Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-23

02 juni 2014 11:53 uur

Gemeente Amsterdam.

Aannemer voor renovatie Oosterpark bekend
VGA Verzekeringen – Mon, 02 Jun 2014 10:40:00 Z
Van Gelder is een familiebedrijf dat al op meerdere plekken in Amsterdam heeft gewerkt. De omgeving van het Oosterpark is hen goed bekend omdat zij ook het Beukenplein hebben uitgevoerd. In de komende weken worden praktische afspraken gemaakt over de indeling van het bouwterrein, omleidingen en de informatieverstrekking aan het publiek. Definitieve aanbesteding is mogelijk geworden na de afspraken van het stadsdeel met de Vrienden van het Oosterpark.

Gemeente Den Haag.

Brand in slooppand van der Lissestraat
Regio 15 – Thu, 29 May 2014 17:59:00 Z
Den Haag – In een slooppand aan de van der Lissestraat heeft aan het einde van de middag brand gewoed. Omstreeks tien voor half zes heeft een voorbijganger de brandweer gebeld met de mededeling dat er rook uit het slooppand kwam. Hierop is een melding ‘gebouwbrand’ aangemaakt en zijn brandweervoertuigen van de kazernes Laak en Centrum met prio1 derwaarts gegaan.Ter plaatse bleek inderdaad dat er rook uit het pand kwam.

Voormalig VROM-gebouw wordt rijkskantoor voor ministeries en diensten
Rijksgebouwendienst – Mon, 02 Jun 2014 10:15:00 Z
maandag, 2 juni 2014 Het voormalige ministerie van VROM, naast het Centraal Station in Den Haag, wordt na een grootscheepse verbouwing in 2017 een nieuw rijkskantoor voor verschillende ministeries en diensten. Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) gaf samen met de Rijksgebouwendienst en het bouwconsortium PoortCentraal op 2 juni 2014 het startsein voor de verbouwing.

Gemeente Dordrecht.

Drie nieuwe plekken asbestgrond bekend
Dordrecht.net – Fri, 30 May 2014 08:16:00 Z
DORDRECHT – De partij grond die is gebruikt op de Regulushof, is ook gebruikt in plantenvakken op de Spuiboulevard, Keteldiep en in de berm van de Burgemeester Jaslaan. Dat heeft de gemeente vanmiddag bekendgemaakt. De grond op de Regulushof is vervuild met asbest. Vorige week onthulden de gemeente en Ingenieursbureau Drechtsteden in het TV Dordrecht Nieuws dat dezelfde partij grond op nog vijf plekken in de stad is gebruikt. Toen wilden zij niet bekendmaken waar.