Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-27

30 juni 2014 14:14 uur

Gemeente Alphen aan den Rijn.

Start sloop oude kantoor wonenCentraal
WonenCentraal – Thu, 26 Jun 2014 07:54:00 Z
Het oude kantoor van wonenCentraal aan de Concertweg in Alphen aan den Rijn gaat tegen de vlakte. Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken BV, eveneens uit Alphen aan den Rijn, gaat de klus uitvoeren. Donderdag 26 juni start Vlasman BV met de voorbereidingen voor de sloop. Vlasman BV plaatst eerst bouwhekken en afzettingen om het kantoorpand en de achterliggende loodsen.

Gemeente Apeldoorn.

Slokker koopt kavels in Zevenhuizen
deOndernemer.nl – Thu, 26 Jun 2014 08:00:00 Z
Door: de Ondernemer Apeldoorn  Gepubliceerd: vandaag 09:22 Update: vandaag 09:22 Slokker heeft in de wijk Zevenhuizen in Apeldoorn 70 kavels gekocht van Ons Huis Ontwikkeling Vastgoed B.V. Dat meldt Slokker in een persbericht. De op de kavels te realiseren laagbouw woningen zijn onderdeel van het bouwplan ’t Podium. Dit deel van de wijk ondergaat een metamorfose na de sloop van de torenflats. Slokker zal starten met 30 vrije sector huurwoningen voor de eigen portefeuille.

Gemeente Leeuwarden.

Sloop en nieuwbouw Aldlânstate
Leeuwarder Courant – Sat, 28 Jun 2014 10:16:00 Z
LEEUWARDEN – De Leeuwarder serviceflat Aldlânstate (ruim 200 appartementen) wordt geheel afgebroken. Er volgt nieuwbouw van 160 nieuwe woningen. Het huidige complex dateert uit de jaren zestig.

Gemeente Schiermonnikoog.

Vuurtoren Schiermonnikoog compleet gemoderniseerd
Nieuwe Dockumer Courant – Thu, 26 Jun 2014 07:03:00 Z
SCHIERMONNIKOOG – In navolging op de Brandaris is ook de renovatie van de vuurtoren Noordertoren op Schiermonnikoog klaar. Rijkswaterstaat heeft op woensdag 25 juni de gerenoveerde vuurtoren feestelijk geopend. Na een renovatie van een half jaar is het onderkomen van de zeeverkeersleiders op Schiermonnikoog compleet gemoderniseerd. Dit alles ten behoeve van een optimale scheepvaartbegeleiding op de Waddenzee.

Gemeente Veghel.

Speuren naar asbest in Vorstenbosch
Brabants Dagblad – Thu, 26 Jun 2014 07:16:00 Z
VORSTENBOSCH – Bijna twee weken na een uitslaande brand aan de Watersteeg in Vorstenbosch is een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf nog dagelijks bezig met het opruimen van asbestdeeltjes die door de brand zijn verspreid. Bekijk ook… Geen gevaarlijke stoffen in Veghel na brand Grote brand verwoest schuur in Vorstenbosch Tot woensdag lag de focus volledig op de omgeving van de getroffen loods. Vandaag wordt naar verwachting pas begonnen met het perceel van de familie Van Grinsven-Smulders zelf.