Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-26

23 juni 2014 14:21 uur

Sloop oude kleedkamers en clubhuis ODC bijna afgerond
MooiBoxtel.nl – Sat, 21 Jun 2014 13:37:00 Z
BOXTEL – Vrijdag is de sloper begonnen om het oude clubgebouw en de kleedkamers op het ODC-terrein aan het Essche Heike tegen de vlakte te werken. In een dag tijd werd de klus bijna geheel geklaard. Alleen de bestuurskamer staat momenteel nog overeind, deze gaat maandag tegen de vlakte. Na de zomerstop neemt ODC haar nieuwe clubgebouw in gebruik, de laatste voorbereidingen hiervoor worden de komende weken getroffen. Categorie Sport nieuws Mooiboxtel.

Plan voor sanering grond ‘Kerstenlocatie’ in de maak
Gemeente Brummen – Fri, 20 Jun 2014 14:38:00 Z
In de komende maanden gaat de gemeente Brummen een plan opstellen voor het saneren van de bodem van het Kerstenterrein. Dit voorjaar heeft de gemeente een uitgebreid bodemonderzoek laten uitvoeren naar de aanwezigheid van verontreiniging van dit terrein, waar in het verleden Kersten Machinefabriek was gevestigd.

Van Nellefabriek in Rotterdam is UNESCO Werelderfgoed
Monumenten.nl – Sat, 21 Jun 2014 13:36:00 Z
Van Nellefabriek in Rotterdam is UNESCO Werelderfgoed Nederland heeft er een werelds icoon bij. Vandaag heeft het Werelderfgoedcomité van UNESCO de Van Nellefabriek in Rotterdam de status van Werelderfgoed toegekend. Het is een wereldwijde erkenning van de unieke en universele waarde van de voormalige koffie-, thee- en tabaksfabriek. Inmiddels is de fabriek, onder de naam Van Nelle Fabriek, al jaren succesvol in gebruik als kantoor- en eventlocatie.

Duizend handtekeningen tegen sloop KRO-studio
Dichtbij.nl – Sat, 21 Jun 2014 07:45:00 Z
HILVERSUM – De petitie die is opgezet om de sloop van tweederde van de KRO-studio in de Emmastraat tegen te houden, heeft inmiddels bijna duizend handtekeningen. Veel Hilversummers en (oud-) omroepmederwerkers zien niet graag dat het monumentale pand zomaar verdwijnt. ,,Zonder acht te slaan op de cultuurhistorische waarden van het complex zijn Vitavast en Stebru van plan stevig de slopershamer te hanteren.