Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-28

07 juli 2014 14:37 uur

Gemeente Assen.

De Bonte Wever weer open na grondige renovatie
De krant van Midden-Drenthe – Wed, 02 Jul 2014 20:06:00 Z
Assen – Het zwem- en saunaparadijs De Bonte Wever in Assen heeft haar deuren na een grondige renovatie weer geopend. Het zwembad was sinds 23 juni gesloten.Bepaalde delen van het zwembad waren verouderd en pasten niet meer bij de uitstraling van het gehele complex. Zowel boven als onder water zijn er vernieuwingen toegepast. Zo zijn alle vloeren van de perrons rondom het bad vervangen. Hiervoor moest 80 kuub puin (137.000 kilo) worden verwijderd en afgevoerd.

Gemeente Bedum.

Asbest vrij bij brand tuinhuisje Bedum
Noorderkrant – Sun, 06 Jul 2014 09:52:00 Z
BEDUM – Een tuinhuisje in de Abel Tasmanstraat in Bedum is zondagochtend vroeg in vlammen opgegaan. De uitgerukte brandweer kon het bouwwerk niet meer redden. Bij de brand zijn asbestdeeltjes vrijgekomen. De gemeente laat deze door een gespecialiseerd bedrijf opruimen.

Gemeente Eemnes,

Eemnes zet vaart achter asbestsanering
Bodemnieuws – Wed, 02 Jul 2014 14:52:00 Z
EEMNES – Het college van Eemnes heeft besloten de beide silo’s en het oudste deel van de voormalige ocrietfabriek niet op de monumentenlijst te plaatsen (6fm.nl, 1 juli).

Gemeente Gemert.

Bewoners Bisonstraat Gemert komen in actie
Eindhovens Dagblad – Wed, 02 Jul 2014 15:02:00 Z
GEMERT – De bewoners van de Bisonstraat in Gemert gaan er alles aan doen om de sloop van hun woningen tegen te houden. “Om te beginnen laten we posters drukken die we achter de ramen hangen. Dat vragen we ook aan de bewoners van de huizen aan de overkant”, vertelt bewoonster Marja Rovers. Rovers: “Tijdens de informatiebijeenkomst werd gezegd dat sloop nog helemaal niet zeker is. En dat het nog wel tien jaar kan duren. Maar later zeiden ze dat dat ook drie jaar kan zijn.

Gemeente Haarlem.

Geluidsoverlast sloopwerkzaamheden na brand Tou moet Blycken
Dichtbij.nl – Wed, 02 Jul 2014 15:31:00 Z
HAARLEM – De sloopwerkzaamheden aan het getroffen pand van de brand afgelopen maandag in de Grote Houtstraat (Trou moet Blycken) duurt langer dan gepland. Dat meldt de gemeente Haarlem op haar website. De aannemer werkt ook vanavond nog door zodat alle winkels donderdag 3 juli om 10.00 uur weer open kunnen. Omwonenden kunnen hierdoor last krijgen van geluidsoverlast. Ook wordt een grote bouwlamp geplaatst voor Grote Houtstraat 115 die vannacht de werkplek op het dak verlicht.

Gemeente Langbroek.

Mogelijk asbest in strook naast voormalig dorpshuis Langbroek
Ditiswijk.nl – Wed, 02 Jul 2014 15:12:00 Z
Langbroek, 2 juli 2014. De gemeente laat onderzoeken of er in een strook grond naast het gesloopte dorpshuis aan de Marijkelaan in Langbroek asbesthoudend materiaal zit. Met de komst van het nieuwe dorpshuis in Oranjepoort is het oude dorpshuis aan de Marijkelaan overbodig geworden en gesloopt. Voor het glad maken van het terrein is wat grond verplaatst uit de strook tussen het dorpshuis en de sloot, aan de kant van de nieuwbouw.

Gemeente Peel en Maas.

Mogelijk asbest vrij bij brand Panningen
De Limburger – Limburgs Dagblad – Sun, 06 Jul 2014 10:20:00 Z
Bij een brand in een schuur in het buitengebied van Panningen is zaterdag tegen de avond mogelijk asbest vrijgekomen. De brandweer kreeg zaterdag rond 17.15 uur de melding dat aan het adres Zelen in Panningen brand was uitgebroken in een schuur achter een woning. Er lagen jerrycans en gasflessen in en boven op de schuur lagen asbestplaten. De brand was in drie kwartier geblust en de brandweer onderzoekt of er asbest is vrijgekomen

Gemeente Westervoort.

Niet meer asbest gevonden op speelplaats in Westervoort
De Gelderlander – Wed, 02 Jul 2014 15:52:00 Z
WESTERVOORT – De speelvoorziening aan de Wolter Visscherstraat in Westervoort gaat weer open. De gemeente haalt de geplaatste hekken weg omdat er geen asbestdeeltjes meer zijn aangetroffen. Bekijk ook… Speelplaats dicht om mogelijk asbest Op 13 juni besloten burgemeester en wethouders hekken te plaatsen rond de speelplaats. Dat gebeurde na de melding van een inwoner dat er mogelijk asbest lag. Dit bleek te kloppen, want er werden 4 asbestdeeltjes gevonden.