Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-30

21 juli 2014 08:39 uur

Gemeente Voorst. 

Brandweer blust nog na bij de VAR in Wilp
NieuwsOpinie – Mon, 21 Jul 2014 00:03:00 Z
WILP – Bij de VAR in Wilp wordt zondagavond en -nacht nog steeds nageblust. Diverse brandweerlieden zijn in touw bij de afvalverwerker. Zaterdagmiddag brak er een grote brand uit. Omwonenden die overlast ondervinden van het nabluswerk, wordt geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. #Wilp #VAR.In restanten is vuur weer opgelaaid.Brandweer bezig met nablussen.Dat kan rookhinder geven.

Gemeente Wijk bij Duurstede.

Asbestwerkzaamheden basisschool ’t Baken
Gemeente Wijk Bij Duurstede – Fri, 18 Jul 2014 15:09:00 Z
Op maandag 21 juli (de eerste week van de schoolvakantie) wordt er gestart met het vervangen van de gevelbekleding van basisschool ’t Baken in wijk De Horden in Wijk bij Duurstede. Deze gevelbekleding is asbesthoudend, waardoor het noodzakelijk is dat een gespecialiseerd bedrijf dit eerst wegneemt voordat de nieuwe beplating kan worden aangebracht. Het streven is om de vervanging van de gevelbekleding aan het einde van de schoolvakantie zoveel mogelijk te hebben afgerond.

Gemeente Zoeterwoude.

Definitief geen asbest in omgeving van potgrondbedrijf Zoeterwoude-Dorp na brand
Omroep West – Fri, 18 Jul 2014 14:47:00 Z
ZOETERWOUDE-DORP – Tijdens de brand die donderdagavond woedde bij een voormalig potgrondbedrijf in Zoeterwoude-Dorp is geen asbest neergekomen in de omgeving. De brandweer heeft het gebied inmiddels veilig verklaard. Wel is er asbesthoudend materiaal gevonden op het terrein van Slingerland Potgrond. Het terrein van het potgrondbedrijf is afgezet en de asbest zal worden verwijderd. De brand brak donderdagavond uit. Er kwam veel zwarte rook bij vrij.