Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-18

28 april 2014 14:48 uur

Gemeente Dordrecht.

Bewoners Regulushof welkom bij inloop in kerk om te praten over asbest
Dordrecht.net – Thu, 24 Apr 2014 16:50:00 Z
DORDRECHT – Mensen met vragen over de asbest vondst in groenbakken aan de Regulushof worden uitgenodigd vanavond tussen 20 en 21 uur naar de Open Hofkerk aan de Herschelstraat te komen. Daar kunnen aan mensen van de gemeente en de GGD vragen worden gesteld. De bewoners worden per brief uitgenodigd:   Geachte mevrouw, mijnheer,   Gistermiddag trof een bewoner in de Regulushof in drie beplantingsvakken  brokjes aan die leken op asbesthoudend materiaal.

Gemeente Edam-Volendam.

Funderingswerk aan villa van Kras
Nieuw Volendam – Fri, 25 Apr 2014 00:55:00 Z
Op de plaats waar voorheen Het Kruispunt heeft gestaan aan de Mgr. C. Veermanlaan, wordt na de sloop van de kerk een grote villa gebouwd voor Henk en Marie Kras. Door aannemingsbedrijf Havik uit Middelie is de sloop van de kerk uitgevoerd en zij verzorgen na het heien van de vele palen nu ook het fundering- en grondwerk. De fundering beslaat een zeer groot oppervlak. Ook zijn de wanden van de kelder en het inpandige zwembad reeds gestort.

Gemeente Emmen.

Campingterrein Emmen een puinhoop
Emmen.nu – Thu, 24 Apr 2014 18:51:00 Z
Emmen – Op de voormalige camping Emmen zijn sinds de pachter is vertrokken, tal van vernielingen aangericht. Karel Eggen van D66 stoort zich enorm aan de puinhoop, vertelde hij tijdens het vragenuurtje. Wethouder Ton Sleeking zegde toe de nog aanwezige opstallen spoedig te laten slopen.

Gemeente Den Haag.

Haags Rode Dorp geopend : van arbeiderswoningen tot studentencampus
Omroep West – Thu, 24 Apr 2014 16:47:00 Z
DEN HAAG- Na een grote renovatie van de arbeidersbuurt het Rode Dorp zijn donderdag officieel de studentenwoningen geopend. De buurt is omgetoverd tot een campus met 189 studentenwoningen. De campus is al grotendeels bewoond. Tijdens het maken van het dorp werkte woningcorporatie Staedion samen met studenten van verschillende scholen. Volgens de organisatie zorgt dit ervoor dat de studenten zich thuisvoelen op de campus. Tientallen mbo-studenten deden werkervaring op tijdens de bouw.

Gemeente Middelburg.

Asbest Middelburgs park!
Zeeland Blog – Sun, 27 Apr 2014 05:29:00 Z
Door Marcel van der Voort op 27 april 2014 MIDDELBURG – Een woordvoerder van de gemeente Middelburg laat weten dat afgelopen week in park Toorenvliedt asbestdeeltjes zijn aangetroffen. De gemeente Middelburg heeft omwonenden en betrokkenen geïnformeerd en treft passende maatregelen. In deze situatie waarbij asbesthoudend materiaal door het gespecialiseerde bureau is aangetroffen, is er geen gevaar voor de gezondheid.

Gemeente Oost-Gelre.

Matterlierbrug gesloopt
Streekgids – Thu, 24 Apr 2014 17:01:00 Z
GROENLO ? De hele week wordt er met beleid gesloopt van de zestig- jarige Mattelierbrug door Rouwmaat BV in Groenlo. De brug maakt plaats voor een nieuwe, bredere brug die de entree van de vestingstad nadrukkelijk markeert. Bij de sloop van de Mattelierbrug worden de zogenaamde sluitstenen bewaard vanwege hun historische waarde. Tevens zijn donderdagmorgen pontons afgeleverd. Deze zijn voor een mobile graafmachine om de beschoeiing aan het Laantje van Lasonder te vernieuwen.

Gemeente Uden.

Asbest vrijgekomen bij brand garagebox
Thuis in het Nieuws – Sun, 27 Apr 2014 07:59:00 Z
Rond 20.30 uur zaterdagavond kreeg de brandweer van Uden melding van een brand in een garagebox aan de Narcisstraat. Ter plaatse trof men een flinke rookontwikkeling wat afkomstig was van een heg in brand die overgeslagen was naar een overkapping. De brandweer heeft door kordaat optreden erger weten te voorkomen. Het gebied rondom het brandhaard is met linten afgezet, omdat er asbest was vrijgekomen.