Door de veranderde omstandigheden in de corporatiesector (Vestia, verhuurdersheffing, herziening Woningwet, etc) heeft de VOF Belcanto besloten de sloop uit te stellen en de woningen tijdelijk te verhuren. Alle appartementen zijn nu via Villex verhuurd. De tijdelijke huurders hebben de appartementen in juli betrokken. Ook de bedrijfsruimten op de begane grond zijn verhuurd.

Gemeente Lingewaard.

Sloopwoning Van Kleefplein opgevrolijkt door buurtkinderen
Lingewaard Wonen – Mon, 25 Aug 2014 11:47:00 Z
In de Van Kleefstraat in Huissen is Waardwonen gestart met de voorbereidingen voor de bouw van 37 appartementen en 17 eengezinswoningen. De sloop en nieuwbouw van de Van Kleefstraat e.o. gebeurt in twee fases en binnenkort wordt gestart met de bouw van fase I. Zodra fase I gereed is worden de woningen in fase II gesloopt. Het duurt dus nog wel even voor het project helemaal klaar is en dat is soms lastig voor omwonenden.