Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-19

05 mei 2014 06:18 uur

Gemeente Bergen op Zoom.

Sloop kazerne Bergen op Zoom begint vandaag
BN DeStem – Sat, 03 May 2014 10:43:00 Z
BERGEN OP ZOOM De sloop van de voormalige brandweerkazerne op de hoek van de Westersingel en Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom is vandaag begonnen. De verwachting is dat dit karwei zo’n tien weken in beslag neemt. Dat betekent dat net voor de zomervakantie het terrein leeg is. De brandweerkazerne staat leeg sinds de brandweer begin dit jaar de nieuwe kazerne in gebruik nam. Wat er op het terrein komt is nog niet bekend.

Gemeente Dongeradeel.

Start renovatie woningen in Hoedemakerspolder
WaldNet – Wed, 30 Apr 2014 15:44:00 Z
DOKKUM – In de wijk Hoedemakerspolder te Dokkum wordt in mei gestart met een grote renovatie van sociale huurwoningen. Het gaat in totaal om 136 woningen van Thús Wonen. De werkzaamheden variëren van groot onderhoud tot sloop en vervangende nieuwbouw. De woningen zijn namelijk dringend toe aan binnen onderhoud. De keuken, de doucheruimte en het toilet zijn bij de meeste woningen sterk verouderd. Daarbij zijn de meeste houten vloeren van de begane grond er slecht aan toe.

Gemeente Franekeradeel.

Sloop Nij Bethanië Tzummarum vertraagd
Leeuwarder Courant – Sat, 03 May 2014 10:21:00 Z
TZUMMARUM – De sloop van verzorgingshuis Nij Bethanië in Tzummarum loopt vertraging op. Rondom het al leegstaande deel zijn daarom camera’s geplaatst. De afbraak kan nog niet beginnen omdat de grondruil tussen de gemeente Franekeradeel, Zorgpartners Friesland en Wonen Noordwest Friesland nog niet rond is. Wel wordt de asbest alvast verwijderd. De totale planning van de nieuwbouw loopt geen vertraging op.

Gemeente Geldermalsen.

Onderzoek naar nieuw plan zorgcentra Geldermalsen en Beesd
De Gelderlander – Sat, 03 May 2014 05:56:00 Z
GELDERMALSEN – Er wordt gekeken naar nieuwbouw of renovatie van de zorgcentra Ravestein in Geldermalsen en Lingehof in Beesd. Op deze locaties moeten meer zelfstandige huurwoningen met zorg gerealiseerd worden. Afspraken Eigenaar van de locaties, Zorgcentra Rivierenland, heeft hierover afspraken gemaakt met woningcorporatie Kleurrijk Wonen en de gemeente Geldermalsen.

Gemeente Middelburg.

Sloop Havendijkstraat Middelburg begonnen
Omroep Zeeland – Thu, 01 May 2014 20:38:00 Z
MIDDELBURG – De sloop van de huizen aan de Havendijkstraat en Karelsgang in Middelburg is gestart. De oude arbeiderswoningen van Woongoed Middelburg moeten plaats maken voor 28 nieuwe huizen. Oude bewoners en nieuwe bewoners waren bij de ceremonie. SchuurtjeDe sloop begon klein met een tuinmuur en een schuurtje. Met de rest wordt gewacht tot na het weekend om overlast van wegwaaiend isolatiemateriaal te beperken.Treurige dagVoor sommige bezoekers was het een treurige dag.

Gemeente Noordenveld.

Sloop verpauperde winkelpanden Nieuw-Roden vertraagd
RTV Noord – Sat, 03 May 2014 08:28:00 Z
De sloop van de verpauperde winkelpanden in het centrum van Nieuw-Roden is vertraagd. De aanblik van het gebied is inwoners en ondernemers al jaren een doorn in het oog. De gemeente Noordenveld heeft onlangs een akkoord bereikt met de eigenaar, projectontwikkelaar Green Development. Die zou de leegstaande panden begin april slopen, maar heeft laten weten dat er meer tijd nodig is voor onderzoek. De sloop begint nu eind mei.

Gemeente Sittard-Geleen.

Bouwbedrijf Van Wijnen wint aanbesteding herbouw
InHelden.nl – Sat, 03 May 2014 06:49:00 Z
Het Sittardse bouwbedrijf Van Wijnen heeft de aanbestedingsprocedure van Kasteel De Keverberg te Kessel gewonnen en wordt de aannemer van de herbouw. Eerder won Fraku uit Venlo de aanbesteding voor het installatiewerk. Directeur Raymond Vaessen van Van Wijnen is trots op de binnengehaalde opdracht. “Gedurende ons meer dan honderdjarig bestaan zijn we betrokken geweest bij de restauratie en herbouw van diverse (rijks)monumenten door het hele land.

Gemeente Zaanstad.

Bewoners Wormerveer weer terug naar huis
RTV Noord-Holland – Wed, 30 Apr 2014 17:13:00 Z
Maandagavond moesten de bewonershun huizen verlaten, door een grote brand bij een klusbedrijf aan de Transvaalstraat. Bij de brand kwam ook asbest vrij. Dinsdag zijn schoonmaakploegen druk bezig geweest met het verwijderen van de giftige asbest. Woensdagochtend is gemeten om te kijken of er nog sporen van asbest in en om de woningen waren, dat was niet meer zo. Schoonmaakploegen zijn de komende dagen nog wel druk met het opruimen van kleine deeltjes asbest in de omgeving.

Gemeente Zundert.

Asbest gevonden op Fort Oranje in Rijsbergen: deel camping afgezet, bewoners elders ondergebracht
Brabants Dagblad – Thu, 01 May 2014 21:23:00 Z
RIJSBERGEN – Op camping Fort Oranje is asbest gevonden. Een deel van de camping is donderdag afgezet en de plekken waar asbest is gevonden, zijn met zeil afgedekt. De bewoners van acht caravans binnen het besmette gebied worden tijdelijk elders op de camping ondergebracht, zo meldt de gemeente Zundert in een persbericht. Het asbest is onlangs gevonden tijdens controles op de veelbesproken camping.