Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-22

26 mei 2014 15:33 uur

Gemeente Arnhem.

Renovatie stadsbibliotheek Arnhem
De Architect – Mon, 26 May 2014 05:24:00 Z
V8 Architects is ingeschakeld voor de renovatie van het kantoor- en winkelgebouw aan de Koningstraat in Arnhem, het pand waarin jarenlang de stadsbibliotheek was gehuisvest. Door de verhuizing van de bibliotheek naar een nieuwe locatie ontstond ruimte om het pand een nieuwe bestemming te geven. In de toekomst gaat het gebouw door het leven met de illustere naam Building 026.

Gemeente Cromstrijen.

Brand bovenwoning Voorstraat Numansdorp
Gemeente Cromstrijen – Sun, 25 May 2014 07:51:00 Z
Zondagmorgen 25 mei 2014 heeft er een felle uitslaande brand gewoed in een bovenwoning aan de Voorstraat in Numansdorp. De bovenwoning brandde volledig uit, de ondergelegen winkel heeft veel waterschade. De bewoners konden het pand op tijd ontvluchten. Niemand raakte bij dit incident gewond. Extra brandweereenheden De brand werd omstreeks half zes gemeld. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand. Er bleek niemand meer in de woning aanwezig.

Gemeente Den Helder.

Oud gezondheidscentrum Den Helder rijp voor sloop
Noordhollands Dagblad – Thu, 22 May 2014 14:02:00 Z
DEN HELDER – Werden hier voorheen nog aanstaande moeders gewogen en sportblessures behandeld, inmiddels is het gezondheidscentrum aan de Plantsoenstraat rijp voor de sloop. Mannen in witte pakken waren donderdag bezig met het verwijderen van asbest. Na verhuizingen van de fysiopraktijk en de verloskundigen, stond het pand leeg. Op termijn zal er op deze plek nieuw gebouwd gaan worden, vooralsnog wordt het terrein na sloop ingezaaid

Gemeente Eersel.

Brand Wintelre: Gewonde man naar huis, asbest in vijf straten gevonden
Omroep Brabant – Wed, 21 May 2014 05:01:00 Z
WINTELRE – De man die dinsdag gewond raakte bij de zeer grote brand in Wintelre kon later op de avond weer naar huis. Dat meldt de gemeente Eersel. De gemeente liet ook weten dat er in vijf verschillende straten asbest is gevonden. Een ‘gespecialiseerd bureau’ onderzoekt nu welk soort asbest is vrijgekomen en hoe het materiaal het best kan worden opgeruimd. De brand brak dinsdagmiddag uit in een loods achter een bedrijfsverzamelgebouw.

Gemeente De Friese Meren.

Sloop Vegelinshof Joure begonnen
Jouster Courant – Sun, 25 May 2014 21:49:00 Z
JOURE – De sloop van het voormalige zorgcentrum Vegelinshof is begonnen. Aan de buitenkant zijn de eerste sloop handelingen waarneembaar. De woningen worden eerst gestript, daarna gaan de muren en het dak tegen de vlakte.  Vegelinshof was eerder doelwit van vandalen.

Gemeente Hattem.

Uitbreiding Hof van Blom in Hattem
Veluweland – Wed, 21 May 2014 04:29:00 Z
HATTEM – Een meerderheid van de raad heeft ingestemd met de uitbreiding en renovatie van Woonzorgcentrum de Hof van Blom. Behoudens de VVD konden PvdA, D66, CU en CDA instemmen met het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen wat de weg vrij maakt voor de lang gekoesterde verpleeghuisbedden.

Gemeente Haarlem.

Bewoners snel weg uit Haarlemse probleemflat
RTV Noord-Holland – Fri, 23 May 2014 14:05:00 Z
Bewoner John den Hollander is blij dat hij uit de horrorflat kan verhuizen… Video: RTV NH/Geja Sikma HAARLEM Het is niet fijn wonen in de Boerhaaveflat in de Haarlemse wijk Schalkwijk. Na een onderzoek naar asbest bleek dat betonnen gevelplaten gevaarlijk los hingen. Het werd de bewoners afgeraden om de tuintjes bij de appartementen op de begane grond nog te betreden.

Gemeente Halderberge.

Geld voor renovatie Blauwe Hoefweg
Halderbergse Bode – Sun, 25 May 2014 14:37:00 Z
OUDENBOSCH – Het college vindt dat de wegconstructie aan de Blauwe Hoefweg toe is aan grootschalige renovatie. Het is daarom de bedoeling dat uit het investeringsprogramma van 2014 een bedrag van 452.000 euro beschikbaar te stellen voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden zal de bestaande bestrating die bestaat uit klinkerverharding in de rijbaan worden vervangen door asfalt.

Gemeente Hilversum.

Werk aan Minckelersstraat komende weken
Dichtbij.nl – Sun, 25 May 2014 09:11:00 Z
HILVERSUM – Op de Minckelersstraat wordt komende week tussen de Anthony Fokkerweg en de Weg over Anna’s Hoeve gewerkt in delen van het trottoir, het gaat om bodemsanering en verleggen van kabels en leidingen. Tot juli schuiven die werkzaamheden steeds een klein stukje op.  Daarom is één rijbaan afgezet en wordt het verkeer met verkeerslichten om dat wegvak heen geleid.

Gemeente Loppersum

MIDDELSTUM – De bewoners, een ouder echtpaar, werden zomer vorig jaar al elders onder gebracht. Hun woning was vorig jaar het eerste huis dat ontruimd werd omdat het door de voortdurende bevingen zwaar was beschadigd. Volgens de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is het huis door bevingen onveilig geworden en dreigt het deels in te storten. Herstel van de schade is niet goed mogelijk, vandaar dat sloop resteert. De NAM heeft met de bewoners overeenstemming bereikt over een schadevergoeding.

 Gemeente Zaanstad.

Brand legt kassen De Uitkijk in de as
Noordhollands Dagblad – Mon, 26 May 2014 05:31:00 Z
ZAANDAM – Een brand op volkstuincomplex De Uitkijk aan de Helsingborgstraat in Zaandam heeft in de nacht van zondag op maandag meerdere bouwwerken op het complex verwoest, waaronder een tuinhuis en twee kassen. Ook kwam er asbest vrij. De brand ontstond omstreeks middernacht door onbekende oorzaak op het meest noordelijke deel van het complex. Het was voor de brandweer een flinke klus om water op het terrein te krijgen.