Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-21

19 mei 2014 09:42 uur

Gemeente Amsterdam.

Heineken wil café Heineken Hoek op de hoek van het Leidseplein slopen. Vervolgens wil de bierbrouwer er een nieuw grand café bouwen met een hotel erboven. Dat schrijft Het Parool. De plannen voor de sloop en bouw zijn al ingediend bij de gemeente. Het is nog niet bekend wie de exploitant van de nieuwe Heineken Hoek wordt. Bron: Het Parool 13-05-2014.

Gemeente Boxmeer.

Geen huizen en recreatie aan Maas bij Boxmeer
De Gelderlander – Mon, 19 May 2014 06:56:00 Z
BOXMEER – Het zag er al langer naar uit, maar Waterfront Boxmeer is nu definitief geschrapt. Bekijk ook… Zorgen om plan Waterfront Boxmeer Dat betekent geen woningbouw en sport- en recreatiemogelijkheden langs de Maas. En geen park op de oude stortplaats aan de Veerstraat. Oude Maasziekenhuis Het gebied waar het om gaat had moeten aansluiten op toekomstige woningbouw op het terrein van het oude Maasziekenhuis. Het ziekenhuis verhuisde naar Beugen, het oude gebouw wordt langzaam gestript.

Gemeente Dantumadeel.

Sloop Hubo Feanwâlden begonnen
Radio Noord-Oost Friesland – Fri, 16 May 2014 16:53:00 Z
FEANWALDEN -Vrijdagmiddag om 14:00 uur is begonnen met de sloop van de Hubo in Feanwâlden. Wethouder Roelof Bos heeft samen met Jis van de Veen van woningcorporatie Thús Wonen de eerste sloophandeling verricht. Na een korte instructie reden de beide heren de kraanmachine richting de Hubo waarna de zijmuur door hun gesloopt werd. De sloop van de Hubo is onderdeel van de herinrichting van het centrum van Feanwâlden en is één van de projecten onder ‘Feanwâlden Foarút’.

Gemeente Hengelo.

Sloop ontregelt 3D-printers: bedrijf failliet
RTV Sternet – Wed, 14 May 2014 23:11:00 Z
De rechtbank heeft het faillissement uitgesproken 3D PrintCompany uit Hengelo. De eigenares zei vanmorgen in de Twentsche Courant Tubantia dat het bedrijf in betalingsproblemen is gekomen door sloopwerkzaamheden in het Hazemeijercomplex waar ze is gevestigd. Door de sloop zouden de twee 3D-printers zijn ontregeld en daardoor drie maanden buiten gebruik zijn geweest. Dat kostte haar 125.000 euro.

‘Handen af van gymlokaal oude MTS Hengelo’
TC Tubantia – Sun, 18 May 2014 17:11:00 Z
HENGELO – De gemeentelijke monumentencommissie is fel tegenstander van de voorgenomen sloop van een groot deel van de voorkant van de voormalige Hofstede MTS aan het Industrieplein. Het vroegere gymnastieklokaal zou plaats moeten maken voor een tijdelijk skatepark. Dat staat althans in het coalitieakkoord van SP, CDA, D66 en PvdA. “Daar zijn we ontzettend op tegen”, reageert Hans de Gruil, voorzitter van de gemeentelijke monumentencommissie.

Gemeente Heusden.

Maximaal vijf miljoen euro voor renovatie Voorste Venne
Brabants Dagblad – Fri, 16 May 2014 15:08:00 Z
DRUNEN – De nieuwe coalitie in de gemeente Heusden heeft maximaal vijf miljoen euro over voor de verbouwing van cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen. Dat valt te lezen in het coalitie-akkoord dat de politieke partijen Gemeentebelangen, Heusden Eén, VVD, PvdA en DMP Heusden vrijdag presenteerden.  De nieuwe coalitie wil niet alleen het vorige renovatieplan van acht miljoen euro ‘versoberen’, maar ook een deel van het pand verkopen.  In het coalitie-akkoord Sociaal.Groen.Sterk.

Gemeente Oosterhout.

Start sloop voormalige brandweerkazerne Slotjesveld
Gemeente Oosterhout – Fri, 16 May 2014 16:12:00 Z
Start sloop voormalige brandweerkazerne Slotjesveld 16 mei 2014 De gemeente Oosterhout gaat op 19 mei 2014 starten met de sloop van de voormalige brandweerkazerne aan het Slotjesveld Start werkzaamheden De sloop van de voormalige brandweerkazerne start op 19 mei 2014. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. De reden hiervoor is dat vanwege een recent uitgevoerd bodemonderzoek is gebleken dat er sprake is van een bodemverontreiniging. Hiervoor geldt een saneringsverplichting.

Gemeente Rotterdam.

AGRIBUSINESS Kassenbouwer Zwirs-Knijnenburg (50 fte) vraagt faillissement aan»
WijLimburg – Mon, 19 May 2014 04:46:00 Z
Kassenbouwer Zwirs-Knijnenburg uit Hoek van Holland heeft faillissement aangevraagd. Bij het bedrijf werken 50 fte. Kassenbouwers hebben het moeilijk: in topjaar 2007 werd nog voor 700 hectare kassen gebouwd tegenover nu 100 hecare per jaar.

Gemeente Rijssen-Holten.

Teveel asbest in Hommelteweg
TC Tubantia – Wed, 14 May 2014 19:27:00 Z
HOLTEN – Uit onderzoek van het ingenieursbedrijf Aveco-de Bondt blijkt dat de Hommelteweg in Holten te veel asbest bevat. Het teveel aan asbest zit in een weggedeelte met een lengte van 130 meter. De aanwonenden van die straat zijn inmiddels door de gemeente geïnformeerd. Uit hetzelfde onderzoek blijkt de Oude Markeloseweg in Rijssen niet te veel asbest te bevatten. Voordat de gemeente overgaat tot het verwijderen van het asbest uit de Hommelteweg voert ze een inperkend onderzoek uit.

Gemeente Stein.

Martens Aannemersbedrijf (Elsloo) failliet.

WijLimburg – Thu, 15 May 2014 04:46:00 Z
Martens Aannemersbedrijf uit Elsloo is een bedrijf met verschillende activiteiten in de bouw en logistiek. Oorzaak van het faillissement is een overname van een bedrijf met veel projecten die veel lijken in de kast bleken te bevatten. Dit heeft geleid tot grote verliezen. WijLimburg publiceert curatorenverslagen om inzichtelijk te krijgen waarom bedrijven failliet gaan en welk verlies er is geleden door bijvoorbeeld leveranciers.