Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-14

31 maart 2014 13:39 uur

Gemeente Assen.

Oude werkplaats van Alescon aan W.A.Scholten-straat wordt door eigen medewerkers gesloopt
Asser Journaal – Wed, 26 Mar 2014 22:52:00 Z
Oude werkplaats van Ales-con aan W.A.Scholtenstraat wordt door eigen medewerkers gesloopt ASSEN ? Vandaag (vrijdag) zal . om half tien de medewerk-ers van Alescon aan de W.A. Scholtenstraat hun oude werkplaats helpen slopen. Daarna onthullen zij het (nieuw)bouwbord, samen met het dagelijks bestuur van Alescon. De medewerkers tonen zich verheugd over de beslissing tot nieuwbouwDar is een teken van vertrouwen in de toekomst. De nieuwbouw maakt een eind aan de verouderde werkomstandigheden.

Gemeente Echt-Susteren.

Geen gevaar voor gezondheid bij BS Patricius in Pey
Gezien Roermond – Fri, 28 Mar 2014 21:24:00 Z
28 maart 2014 18:12 – Frank Heythuysen, redacteur – Reageer Op donderdag 28 maart heeft een verwarde man schade veroorzaakt aan het dak van basisschool St. Patricius in Pey-Echt. Dakpannen, ruiten en auto’s zijn daarbij beschadigd geraakt. Er is mogelijk asbest vrijgekomen bij de basisschool, maar deze vormt geen gevaar voor de gezondheid. Bij het aanbrengen van de schade aan het dak is mogelijk asbest vrijgekomen.

Gemeente Eemnes.

Asbest vrij bij grote brand in fabriek Eemnes
Blik op Nieuws – Sun, 30 Mar 2014 00:41:00 Z
zaterdag, maart 29, 2014 – 22:00 Gewijzigd op: zaterdag, maart 29, 2014 – 22:44 Eemnes – In Eemnes woedt zaterdagavond een grote brand in een leegstaande fabriek. Het gaat om de Ocrietfabriek. De brand ontstond volgens de brandweer in een gebouw naast de fabriek maar sloeg over naar de fabriek zelf. De brandweer is met groot materieel aanwezig om de brand te bestrijden. Bij de brand komt asbest vrij. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Omstanders moeten uit de rook blijven.

Kleine verspreiding asbest na brand Ocrietfabriek
RTV Utrecht – Sat, 29 Mar 2014 21:38:00 Z
EEMNES – Bij de brand in de Ocrietfabriek in Eembrugge is een minimale hoeveelheid asbest vrijgekomen. Volgens de brandweer is asbest gevonden op het terrein rond de fabriek, maar zijn de vezels niet op de openbare weg terecht gekomen. De brand in de leegstaande fabriek ontstond gisteravond. Een gebouw naast de fabriek vatte vlam, waarna het vuur oversloeg. Vooral muren en het dak zouden schade hebben. De Ocrietfabriek staat al jaren leeg. In 2008 is het bedrijf failliet verklaard.

Gemeente Heeze-Leende.

Buren Leenderstrijp voor rechter om asbestsanering
Eindhovens Dagblad – Thu, 27 Mar 2014 05:47:00 Z
LEENDERSTRIJP – Fors betalen voor asbestsanering na een brand waaraan je geen schuld hebt. Twee buren in Leenderstrijp proberen te voorkomen dat het hen treft.  Via de Raad van State willen ze donderdag afdwingen dat de gemeente Heeze-Leende opdraait voor de reiniging van hun tuinen. Een actie die een jaar geleden ruim een ton heeft gekost.

Gemeente Kampen.

Gemeente investeert in verbetering openbare ruimte Pannekoekendijk
Omroep IJsselmond – Wed, 26 Mar 2014 21:50:00 Z
Het college van B&W heeft besloten € 50.000 te reserveren om te investeren in de openbare ruimte rond de Pannekoekendijk. DeltaWonen is daar gestart met de renovatie van 96 sociale huurwoningen en de gemeente Kampen wil op deze manier een bijdrage leveren. Het gaat om een zeer omvangrijk renovatieproject dat deltaWonen in nauw overleg met omwonenden en de gemeente heeft voorbereid en het komende jaar uitvoert.

Gemeente Leek.

Asbest gevonden in buitenbad Zwemkasteel Leek
Dagblad van het Noorden – Fri, 28 Mar 2014 22:16:00 Z
LEEK – In technische ruimtes van het buitenbad van Zwemkasteel Nienoord in Leek is asbesthoudend materiaal aangetroffen. De ruimtes zijn niet toegankelijk voor publiek.Woensdag begint de firma van der Wal uit Joure met het verwijderen van het asbest. De sanering is drie dagen later, volgende week zaterdag, klaar. Dat is ruim voor de opening van het nieuwe buitenbadseizoen op 1 mei.Tijdens de opruimwerkzaamheden wordt het gebied rond de technische ruimtes afgezet.

