Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-3

13 januari 2014 15:44 uur

Gemeente Barneveld.

Brand verwoest chalet op camping in Stroe
Barneveldse Krant – Thu, 09 Jan 2014 06:16:00 Z
STROE – Een chalet op camping De Instuif aan de Heideweg in Stroe is woensdagavond door brand verwoest. Er raakte niemand gewond. De brandweer van Voorthuizen werd rond 23.20 uur gealarmeerd. Bij aankomst sloegen de vlammen al aan alle kanten uit de houten woning. Vanwege de ligging in het buitengebied werd ook de waterwagen van het korps Kootwijkerbroek opgeroepen. In de woning zou volgens de campingbeheerder asbest zitten, waarop de brandweer de asbestprocedure opstartte.

Gemeente Grootegast.

Asbest vrij bij boerderijbrand
Hart van Nederland – Sun, 12 Jan 2014 09:33:00 Z
Bij een grote brand zaterdagavond in een woonboerderij in Opende (Groningen) is asbest vrijgekomen. De brandweer heeft daarom de provinciale weg tussen Opende en Kornhorn enige tijd afgesloten. De gemeente maakt de weg asbestvrij en naar verwachting kan de weg zondagochtend weer open. De bewoners van de boerderij waren op het moment van de brand niet thuis. De woning is volledig verwoest.

Gemeente Haaksbergen.

Sloophuizen op kalender
Haaksberger Koerier – Tue, 07 Jan 2014 21:31:00 Z
De slopershamer zal onbarmhartig zijn werk doen op het tracé van de toekomstige autosnelweg van Varsseveld naar Enschede. De N18 passeert zoals bekend ook Haaksbergen. Ook in deze gemeente moeten huizen wijken voor het verkeer. De komst van deze snelweg heeft voor veel discussie gezorgd. Positief voor Haaksbergen is dat het benodigde geld voor een verdiepte aanleg ter hoogte van de Geukerdijk binnen is.

Gemeente Hengelo.

Fietsen uit te slopen stalling verwijderd
RTV Sternet – Tue, 07 Jan 2014 20:31:00 Z
De aannemer en de gemeente Hengelo zijn vandaag begonnen met het verplaatsen van enkele honderden fietsen uit de oude rijwielstalling bij het station. De fietsen werden met groot materieel overgebracht naar de tijdelijke stalling naast de busbaan. De oude stalling wordt gesloopt en de komende maanden bouwt ProRail er een nieuw fietsflat dat plaats zal gaan bieden aan 2000 rijwielen. Dat is bijna 2 keer zoveel als in de oude situatie. De bouw moet begin 2015 afgerond zijn.

Gemeente Hoensbroek.

Sloop flats Mgr. Nolensstraat in Hoensbroek van start
Woonpunt – Tue, 07 Jan 2014 17:10:00 Z
Op 6 januari om 08.00 uur is sloopbedrijf Dirix begonnen met de sloop van 3 blokken flats (36 woningen) aan de Mgr. Nolensstraat in Hoensbroek. Een 30-tal belangstellenden, waaronder oud-bewoners, was getuige van het indrukwekkende moment waarop de ‘eerste hap’ uit de woningen werd genomen. Enkele leerlingen van de basisschool maakten foto’s van de sloop van de flats, die plaatsmaken voor de nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening waar hun school onderdeel van gaat uitmaken.

Gemeente Leeuwarden.

Zorg om herbouw brandpanden
Leeuwarder Courant – Wed, 08 Jan 2014 06:48:00 Z
LEEUWARDEN – De nieuwbouw van de panden die afgelopen oktober uitbrandden op de Kelders in Leeuwarden is nog niet rond.De financiering van de herbouw van twee winkels en drie appartementen baart zorgen. Voorlopig is er een tekort van €300.000, bij een geschatte investering van €1,4 miljoen.De panden zouden volgende week gesloopt worden, maar dit is enkele weken uitgesteld omdat er asbest is aangetroffen.De toekomst van de andere panden is ongewis. Dit betreft onder andere kapperszaak Mata Hari.

