Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-29

14 juli 2014 11:09 uur

Gemeente Arnhem.

Voorkom bouwplannen op het terrein van Park Klarenbeek
Arnhem Direct – Sun, 13 Jul 2014 19:25:00 Z
Jessie Gemeente Arnhem heeft ooit het stuk grond in Park Klarenbeek in bruikleen gekregen met de intentie het uiteindelijk terug te geven aan het park. De sloop van het huidige pand van de gemeente schijnt volgens berekeningen echter 6 ton te gaan kosten. Dit bedrag heeft de gemeente niet, ondanks dat ze alle tijd hebben gehad om deze verwijderkosten te reserveren. Dhr. Gerrie Elfrink heeft nu verschillende scenario’s neergelegd met bouwplannen om op deze manier inkomsten te genereren.

Gemeente Bergen Op Zoom.

Sloopwoningen Vijverberg Bergen op Zoom stromen leeg
BN DeStem – Wed, 09 Jul 2014 12:37:00 Z
Steeds meer tijdelijke bewoners verlaten nu al de 92 woningen aan de Vijverberg, Beukstraat en de kop van de Ericalaan in Bergen op Zoom. Iedereen die er nu woont, moet er op 1 september weg zijn, heeft woningcorporatie Stadlander begin juni aan hen laten weten. Na die datum begint de sloop van deze verouderde woningen in de wijk Gageldonk West. “Het tempo van uitverhuizen gaat zoals verwacht.

Gemeente Kampen.

GroenLinks in Kampen boos over aanvraag sloopvergunning schoolgebouw
RTV Oost – Wed, 09 Jul 2014 11:31:00 Z
GroenLinks in Kampen is boos over de sloopaanvraag die de gemeente gepubliceerd heeft voor het slopen van het historische schoolgebouw aan de Boven Nieuwstraat in het centrum van de stad. Volgens de partij gaat die sloopaanvraag in tegen afspraken die gemaakt zijn met het college. Het gebouw maakt deel uit van het Van Heutszcomplex, het was jarenlang in gebruik bij de academies. Sinds 2011 wordt al gepraat over een mogelijke sloop.

Gemeente Leeuwarden.

Moeizame opgravingen onder Harmoniekwartier
Friesch Dagblad – Mon, 14 Jul 2014 00:02:00 Z
Leeuwarden – De archeologische opgravingen in het Harmoniekwartier vinden plaats onder moeilijke omstandigheden. Door de vervuiling van de grond – met metalen, olie en andere mogelijk schadelijke stoffen – moeten de archeologen omstandig te werk gaan. Dat zegt Mariëlle Kenemans, archeologisch beleidsadviseur van de gemeente Leeuwarden. ,,De vier archeologen moeten werken in beschermende kleding, zomaar met de blote hand gaan graven is er niet bij dit keer.

Gemeente Nieuwkoop.

Asbest na brand in schuurtje aan Oostkanaalweg
Dichtbij.nl – Wed, 09 Jul 2014 12:33:00 Z
TER AAR – De Oostkanaalweg in Ter Aar is woensdagmiddag door een brand in een schuur afgesloten. Bij de uitslaande brand is asbest vrijgekomen. Delen van de asbest zijn in een weiland terecht gekomen. De gemeente is verantwoordelijk voor de opruiming van de asbest.

Gemeente Valkenswaard.

Sloop voormalige brasserie La Promenade
Gezien Valkenswaard – Wed, 09 Jul 2014 12:18:00 Z
De gemeente verwacht dat het pand eind van de volgende week gesloopt is. Aansluitend wordt bestraat, zodat de Corridor veilig te gebruiken is. Ondernemers en bewoners rondom het pand ontvingen over de werkzaamheden en de planning een brief. In verband met de werkzaamheden plaatst de sloper dinsdagmiddag bouwhekken rondom het pand. Eventuele uitloop is voor de zaterdag voorzien. Dichtstraten van de bestrating staat gepland op maandag 14 juli. Tijdens de sloop is de Corridor te voet bereikbaar.

Gemeente Venlo.

Asbest vrij bij brand wietplantage
112 Nieuws – Sat, 12 Jul 2014 17:48:00 Z
Blerick – BLERICK (ANP) – Bij een brand in een garagebedrijf in Blerick bij Venlo is zaterdagmiddag asbest vrijgekomen. Ook ontdekte de brandweer tijdens het blussen naar eigen zeggen een wietplantage. Het asbest is op het eigen en een achterliggend bedrijfsterrein terechtgekomen en zal door een gespecialiseerd bedrijf worden opgeruimd.

Gemeente Zaanstad.

Bewoners Eikelaan woedend om mogelijke sloop woningen
Dichtbij.nl – Wed, 09 Jul 2014 12:08:00 Z
KROMMENIE – ‘Schandalig vinden wij het!’, zegt Gerda Brasser. Zij is een van de bewoners van de sociale huurwoningen aan de Eikelaan in Krommenie. Woningbouwvereniging Parteon wil deze woningen mogelijk slopen. Samen met haar buurtgenoten is Gerda een petitie gestart voor het behoud van de sociale huurwoningen op de Eikelaan. Tijdens een informatiebijeenkomst hebben de bewoners van de Eikelaan in Krommenie te horen gekregen dat de woningen vermoedelijk gesloopt worden.