Gemeente Leeuwarden.

Vijf loodsen Halbertsma Pallets gesloopt
De Grouster – Wed, 26 Mar 2014 16:44:00 Z
GROU – Woensdagochtend is een saneringsbedrijf begonnen met de verwijdering van de asbest dakplaten van vijf halfopen opslagloodsen bij Halbertsma Pallets. Dit om te voorkomen dat bij brand asbest vrijkomt. Direct na de sanering worden de (aaneengesloten) loodsen gesloopt. De werkzaamheden duren maximaal 1,5 maand, zo verwacht Jan Wibier. Hij is door Faber Halbertsma Groep (FHG) gevraagd het terrein te beheren.

Gemeente Noordenveld.

Sauna in Peize opnieuw in de fout
Dagblad van het Noorden – Sat, 29 Mar 2014 06:52:00 Z
PEIZE – Beauty Sauna Peize heeft zich schuldig gemaakt aan illegale sloopactiviteiten. De gemeente Noordenveld heeft het werk stilgelegd. De illegale werkzaamheden werden deze week na een tip ontdekt. De politie ging poolshoogte nemen en ontdekte dat er gesloopt werd aan de op 8 december afgebrande bamboesauna. Ook werd water van de vijver bij de sauna weggepompt in het riool. Het water was vervuild met het bluswater tijdens de brand. De gemeente greep onmiddellijk in.

Gemeente Noordoostpolder.

Emmeloord – Sloop basisschool De Keerkring van start
Omroep Flevoland – Tue, 25 Mar 2014 16:25:00 Z
Bij basisschool De Keerkring in Emmeloord is deze week gestart met de sloop van een deel van het schoolgebouw. In het andere deel wordt nog les gegeven. Op de plek van de sloop komt straks een nieuw, kleiner pand voor de basisschool. Door een afnemend aantal leerlingen is de school te groot geworden. Daarom heeft de gemeente besloten om het pand te slopen en er een kleiner gebouw neer te zetten. Die moet voor de voorjaarsvakantie in 2015 af zijn.

Gemeente Oldambt.

Acantus gaat uitleg geven aan Finsterwolde
RTV Noord – Sun, 30 Mar 2014 19:12:00 Z
Woningcorporatie Acantus gaat in Finsterwolde op korte termijn uitleg geven over de geplande sloop van huurwoningen in het dorp. Dat heeft de verhuurder afgesproken met de Stichting Belangengroep Finsterwolde. Acantus zat afgelopen week al om tafel met vertegenwoordigers van de belangengroep. Die uitten onder meer hun onvrede over de manier waarop over de geplande sloop van woningen in de H.J. Siemonsstraat is gecommuniceerd.

Gemeente Pekela.

Sloop dorpshuis de Snikke Oude Pekela in volle gang
Prachtig Pekela – Wed, 26 Mar 2014 23:26:00 Z
OUDE PEKELA – De sloop van voormalig dorpshuis de Snikke in Oude Pekela is in volle gang. Zowel Otto Kerbof als Simon Koster maakten woensdag foto’s van de werkzaamheden aan de Raadhuislaan.

Gemeente Sudwest Fryslan.

Voormalig Garage Wander pand plat
Groot Sneek – Sat, 29 Mar 2014 22:54:00 Z
Sneek – Aanstaande maandag wordt een begin gemaakt met de sloop van het voormalige Garage Wander pand aan de oude rondweg van Sneek. De ‘ijzerklus’ wordt uitgevoerd door de Sneker Anton van der Meulen, eigenaar van de  gelijknamige ijzer- en metaalhandel in Leeuwarden. De overige werkzaamheden worden verricht door WMR Rinsumageest. De buurt is inmiddels via een brief op de hoogte gesteld. Met dank aan Gerrit Witteveen.

Gemeente Texel.

Schapenboet gerestaureerd
Gemeente Texel – Thu, 27 Mar 2014 14:47:00 Z
[27 maart 2014] De schapenboet bij de kinderboerderij aan het Paelwerck is na een grondige restauratie opgeleverd.  Na een grondige restautatie is de schapenboet bij de kinderboerderij opgeleverd. Wethouder Visman was hierbij aanwezig. Hij heeft zich erg ingespannen om de vervallen boet te restaureren. Met als resultaat dat de de gemeenteraad hier € 87.000 voor beschikbaar heeft gesteld. Bij de restauratie zijn de meeste stenen opnieuw gebruikt, net als de topgevel.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Hydepark op 30 juni dicht voor sloop
Nederlands Dagblad – Fri, 28 Mar 2014 19:29:00 Z
DOORN – Het conferentiecentrum Hydepark in Doorn sluit op 30 juni de deuren. Het gebouw van de Protestantse Kerk in Nederland wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuw conferentiecentrum.

