Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-33

11 augustus 2014 07:42 uur

Gemeente Lingewaard.

Supermarktterrein in Haalderen is vervuild
De Gelderlander – Thu, 07 Aug 2014 18:50:00 Z
HAALDEREN – Het terrein aan de Van der Mondeweg 89 in Haalderen waarop de bouw van een supermarkt staat gepland, is deels vervuild. Dat blijkt uit een saneringsaanvraag die afgelopen week is ingediend bij de provincie Gelderland.  Op een deel van het terrein om de hoek van de Bemmelse wijk Essenpas, waar volgens geruchten een Aldi zou komen, zit asbest in de grond.

Gemeente Oosterhout.

Sloop nieuwbouw busstation Leijsenhoek
Gemeente Oosterhout – Thu, 07 Aug 2014 18:01:00 Z
Tijdelijk busstation aan weerszijden Abdis van Thornstraat De gemeente Oosterhout begint in de eerste week van september met de sloop van het bestaande busstation aan de Leijsenhoek. Vervolgens wordt op deze plek een nieuw busstation gebouwd, met een aantrekkelijker uitstraling. Het nieuwe busstation is medio 2015 gereed en zal daarna weer in gebruik genomen worden. Daarnaast krijgt ook de Leijsenhoek zelf een opknapbeurt.

Gemeente Pijnacker.

In november starten de sloop- en saneringswerkzaamheden van het terrein van manege Het Blauw Gele Vendel aan de Monnikenweg in Pijnacker. Dat meldt de gemeente. Op de huidige locatie van het Blauw Gele Vendel komt de nieuwe woonwijk AckersWoude. De nieuwe manege komt te liggen in de oude polder tussen Berkel en Pijnacker, achter de Hoogseweg en de woonwijk Klapwijk. De manege behoudt de naam Het Blauw Gele Vendel. De sloop van de voormalige gebouwen op het terrein van handbalvereniging Oliveo is in voorbereiding. Bron:  Telstar OnLine 11-08-2014.

Gemeente Rotterdam.

Metamorfose in Drievriendenstraat Rotterdam
RTV Rijnmond – Thu, 07 Aug 2014 20:24:00 Z
Een jaar geleden was het er nog een enorme puinhoop. Drie panden die gerenoveerd zouden worden waren midden in de nacht plotseling ingestort. Maar toch ging de renovatie van de straat door, waardoor de Drievriendenstraat in Rotterdam nu een pareltje voor de wijk is geworden. Voormalig eigenaar Woonstad wilde de panden slopen omdat de heipalen in zeer slechte staat bleken te zijn. Ook zouden de muren van een te zachte steensoort zijn.

Gemeente Vlissingen.

Oude schoolgebouw Sint Jozef Vlissingen gaat tegen de vlakte
Provinciale Zeeuwse Courant – Fri, 08 Aug 2014 05:15:00 Z
VLISSINGEN – Het voormalige gebouw van basisschool Sint Jozef, aan de Hyacintenlaan in Vlissingen, wordt gesloopt. Dat heeft de gemeente Vlissingen besloten. Die heeft het oude pand al lange tijd te koop staan, maar raakt het maar niet kwijt. Daarom wordt het binnenkort gesloopt. De gemeente praat met de lokale ontwikkelaars over verkoop van de grond, om er mogelijk woningen te bouwen.