Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-25

16 juni 2014 07:32 uur

Gemeente Alphen aan den Rijn.

Onderzoek aan kade Kromme Aar
Gemeente Alphen aan den Rijn – Thu, 12 Jun 2014 20:38:00 Z
Op donderdag 12 juni 2014 zijn de kades langs de Kromme Aar onderzocht door duikers. Dit onderzoek vindt plaats vooruitlopend op de sloop en werkzaamheden aan de Lage Zijde. Omdat de Kromme Aar verbreed wordt aan de noordkant, richt het onderzoek zich vooral op de zuidkant van de Kromme Aar. Het onderzoek is bedoeld om na te gaan, of en in welke mate onderhoud moet plaatsvinden aan de kades. De verschillende funderingen van de kades  zijn in kaart gebracht.

Gemeente Apeldoorn.

Bakkerij Breden tijdelijk dicht door brand
deOndernemer.nl – Sun, 15 Jun 2014 20:04:00 Z
Door: De Stentor Gepubliceerd: vandaag 09:00 Update: vandaag 21:01 In Bakkerij Breden aan de Zwolseweg in Wenum heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand gewoed. Niemand raakte daarbij gewond, wel is de bakkerij flink beschadigd. Dit meldt de Stentor. Over de oorzaak kan de brandweer nog niets met zekerheid zeggen. Personeel van de bakkerij en bewoners van de naastgelegen woning, waaronder kinderen, konden op tijd naar buiten komen.

Gemeente Dordrecht.

Toch saneren Regulushof
RTV Dordrecht – Fri, 13 Jun 2014 17:21:00 Z
De resultaten van onderzoek naar asbestverontreiniging in plantvakken in de Regulushof tonen een lage concentratie asbest aan. De vakken moeten volgens de norm niet gesaneerd worden maar de gemeente heeft besloten dit wel te doen. Vanaf maandag 16 juni starten de werkzaamheden.

Gemeente Eindhoven.

Groen licht renovatie hoofdgebouw TU/e
Brabants Dagblad – Thu, 12 Jun 2014 20:45:00 Z
EINDHOVEN – De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaat haar hoofdgebouw volledig renoveren. De Raad van Toezicht is akkoord gegaan met de plannen. De renovatie van het hoofdgebouw bestaat uit drie deelprojecten: de uithuizing van alle gebruikers vanaf medio dit jaar, de sloop en sanering van het pand en tenslotte de wederopbouw vanaf medio 2016. De asbestsanering maakt het noodzakelijk de constructie tot op het betonskelet te ontmantelen.

Gemeente Middelburg.

Nieuwbouw Middelburg!
Werk & Geld Blog.nl – Mon, 16 Jun 2014 04:25:00 Z
MIDDELBURG – Op Walcheren zijn complete woonwijken nog niet afgebouwd, maar dat houdt Middelburg niet tegen om huizen neer te zetten. De gemeente is voornemens om een uitbreiding van de bestaande woonwijk Hazenburg te realiseren. Deze uitbreiding is opgenomen in de Middelburgse Kwaliteitsatlas. Voor het gebied ten westen van Brakenburg en ten noorden van Hazenburg, is een visie gemaakt die tijdens de informatieavond van 13 november 2013 gepresenteerd is.

Gemeente Noordwijk.

Terrein Losplaatsweg gesaneerd en overgedragen
Gemeente Noordwijk – Fri, 13 Jun 2014 17:45:00 Z
Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor omwonenden op donderdag 12 juni jl. droeg Alliander de gesaneerde strook grond aan de Losplaatsweg over aan de gemeente. Daarmee is deze locatie geschikt voor woningbouw. Namens Alliander bood Pieter Romer aan de omwonenden een boekje aan over de geschiedenis van deze plek, waar tot de jaren zestig van de vorige eeuw de gemeentelijke gasfabriek stond. Later vestigden zich hier de gemeentewerf en de lokale omroep, beide inmiddels elders onderdak.

Gemeente Schijndel.

Start nieuwbouw Elde College
Thuis in het Nieuws – Fri, 13 Jun 2014 14:50:00 Z
De bouw van de uitbreiding van het Elde College gaat binnenkort van start. Met deze uitbreiding, officieel vervangende nieuwbouw, gaat de gemeente Schijndel 22 noodlokalen vervangen. De realisatie van de nieuwbouw past binnen de visie van de gemeente de huisvesting van het Elde College op een unilocatie in stand te houden. De nieuwbouw komt achter gebouw B in een gedeelte van het Kloosterpark.

Gemeente Wijdemeren.

Hekken rondom koetshuis Eikenrode
Gemeente Wijdemeren – Fri, 13 Jun 2014 17:56:00 Z
De gemeente heeft extra hekken geplaatst rondom het koetshuis op het landgoed Eikenrode in Loosdrecht. Dit in verband met de mogelijke aanwezigheid van asbest.De gemeente heeft extra hekken geplaatst rondom het koetshuis op het landgoed Eikenrode in Loosdrecht.Asbest bestaat in diverse verschijningsvormen en het betreft hier ‘hechtgebonden plaatmateriaal’, de minst schadelijke vorm van asbest. De gemeente gaat met de pachter van het landgoed in overleg over de te nemen stappen.

Gemeente Zeewolde. 

Bij een zeer grote brand aan het Slingerpad in Zeewolde zijn donderdagmiddag 12 juni 15 stuks jongvee omgekomen en is asbest vrijgekomen. Rond half twee kwam de melding van een brand in een melkveestal aan het Slingerpad. De hulpdiensten kwamen met veel materiaal ter plaatse en schaalden vanwege de grote rookontwikkeling, het feit dat zich veel in de stal bevond en het feit dat de brand inmiddels uitslaand was snel op. In de rookpluim bevonden zich de Naturistencamping Flevo-Natuur, recreatiebedrijf Horse Power en ook camping Wielewaal kon last van de rook hebben. Bron: 112 Nijkerk.nl

Gemeente Zwolle.

RPS-lab Zwolle geopend
Laboratorium Magazine – Fri, 13 Jun 2014 14:50:00 Z
De nieuwe RPS-vestiging in Zwolle is officieel op 5 juni geopend. Het biedt plek aan een team van asbestadviseurs en asbestlaboranten. De asbesttak van RPS is hard gegroeid de laatste jaren door steeds strengere regelgeving en saneringseisen. Na een nieuw kantoor en laboratorium in Breda én uitbreiding in Delft, vormt de locatie in Zwolle de derde uitbreiding van dit ingenieurs- en adviesbureau.