Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-17

21 april 2014 15:57 uur

Gemeente Culemborg.

Brand op boerderijcomplex Rijksstraatweg
SRC FM – Sun, 20 Apr 2014 19:12:00 Z
Brand op boerderijcomplex Rijksstraatweg CULEMBORG – Zondagavond omstreeks 20.00 uur brak er brand uit in een schuur van een leegstaand boerderijcomplex aan de Rijksstraatweg in Culemborg. Om de brandweer de ruimte te geven voor de bluswerkzaamheden werd de Rijksstraatweg tussen de Zeedijk en de rotonde van de N-320 tijdelijk voor het doorgaande verkeer afgesloten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. In de schuur stonden hooibalen opgestapeld.

Gemeente Eemnes.

Kritiek op hek rond Ocriet fabriek
Radio 6fm – Mon, 21 Apr 2014 08:28:00 Z
Er is kritiek op het hek rond de Ocrietfabriek. Dat meldt RTV Utrecht. De eigenaar moest het gebied van de gemeente afsluiten met een drie meter hoog hek. Er staat nu wel een hek, maar dat is te laag en zit niet vast. Op de Eemnesser.nl zegt kandidaat-wethouder Niels Rood(D66) dat hij de dag na zijn beëdiging met maatregelen komt. Eind vorige maand brak brand uit in de asbestrijke Ocrietfabriek, daarbij kwam asbest vrij. Begin deze week werd er nog ingebroken.

Gemeente Utrecht.

Wezerdreef krijgt nieuw schoolgebouw
Dichtbij.nl Utrecht en Leidsche Rijn – Mon, 21 Apr 2014 06:02:00 Z
UTRECHT – De Wezerdreef krijgt een nieuwe school. Op 25 april verhuist obs Overvecht locatie Wezerdreef naar een schoolgebouw aan de Stroyenborchdreef. De lessen beginnen daar direct na de meivakantie op maandag 12 mei. Zo snel mogelijk wordt begonnen met de sloop van het oude gebouw. Het nieuwe pand is een ontwerp van Van Hoogevest Architecten en valt op door de ronde vormen in een wijk waar alles recht is. Er komen acht leslokalen, twee speellokalen en een ouderlokaal.

Gemeente Venlo.

Provincie draagt bij aan nieuwe bestemming Tegelense monumenten
InVenlo.nl – Sun, 20 Apr 2014 23:13:00 Z
Voormalig herberg en brouwerij ‘De Gouden Berg’ en de naastgelegen Stijfselfabriek in Tegelen krijgen na een grondige restauratiebeurt een nieuwe bestemming. Hiervoor kan het project rekenen op een provinciale bijdrage van maximaal 271.080 euro uit de regeling restauratie en stimulering herbestemming monumenten 2013-2014. Het project ‘Restauratie en herbestemming Gouden berg en Stijfselfabriek’ behelst het restaureren en bestemmen van de twee monumentale gebouwen.