Gemeente Venray.

Asbest vrijgekomen bij brand Venray
De Limburger – Limburgs Dagblad – Wed, 26 Mar 2014 17:31:00 Z
Bij de uitslaande brand in het bedrijfspand van Zwembad Company aan de Nieuwhuisweg in Venray is woensdagmiddag asbest vrijgekomen. Dat meldt een woordvoerster van de brandweer. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, het pand is helemaal uitgebrand. De brand is inmiddels onder controle maar het blussen gaat nog enige tijd duren en de rookontwikkeling kan nog stankoverlast veroorzaken. Venray van onze verslaggever Bij de brand heeft ook een pand achter het zwembadbedrijf schade opgelopen.

Inwoners Venray laat geïnformeerd over asbest
De Limburger – Limburgs Dagblad – Thu, 27 Mar 2014 13:31:00 Z
De bewoners van 47 huizen in Venray zijn pas woensdagavond laat geïnformeerd over de verspreiding van asbest in hun gebied. Het asbest kwam vrij bij een brand bij een zwembadenbedrijf aan de Nieuwhuisweg. In eerste instantie dacht de gemeente dat de verspreiding beperkt was gebleven tot enkele bedrijven, maar metingen toonden later uit dat ook woningen in het risicogebied lagen.

Besmet gebied met asbest groter na grote brand
Omroep Venray – Wed, 26 Mar 2014 23:05:00 Z
Bij de grote brand in Venray is asbest vrijgekomen. Aanvankelijk leek de besmetting zich te beperken tot een klein gebied rondom het getroffen bedrijf. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het met asbest besmette gebied groter is. Om gezondheidsrisico’s te beperken is op dit moment een ruimer gebied afgezet. In het gebied binnen de Oude en de Nieuwe Maasheseweg, de Odastraat, de Willemstraat, de Industriestraat en Nieuwhuisweg is asbest aangetroffen

Gemeente Vlissingen.

Rechter: sanering Thermphos hoeft niet te worden betaald uit boedel
Provinciale Zeeuwse Courant – Tue, 25 Mar 2014 16:18:00 Z
MIDDELBURG – De staat, provincie Zeeland en havenbedrijf Zeeland Seaports kunnen niet zomaar de boedelopbrengst van de failliete fosforfabriek Thermphos opeisen om de sanering van het vervuilde terrein te betalen. Dat vonnis wijst de Middelburgse rechtbank in één van de zaken die de curatoren en grootste schuldeiser van Thermphos, AIMG van voormalig eigenaar Nahum Galmor, hadden aangespannen tegen de staat, provincie en havenbedrijf.

Gemeente Westland.

Sloop panden Choorstraat 15-17 in Monster
Westlanders.nu – Tue, 25 Mar 2014 16:29:00 Z
Monster 25.03.2014 – Op 24 maart is gestart met de sloop van de panden aan de Choorstraat 15 en 17 in Monster.Deze buiten gebruik gestelde panden ontsieren het straatbeeld. Door de sloop wordt vandalisme voorkomen en tevens wordt de mogelijkheid gecreëerd om, in combinatie met nieuwbouw, een voetgangersdoorsteek tussen de Choorstraat en het achtergelegen kloostergebied te maken.Het slopen zal plaatsvinden in twee fasen.

Gemeente Wierden.

Asbestverontreiniging erger dan verwacht
TC Tubantia – Sun, 30 Mar 2014 19:31:00 Z
WIERDEN/ENTER – Tijdens saneringswerkzaamheden aan de asbestwegen in het buitengebied is gebleken dat de verontreiniging erger is dan verwacht. Bij metingen van saneringsbedrijf Reko Raalte bv vallen de waarden hoger uit dan tijdens het asbestonderzoek vorig jaar. Mede daarom kost fase 1 van de schoonmaakoperatie meer tijd dan vooraf gedacht.Om tijd te winnen, worden de werkzaamheden van de tweede en de derde fase nu samengevoegd.

Gemeente Zwolle.

Nader bodemonderzoek Bachlaan Zwolle
Bodemnieuws – Wed, 26 Mar 2014 16:34:00 Z
ZWOLLE – Het aangetroffen asbest op het sloopterrein van de flats aan de Bachlaan is waarschijnlijk geen sloopafval van de flats, maar afkomstig van oude rioleringsleidingen (De Stentor, 26 maart