Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-16

21 april 2014 07:26 uur

Gemeente Albrandswaard.

Sloop brug uitgesteld door broedende meerkoet
RTV Rijnmond – Wed, 09 Apr 2014 13:18:00 Z
De gemeente Albrandswaard dacht alle omwonenden van de te slopen brug aan ’t Wiel in Poortugaal op de hoogte gesteld te hebben. Maar een Meerkoetenkoppel maakte van de gelegenheid gebruik om onder de brug nog snel een riant nest te bouwen. De gemeente heeft inmiddels besloten om het meerkoetgezin voorlopig met rust te laten. Na het broedseizoen zal de brug verder worden gesloopt.

Gemeente Barneveld.

Nieuwbouw Wheemschool Voorthuizen start in de zomer
Barneveldse Krant – Fri, 11 Apr 2014 05:31:00 Z
VOORTHUIZEN – Vertegenwoordigers van De Wheemschool in Voorthuizen, kinderopvang Bijdehandjes en wethouder Aart de Kruijf ondertekenen woensdagmorgen 16 april een overeenkomst voor gedeeltelijke nieuwbouw van de christelijke basisschool. In het document is volgens de gemeente vastgelegd dat Bijdehandjes een vaste plek krijgt in de nieuwe Wheemschool, zodat een kindcentrum ontstaat. Het gebouw van de Wheemschool aan de Frans Halsstraat is verouderd, daarom komt er deels vervangende nieuwbouw.

Gemeente Dinkelland.

Asbest vrijgekomen bij brand in schuren Kerkweg Deurningen
RTV Oost – Fri, 11 Apr 2014 04:36:00 Z
In twee schuren aan de Kerkweg in Deurningen heeft vannacht een brand gewoed. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het ging om een uitslaande brand in twee schuren die aan elkaar geschakeld waren. Omdat er bij de brand asbest is vrijgekomen, zijn de Wiefferweg en de Jonksmansweg afgesloten. Wanneer de wegen weer open gaan, is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is.

Gemeente De Friese Meren.

Vegelinshof valt ten prooi aan vandalisme
Leeuwarder Courant – Thu, 10 Apr 2014 21:17:00 Z
JOURE – Het leegstaande zorgcentrum Vegelinshof aan de Sluisdijk in Joure biedt tegenwoordig een trieste aanblik. Vernielzuchtigen hebben er meermalen huisgehouden, meldt zorggroep Hof en Hiem. Er is voor tienduizenden euro’s schade aangericht. Burgemeester Arie Aalberts van De Friese Meren wil nu maatregelen treffen om de vernielers te ontmoedigen. Dat betekent dat Hof en Hiem geld moet uitgeven aan camerabeveiliging, verlichting en een hekwerk.

Gemeente Goeree-Overflakkee.

Bouwplaats wordt sloopplaats
RTL Nieuws – Wed, 09 Apr 2014 12:52:00 Z
Deze nieuwbouwwoningen in Dirksland bleken al voor oplevering zó verzakt dat ze nu worden gesloopt. De fundering zakte weg omdat bij de bouw te korte heipalen zijn gebruikt. De kopers en huurders van 27 woningen moeten nu maanden langer wachten op hun nieuwe huis, want de woningen moeten allemaal opnieuw gebouwd worden. Onze verslaggever Geert Gordijn ging een kijkje nemen.

Gemeente Haarlemmermeer.

Asbest verwijdert in Nieuw-Vennep
MeerRadio – Wed, 09 Apr 2014 12:50:00 Z
NIEUW-VENNEP – Bij een grootschalige woningrenovatie van 140 woningen van Ymere in Nieuw-Vennep is in drie woningen asbest aangetroffen. Volgens de gemeente Haarlemmermeer moest hierom het afgelopen weekeinde door een gecertificeerde asbestverwijderaar een spoedsanering plaatsvinden. Het betreft hier de zolders van drie woningen in de Bosstraat in Nieuw-Vennep.

Gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Eerste asbestmonsters Hoogezand-Sappemeer ‘hoopgevend’
RTV Noord – Thu, 10 Apr 2014 23:11:00 Z
Er is tot nu toe geen onverantwoord hoge concentratie asbest aangetroffen in het gemeentehuis van Hoogezand-Sappemeer. Dat blijkt uit onderzoek van de eerste monsters. Het gemeentehuis en theater Het Kielzog gingen woensdagmorgen per direct op slot, nadat er asbest was gevonden in een afgesloten installatieruimte tussen Het Kielzog en het gemeentehuis. In die ruimte bevindt zich ook het ventilatiesysteem van het gebouw. Inmiddels zijn overal in het gemeentehuis monsters genomen.

Gemeente Renkum.

Villa Laura maakt plaats voor woningen
De Gelderlander – Fri, 11 Apr 2014 05:45:00 Z
HEELSUM – Villa Laura aan de Bennekomseweg in Heelsum wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuw landhuis met 8 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Om de sloop en nieuwbouw mogelijk te maken heeft de gemeente Renkum een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor het gebied waar de huidige villa staat. Het betreft een ruime driehoek tussen de Bennekomseweg in het zuiden, de Klein Americaweg in het westen en de Bremlaan in het oosten.

Gemeente Sneek.

Slooppand Wander nu echt plat
Groot Sneek – Thu, 10 Apr 2014 21:45:00 Z
Sneek – De sloop van het voormalige Wanderpand aan de Westhemstraat in Sneek is nu echt begonnen, dit waarschijnlijk tot grote vreugde van de buurt. Als alles een beetje meezit zal een en ander ongeveer een week in beslag nemen vertelt sloper Anton van der Meulen. Om te voorkomen dat er toch onverlaten om wat voor reden dan ook het terrein op willen….er is gedurende de sloop elke nacht bewaking op het terrein.

Gemeente Utrecht.

Rabobank renoveert ‘spiegelgebouw’ in Utrecht; BAM, Strukton en Cofely voeren renovatie uit
Strukton Groep – Thu, 10 Apr 2014 23:25:00 Z
De 30 jaar oude kantoorlocatie van Rabobank Nederland in Utrecht, beter bekend als het ‘spiegelgebouw’ wordt gerenoveerd. Rabobank heeft aan BAM Utiliteitsbouw, Strukton en Cofely opdracht gegeven om de revitalisatie van dit deel van het hoofdkantoor uit te voeren. De werkzaamheden zijn begin april van start gegaan. Het is de bedoeling dat het pand in februari 2016 geheel gerenoveerd is en weer 25 jaar mee kan.   Nieuwe Werken Rabobank werkt volgens het concept van het ‘Nieuwe Werken”.