Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-2

06 januari 2014 14:06 uur

Gemeente Den Haag.

Stuk Haagse historie definitief tegen de grond
Dichtbij.nl Den Haag – Mon, 06 Jan 2014 10:07:00 Z
DEN HAAG – Vanmorgen is begonnen met de definitieve sloop van het oude ADO den Haag stadion het Zuiderpark. Vanaf 1925 tot aan 2007 werkte de Haagse eredivisionist zijn thuiswedstrijden hier af. Sloopmachines zijn momenteel druk doende om de eerste werkzaamheden in gang te zetten. Het afbreken zal nog wel even wat tijd in beslag nemen, aangezien er eerst ondergronds moet worden gesloopt. Daar moet ook nog de nodige asbest worden verwijderd.

Gemeente Doetinchem.

Metaaldieven in Doetinchem in kraag gevat
Focuz.tv – Thu, 02 Jan 2014 09:57:00 Z
DOETINCHEM – De politie heeft maandagmiddag op de Doetinchemseweg in Doetinchem drie mannen aangehouden die worden verdacht enkele metalen buizen te hebben gestolen bij een gebouw aan de Wijnbergseweg. Een getuige meldde dat bij een slooppand op het bedrijfsterrein mannen bezig waren om metalen voorwerpen in te laden. Agenten troffen de drie mannen even later aan op de Doetinchemseweg.

Gemeente Dordrecht.

Geen vergunning puinbreken in Papendrecht
RTV Dordrecht – Thu, 02 Jan 2014 10:01:00 Z
De gemeente Papendrecht wil de omgevingsvergunning voor het bedrijf  De Rivierendriesprong om in de open lucht puin te breken weigeren op grond van de wet Bibob. Die wet geeft de mogelijkheid zo’n vergunning niet te verlenen als het vermoeden bestaat dat er sprake is van criminele activiteiten. Over de inhoud van het rapport van het Landelijk Bureau Bibob worden nooit mededelingen gedaan. Alleen het bedrijf zelf krijgt dat te zien.

Gemeente Groningen.

Kraanmachinist die tienduizenden euro’s vond wil vindersloon
Dichtbij.nl Groningen – Thu, 02 Jan 2014 10:26:00 Z
GRONINGEN – De kraanmachinist die in oktober tienduizenden euro’s vond tijdens sloopwerkzaamheden in De Hoogte, wil vindersloon. Maar of hij dat krijgt, is zeer de vraag. Aan Trouw vertelt de machinist dat hij heeft vernomen dat het Openbaar Ministerie beslag zou hebben gelegd op het kleine fortuin omdat het vermoeden is dat het geld afkomstig is van criminele activiteiten. Na de vondst kwamen er veel valse claims binnen.

‘Bent u voor sloop of heeft u liever dat er niets gebeurt?’
Dichtbij.nl Groningen – Thu, 02 Jan 2014 08:27:00 Z
GRONINGEN – ‘Bent u voor sloop of heeft u liever dat er niets gebeurt?’ Met deze vraag proberen Steelande en de huurdersvereniging van Steelande het draagvlak te peilen in de door schimmel geplaagde Suikerbuurt in Hoogkerk. Bewoners van de Suikerbuurt, verenigd in de Vereniging Gezond Hoogkerk vinden het vreemd dat er niet meer mogelijkheden worden gegeven. Zo is een deel van de bewoners voorstander van renovatie. Inmiddels heeft de vereniging een eigen vragenlijst de wijk ingestuurd.

Gemeente Helmond.

Brand treft varkensbedrijf in Helmond
AgriHolland – Thu, 02 Jan 2014 09:11:00 Z
Bij een korte, hevige brand in een stal van een varkensbedrijf in Helmond zijn op 1 januari circa 800 varkens om het leven gekomen. De meeste dieren kwamen om in de vlammen of stikten, de andere moesten worden afgemaakt. Volgens de brandweer is ongeveer een kwart van het bedrijf afgebrand. In totaal werden op het Brabantse bedrijf 4400 varkens gehouden verdeeld over 4 stallen. Van de vier stallen zijn er na de brand twee onbruikbaar.

Gemeente Nijmegen.

Brand Nijmegen: studenten nog niet terug naar huis
Omroep Gelderland – Thu, 02 Jan 2014 09:53:00 Z
NIJMEGEN – De studenten die in het pand woonden aan de Groesbeekseweg in Nijmegen waar woensdag een grote brand woedde, kunnen voorlopig nog niet terug. Een deel van het pand bleef gespaard, maar vanwege schoonmaakwerkzaamheden en het gas, water en licht dat is afgesloten is het voorlopig nog onbewoonbaar. Het studentencomplex is afgezet, omdat er in een deel van het pand nog instortingsgevaar is.

Gemeente Utrecht.

KBS Advocaten huurt kantoorruimte in Utrecht
Vastgoedmarkt – Mon, 06 Jan 2014 10:00:00 Z
KBS Advocaten huurt 1.250 m2 kantoorruimte met 40 parkeerplaatsen aan de Euclideslaan 2 op Rijnsweerd in Utrecht. Het gebouw onderging onlangs een duurzame renovatie. De verhuurder is De Waal Beheer O.G. namens een vastgoedbeleggingsfonds. DTZ Zadelhoff adviseerde de huurder KBS Advocaten bij deze transactie.

Gemeente Zutphen.

[06-01-2014 ] Berkelmilieu opent nieuw Recycleplein
Zutphens Persbureau – Mon, 06 Jan 2014 12:09:00 Z
In Zutphen is het nieuwe Recycleplein geopend. Inwoners van de gemeenten Bronckhorst, Brummen, Lochem en Zutphen kunnen hier op vertoon van hun afvalpas klein en grof huishoudelijk afval gescheiden inleveren. Het nieuwe Recycleplein vervangt het Afval Breng Punt aan de Letlandsestraat en is gevestigd op industrieterrein De Revelhorst, aan de Boggelderenk 3.   Het nieuwe Recycleplein van Berkel Milieu is centraal gelegen en biedt meer mogelijkheden afval gescheiden aan te bieden