Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-20

12 mei 2014 11:59 uur

Gemeente Heemstede.

Nieuw plan voor asbestsanering Haringbuysterrein Bloemendaal
Gemeente Heemstede – Mon, 12 May 2014 10:36:00 Z
Tijdens een bewonersavond op 6 mei 2014 zijn omwonenden van het Haringbuysterrein geinformeerd over de laatste stand van zaken omtrent asbestsanering. Gemeente Bloemendaal werkt op dit moment aan een nieuw plan van aanpak voor de asbestsanering van het Haringbuysterrein. Dat plan is nodig omdat er ondanks uitgebreide onderzoeken de afgelopen jaren, op niet asbest verdachte plekken toch asbest is gevonden. Dit vormt de aanleiding voor een nieuw plan van aanpak voor de sanering.

Gemeente Heerlen.

Krakers laten voormalige tippelzone netjes achter
Dichtbij.nl Heerlen – Sun, 11 May 2014 13:06:00 Z
HEERLEN – De krakers die de voormalige tippelzone aan de Imstenraderweg in Heerlen hadden bezet, zijn vanmiddag rond 12 uur vertrokken. Zij hebben het terrein in goede staat achtergelaten, aldus de gemeente Heerlen. Direct na het vertrek is de gemeente gestart met de sloop van het verblijfsgebouw op de voormalige tippelzone. Deze ruimte werd door de krakers gebruikt als ‘huiskamer’

Gemeente Hilversum.

Asbest bij brand in leegstaand pand Hilversum
Gooi- en Eemlander – Sun, 11 May 2014 21:11:00 Z
HILVERSUM – Aan de Van Leeuwenhoekstraat in Hilversum heeft zondagavond rond negenen een brand gewoed in een leegstaand pand. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling, maar vlammen waren er niet te zien. Bij de brand zou ook asbest zijn vrijgekomen. Toeschouwers werden met deze mededeling weggestuurd door de politie. Ook verzond de politie een Burgernetalarm naar omwonenden in de wijk, die werden geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

Gemeente Laren.

Rosa Spier Huis wordt gesloopt
EénVandaag – Sun, 11 May 2014 16:20:00 Z
Het Rosa Spier Huis, het woon- en zorgcentrum voor oudere kunstenaars en wetenschappers gaat plat. Dat heeft de Raad van State besloten. De Stichting Behoud Erfgoed Rosa Spier, de erfgoedstichting Heemschut en de Nederlandse Tuinenstichting hadden zich tot aan de Raad van State, verzet tegen de sloopplannen, maar kregen geen gelijk.

Gemeente Langedijk.

Start werkzaamheden renovatie Voorburggracht in Oudkarspel
Gemeente Langedijk – Thu, 08 May 2014 11:25:00 Z
08-05-2014 maandag 12 mei, vanaf Zaagmolenweg De werkzaamheden aan de Voorburggracht gaan maandag 12 mei 2014 van start. De gemeente Langedijk heeft Aannemersbedrijf A. Faber B.V. de opdracht gegeven voor uitvoering van de renovatie. De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. De verwachting is dat de werkzaamheden eind 2014 worden afgerond. Tijdens de renovatie wordt het groen verwijderd, wordt het asfalt opgebroken en worden kolken en leidingen vervangen.

Gemeente Leudal.

Start renovatie St. Elisabethsmolen en bouw waterkrachtcentrale in Haelen
Dichtbij.nl Roermond – Thu, 08 May 2014 10:30:00 Z
HAELEN – De gemeente Leudal is dé wind- en watermolengemeente van Limburg. Aan de Leubeek ligt de ruïne van de watermolen St. Elisabeth. De molen is op het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het grootste gedeelte verwoest door een explosie. De eigenaren van de molen, gemeente Leudal, Waterschap Peel en Overmaas en Staatsbosbeheer, hebben de handen in elkaar geslagen om de molen te restaureren en er meteen een waterkrachtcentrale voor de opwekking van duurzame energie van te maken.

Gemeente Noordwijk.

Brand manage Meeuwenoord
BO – Fri, 09 May 2014 05:31:00 Z
Noordwijk – Bij voormalig manege Meeuwenoord aan de Northgodreef is vrijdagochtend om 6.30 uur brand ontstaan. Een schuurtje achter de manage is totaal afgebrand. De brandweer kon met moeite het hoofdgebouw open breken om te bekijken of daar ook brand was. Dat was niet het geval. Bij aankomst bleek een man bij de manege aanwezig te zijn. Deze is door de politie meegenomen

Gemeente Oldambt.

VCP Oldambt wil dat college geen toestemming geeft voor sloop sociale huurwoningen
Het Streekblad – Thu, 08 May 2014 11:25:00 Z
WINSCHOTEN/FINSTERWOLDE – VCP Oldambt wil dat het college van Oldambt geen medewerking verleent plannen van woningbouwcorporaties om sociale huurwoningen binnen de gemeente te slopen. In plaats daarvan zouden woningcorporaties, volgens de VCP, samenwerking moeten worden gezocht met inwoners om te zoeken naar oplossingen om leefbaarheid in de dorpen te vergroten in plaats van te verkleinen. Voor de raadsvergadering van 28 mei dient de VCP een motie over dit onderwerp.

Gemeente Texel.

Renovatie openlucht zwembad Molenkoog in Den Burg start na zomerseizoen 2014
NoordTopics – Thu, 08 May 2014 12:09:00 Z
Bron: Gemeente Texel – De renovatie van zwembad Molenkoog start meteen na het huidige zwemseizoen. Dit heeft de stuurgroep op 28 april 2014 besloten. De stuurgroep heeft geconstateerd dat men ondanks de strakke planning voldoende op schema ligt om direct na de afsluiting van het huidige seizoen te kunnen starten met de renovatie. Deze renovatie dient voor aanvang van het volgende seizoen volledig te zijn afgerond.

Gemeente Weesp.

Sloop kazerne stil om vleermuizen
Weesper Nieuws – Fri, 09 May 2014 14:27:00 Z
WEESP – De sloop van de voormalige brandweerkazerne aan de Achtergracht is stilgelegd omdat natuurliefhebbers Kees en Bianca de Graaf het vermoeden hebben dat er vleermuizen in het pand zitten. De sloop van de kazerne werd donderdagmiddag stilgelegd. Dit nadat de natuurliefhebbers zich hadden beklaagd. “Het ministerie heeft daarom contact gezocht met de gemeente om een en ander na te gaan.

Gemeente Zwartewaterland.

Sloop begin van mooie ontwikkeling
Genemuiden Actueel – Fri, 09 May 2014 13:59:00 Z
GENEMUIDEN – De sloop van de oude Rinos en een aantal woningen aan de Klaas Fuitestraat is donderdag en vrijdag in alle hevigheid beginnen. Eind dit jaar moet de puinhoop worden omgewisseld voor twee mooie nieuwe supermarkten in Genemuiden. Jannes van den Berg maakte een fotoreportage van de sloopwerkzaamheden