Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-34

18 augustus 2014 14:44 uur

Gemeente Almelo.

Huttenland weer vlammend afgesloten
Omroep Almelo – Thu, 14 Aug 2014 18:39:00 Z
Het jaarlijkse evenement Huttenland is dit jaar weer traditioneel afgesloten met het sloophuttenfeest. Bij het sloophuttenfeest worden de houten hutten gesloopt en wordt het hout verzameld op een stapel. De stapel wordt zoals elk jaar in de fik gestoken door de winnaar van de hoofdprijs en dit jaar was het de eer aan Brusten Fidder aangezien hij de meeste spijkers had verzameld in de middag.

Gemeente Bussum.

Pand bordeel Torenlaan wordt verbouwd voor starters
Bussums Nieuws – Sun, 17 Aug 2014 15:16:00 Z
BUSSUM – Het gaat er dan toch van komen: het oude bordeel aan de Torenlaan wordt verbouwd. Het pand moet straks bestaan uit meerdere startersappartementen.  Het plan om het pand te verbouwen lag al langer op tafel, maar het heeft even geduurd voordat het ook echt verder vormgegeven kon worden. Het pand moet nu worden verbouwd, maar behoudt wel zijn oude charmes. Zo wordt de gevel van het pand weer net zoals vroeger.  Er wordt al veel langer gesproken over de toekomst van het pand.

Gemeente Edam-Volendam.

Toekomst sloopboerderij
Stadskrant Edam – Tue, 12 Aug 2014 22:52:00 Z
Hoewel de eigenaar van de naastgelegen woning door HSB Beheer is gesommeerd om de overkapte steeg naast de vervallen boerderij aan het Oorgat in Edam snel te slopen, is er bij het gemeentebestuur nog geen zichtbaar besluit genomen. De boerderij is enige tijd terug tot gemeentelijk monument verklaard, waardoor een mogelijke koper de boerderij in stijl moest gaan herbouwen. Een rechterlijke uitspraak trok daar twee maanden geleden een harde streep door.

Gemeente Leiden.

14 augustus Gaslekkage bij sloopwerkzaamheden Pergolesipad Leiden
District8 – Thu, 14 Aug 2014 19:45:00 Z
Leiden – Bij sloopwerkzaamheden aan het Pergolesipad in Leiden is donderdag 14 augustus een gaslekkage ontstaan. Hier door moesten op last van de brandweer zes appartementen ontruimd worden. Nutsbedrijf Liander is ter plaatse gekomen om de leiding af te sluiten en vervolgens het lek te dichten. De bewoners van de ontruimde appartementen konden daarna weer terug naar binnen.

Gemeente Wageningen.

Flinke verbouwing studentenflats Walstraat
De Gelderlander – Tue, 12 Aug 2014 19:41:00 Z
WAGENINGEN – Het studentencomplex aan de Walstraat in Wageningen wordt op dit moment ingrijpend gerenoveerd. Daarna kunnen de 3 flats, die werden gebouwd in 1965, zeker weer 10 jaar mee.  Nog niet zo lang geleden leken de dagen van de studentenflats aan de Walstraat geteld. Studentenhuisvester Idealis had vergevorderde plannen om de oudste nog bestaande studentenflats van Wageningen te slopen. De flats tellen samen 104 kamers.

Wiskundegebouw Dreijen in Wageningen weer open
De Gelderlander – Fri, 15 Aug 2014 05:41:00 Z
WAGENINGEN – Het wiskundegebouw op universiteitsterrein De Dreijen in Wageningen gaat weer dienst doen als onderwijsgebouw. Enkele jaren geleden werd het pand gesloten, sindsdien wordt er anti-kraak gewoond. Bekijk ook… Wageningse wijk De Dreijen straks toch voor iedereen Vertraging woonwijk op Dreijen in Wageningen De heropening van het pand is het gevolg van de groeiende studentenpopulatie van Wageningen Universiteit. Ook dit jaar worden weer meer dan 2.000 nieuwe studenten verwacht.