Gemeente Oldenzaal.

Gemeente Oldenzaal wil praten over toekomst van winkelcentrum
RTV Oost – Tue, 07 Jan 2014 18:46:00 Z
Directeur Tossaint van de Oldenzaalse woningbouwvereniging WBO is enthousiast over het plan van burgemeester Schouten om te praten over de toekomst van winkelcentrum In den Vijfhoek. In zijn nieuwjaarstoespraak stelde de burgemeester dat hij nog deze maand met de eigenaren van het complex om tafel wil. De woningbouwvereniging is eigenaar van de woningen boven het complex. Unibail Rodamco is eigenaar van de meeste winkelpanden op de begane grond. Een groot deel van het winkelcentrum staat leeg.

Gemeente Oss.

Sloop ziekenhuis Bernhoven in Oss begonnen: ‘Mensen zijn nog steeds heel boos’
Omroep Brabant – Tue, 07 Jan 2014 18:22:00 Z
OSS – “Ik word hier toch erg weemoedig van,” zei wethouder Hendrik Hoeksema van Oss tijdens de officiële aftrap van de sloop van het oude ziekenhuis Bernhoven in Oss. De wethouder duwde dinsdagmiddag zelf met een grijpkraan de grote letters op het dak van het ziekenhuis omver. De wethouder was een beetje triest, want de oudste dochter van de wethouder werd in het ziekenhusi geboren. Veel Ossenaren kunnen nog steeds niet verkroppen dat ze ‘hun’ ziekenhuis kwijt zijn.

Gemeente Overbetuwe.

Voormalig Luxanterrein
De Betuwe – Tue, 07 Jan 2014 21:18:00 Z
ELST – Onlangs ondertekenden de heer J. Hartog van Mourik Groot-Ammers B.V. en wethouder Ruud Mooij van gemeente Overbetuwe een exploitatieovereenkomst tussen beide partijen. Mourik is eigenaar van het voormalige Luxanterrein op bedrijventerrein de Aam in Elst. In 2007 beëindigde het bedrijf Luxan de productie van gewasbeschermingsmiddelen. De nieuwe eigenaar wil de gebouwen op het Luxanterrein slopen en het terrein ontwikkelen tot hoogwaardig bedrijventerrein.

Gemeente Venlo.

Ton boete voor Mutsaersstichting Venlo
De Limburger – Limburgs Dagblad – Tue, 07 Jan 2014 18:01:00 Z
De Mutsaersstichting in Venlo heeft een boete van een ton gekregen voor het illegaal verwijderen van asbest. De inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid kwam in actie na klachten van familie van cliënten van de regionale zorginstelling. De stichting heeft bezwaar aangetekend.

Gemeente Vlissingen.

Aanleg parkeerterrein Orionis!
Werk & Geld Blog.nl – Thu, 09 Jan 2014 06:27:00 Z
VLISSINGEN – Volgens planning zal op 13 januari de 2e fase van de bodemsanering van de voormalige gasfabriek van de NS in Vlissingen van start gaan, uitgevoerd door Sagro in opdracht van de gemeente Vlissingen, ten behoeve van de aanleg van een nieuw parkeerterrein bij Orionis.

Gemeente Weesp.

Sloop kazerne aanstaande, Camperverhuur verhuist
Weesper Nieuws – Sun, 12 Jan 2014 13:35:00 Z
WEESP – De gemeente hoopt de oude brandweerkazerne aan de Achtergracht in het voorjaar te kunnen slopen. Camperverhuur aan de Vecht, dat nu gebruik maakt van de kazerne, is bezig te verhuizen naar de Amstellandlaan.  Voor de oude brandweerkazerne is een sloopvergunning aangevraagd. De gemeente wil het perceel verkopen aan een ontwikkelaar, zodat het deel kan uitmaken van het nieuwe winkelcentrumop deze plek. De onderhandelingen hierover lopen nog.