Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-15

07 april 2014 11:08 uur

Gemeente Arnhem.

Miljoenen voor zuiniger huurhuis in Arnhem, Rheden en Renkum
De Gelderlander – Thu, 03 Apr 2014 05:45:00 Z
ARNHEM/ RHEDEN/ RENKUM – Meer dan 1.400 huurwoningen in de gemeenten Arnhem, Rheden en Renkum krijgen dit jaar of in 2015 een flinke opknapbeurt. De huizen van de corporaties Volkshuisvesting Arnhem, Portaal Arnhem en Nijmegen en Vivare zullen energiezuinig worden gemaakt. De provincie Gelderland trekt daar bijna 10 miljoen euro voor uit. Energiekosten “Het mooie is dat de huren hetzelfde blijven en de energiekosten behoorlijk omlaag gaan”, zegt een woordvoerster van de provincie Gelderland.

Gemeente Assen.

De Bonte Wever ondergaat grote renovatie
De krant van Midden-Drenthe – Sat, 05 Apr 2014 16:54:00 Z
Assen – Zwem- en saunaparadijs De Bonte Wever is van 23 t/m 30 juni gesloten wegens een grote renovatie.In de week van de TT sluiten de deuren van het zwem- en saunaparadijs van De Bonte Wever ten behoeve van een grootschalige renovatie. Bepaalde delen van het zwembad zijn verouderd, passen niet meer bij de uitstraling van het gehele complex en verdienen een face-lift. Naast visuele verbeteringen en wijzigingen in de faciliteiten, wordt grootschalig technisch onderhoud uitgevoerd.

Gemeente Bloemendaal.

Nieuw asbestonderzoek rijksmonument Meerenberg
IJmuider Courant – Sat, 05 Apr 2014 16:11:00 Z
BLOEMENDAAL – De gemeente Bloemendaal heeft ontwikkelaar AM gevraagd een asbestonderzoek uit te voeren in rijksmonument Meerenberg, hoofdgebouw op Park Brederode. Het immense gebouw staat al vele jaren leeg en wacht nog steeds op een nieuwe bestemming. Het is voor een groot deel dichtgetimmerd om vandalisme te voorkomen. Het laatste asbestonderzoek was in 2010. Toen is er verspreid door het gebouw asbest geconstateerd. Inmiddels is het gebouw verder verloederd.

Gemeente Den Haag.

PvdA-leden willen stoppen met Haags cultuurpaleis
Omroep West – Sun, 06 Apr 2014 22:24:00 Z
DEN HAAG -Leden van de Haagse afdeling van de PvdA gaan dinsdagavond proberen om de bouw van het cultuurpaleis stop te zetten. Tijdens een extra ledenvergadering willen zij een motie indienen die de PvdA-fractie in de gemeenteraad van Den Haag ervan moet overtuigen af te zien van het bouwproject en te kiezen voor renovatie van de bestaande theaters. In de motie wordt een verband gelegd tussen de slechte verkiezingsuitslag voor de PvdA en het cultuurpaleis.

Tennispark Houtrust heropend
Omroep West – Sun, 06 Apr 2014 21:38:00 Z
DEN HAAG – Tennispark Houtrust is zondag feestelijk heropend na een grondige renovatie. De Haagse wethouder Karsten Klein heeft met het slaan van de eerste bal van het seizoen de openingshandeling verricht. Het park, dat een paar weken geleden nog ten onder leek te gaan toen de eigenaar ermee stopte, is overgenomen door de vereniging Never Out Houtrust. Door de leden is in korte tijd 80.000 euro opgebracht en met dat geld is het park opgeknapt

Gemeente Doetinchem.

Duizenden kippen en varkens komen om door brand in schuur
Blik op Nieuws – Sun, 06 Apr 2014 00:20:00 Z
zaterdag, april 5, 2014 – 09:40 Gewijzigd op: zaterdag, april 5, 2014 – 14:09 Wehl/ Langeveen – Zaterdagochtend is op twee plaatsen brand uitgebroken waarbij duizenden dieren zijn omgekomen. Zo brak zaterdagochtend in het het buitengebied van Wehl (Gld.) een grote brand uit in twee kippenschuren. De brand aan de Wardsestraat werd rond 07.00 uur gemeld. Bij de brand zijn ruim 10.000 kippen omgekomen. Dit meldt Omroep Gelderland zaterdag.

Gemeente Dordrecht.

Kees Klok vreest voor sloop van schoolgebouwen in Dordrecht
Dordrecht.net – Sat, 05 Apr 2014 18:31:00 Z
DORDRECHT – Dichter Kees Klok kijkt terug op de historie van zijn schooljeugd in de Vogelbuurt en vreest dat gebouwen de slopershamer krijgen. Zo mist hij het oude gebouw van de HTS, die als onderwijsrichting door veel Dordtenaren wordt gemist. Kees tekent zijn Dordrecht weer persoonlijk:         Het gebouw van mijn lagere school, althans de lagere school waar ik van de derde tot en met de zesde klas verkeerde, staat op de nominatie om te worden gesloopt.

Gemeente Heerenveen.

Asbestbrand Kemphaanstraat Heerenveen
Gemeente Heerenveen – Thu, 03 Apr 2014 20:43:00 Z
Op donderdagmiddag 3 april 2014 is er rond 16.45 uur brand ontstaan in een garagebox aan de Kemphaanstraat 7 in Heerenveen. Deze brand is overgeslagen naar de naastgelegen woning. De brandweer van Heerenveen heeft de brand geblust. Bij de brand zijn asbestresten in de directe omgeving van de betreffende woning en bijgebouw terecht gekomen. Dat gebied is daarom nu afgezet met linten en niet toegankelijk.

Gemeente Leiden.

Proef met slopen woningen Zeeheldenbuurt
Leidsch Dagblad – Wed, 02 Apr 2014 18:43:00 Z
LEIDEN – Negen woningen en een voormalige beheerderruimte in de Leidse Oosterstraat, worden gesloopt. Als deze huizen (nummers 5a tot en met 13a) eenmaal tegen de vlakte zijn gegaan, wordt er nog dit jaar begonnen met de bouw van vijf nieuwe eengezinswoningen. De vijf woningen moeten buurtbewoners een goed beeld geven, zodat ze kunnen bepalen of er ook in de rest van de wijk nieuwbouwwoningen moeten komen.

Gemeente Lelystad.

Lelystad – Renovatie woonzorgcentrum Laarhof begonnen
City Site Lelystad – Wed, 02 Apr 2014 18:27:00 Z
Met het slopen van een muurtje met een moker is de renovatie van woonzorgcentrum Laarhof in Lelystad officieel begonnen. Voor de 124 dementerende bejaarden die er wonen wordt een huiselijke sfeer gecreëerd en komen er meer activiteiten zoals koken met medebewoners. Daardoor zal het dementieproces langzamer gaan. Ook komt er een winkel, een café en een kapsalon in Laarhof. Bovendien wonen de dementerenden straks niet meer met z’n tweeën maar alleen op een kamer

Gemeente Rotterdam.

Twee partijen strijden om renovatie Kuip
Gooi- en Eemlander – Wed, 02 Apr 2014 20:14:00 Z
ROTTERDAM – De Rotterdamse voetbaltempel de Kuip moet behouden blijven. Een adviescommissie heeft besloten tot renovatie. Daarvoor zijn bouwbedrijf BAM en stichting Red de Kuip in de race. Dat is de mening van drie verkenners die door Stichting Feyenoord zijn gevraagd de onenigheid over mogelijke nieuwbouw op te lossen. Eerder dit jaar stonden fans van de club die voor behoud van het stadion waren lijnrecht tegenover de leiding van Feyenoord en de stadiondirectie die nieuwbouw wilden.

Gemeente Schiedam.

Schiedammers vrezen schade door sloop school
RTV Rijnmond – Thu, 03 Apr 2014 21:49:00 Z
Buurtbewoners rond de Singel in Schiedam maken zich zorgen over geplande bouwwerkzaamheden. De bestaande basisschool moet plaatsmaken voor nieuwbouw. Het huidige schoolgebouw rust op een rotte houten fundering. Daarom gaat het pand tegen de vlakte. De bewoners van de omliggende historische panden vrezen scheuren in hun muren door sloop- en heiwerkzaamheden.

Gemeente Venray.

De gemeente Venray laat het pand ’t Podium aan de Kruisstraat in Venray slopen. Tegelijkertijd wordt ook het naastgelegen pand Anytime gesloopt. De panden worden tegelijkertijd gesloopt omdat dit sneller en voordeliger is. De eigenaar van het pand Anytime heeft gewacht met het slopen van zijn pand totdat hij zekerheid had over de herbouw. Beide panden zitten aan elkaar vast en voor het slopen van het ene pand zouden maatregelen genomen moeten worden ten behoeve van het in stand houden van het andere pand. Bron: Omroep Venray 01-04-2014.

Gemeente Westerveld.

Heropening Dwingeloo Radiotelescoop
De Ingenieur – Thu, 03 Apr 2014 21:58:00 Z
De radiotelescoop in Dwingeloo is eindelijk klaar. Aanstaande zaterdag is de officiële opening van de telescoop, die na een uitgebreide renovatie weer te gebruiken is. 2545 De telescoop stond sinds 1996 stil. De afgelopen jaren werden eerst kleine herstelwerkzaamheden gedaan, maar pas nadat de telescoop de status van Rijksmonument kreeg werd een echte renovatie realistisch. Die renovatie begon in 2012 en is nu, bijna twee jaar later, afgerond.

Gemeente Westervoort.

Westervoortse overweegt rechtszaak om asbest in huis
De Gelderlander – Thu, 03 Apr 2014 05:48:00 Z
WESTERVOORT – Rabecca Smit uit Westervoort dubt erover of ze juridische stappen onderneemt tegen Vivare. Het stoort haar dat ze ruim 3 jaar een huurhuis woonde waar op de vliering asbestdeeltjes lagen. Smit woont sinds 2010 in een woning van Vivare aan de Vredenburgstraat en vernam vorige week van het asbest toen personeel van de corporatie op haar zolder werkte.  Botte reactie De deeltjes kwamen vrij tijdens het boren.

Waterschappen.

Dijkverbetering Kinderdijk-Schoonhovenseveer van start met sloop woningen
Reformatorisch Dagblad – Thu, 03 Apr 2014 17:18:00 Z
Het waterschap Rivierenland gaat de komende jaren de Lekdijk tussen Kinderdijk en het Schoonhovenseveer verbeteren. Deze week worden de eerste woningen gesloopt. Eerder werden er bomen gekapt en werd asbest uit panden verwijderd. De woning aan de Lekdijk 389 in Nieuw-Lekkerland is afgezet met hekken. Een kraan zwiept zijn arm nijdig heen en weer. Gretig grijpen de tanden van de bak zich vast in de muren. Stenen brokkelen af; isolatiemateriaal komt vrij.