Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-13

24 maart 2014 19:12 uur

Gemeente Achtkarspelen.

Garage uitgebrand in harkema
WaldNet – Sat, 22 Mar 2014 23:29:00 Z
HARKEMA – Een garage aan de Reitsmastrjitte in Harkema is zaterdagavond in brand gevlogen. In het hok stond een auto welke vermoedelijk door onbekende oorzaak vlam vatte. Het gaat om een garage nabij het tankstation. De brandweer is ter plaatse gekomen om de brand te blussen. Het dak van de garage liep flinke schade op door de brand. Bij de brand is asbest vrijgekomen. De omgeving is na de brand afgezet met linten.

Gemeente Albrandswaard.

Plaatmateriaal school Ghijseland opgeruimd
Gemeente Albrandswaard – Tue, 18 Mar 2014 20:04:00 Z
Op vrijdag 14 maart 2014 is asbesthoudend plaatmateriaal op en rondom het schoolgebouw in Ghijseland in Rhoon (Ghijseland 259) opgeruimd. Op dinsdag 18 maart ontving de gemeente een verklaring van vrijgave van het bedrijf dat de sanering uitvoerde. Verder deed het bedrijf op 18 maart een volledige asbestinventarisatie. De gemeente ontvangt hiervan binnen enkele dagen een rapportage.     De bouwhekken blijven nog om het pand staan, tot bekend is wat er precies met het pand gaat gebeuren,

Gemeente Bernheze.

Sloop Cuneraschool Heeswijk
Brabants Dagblad – Wed, 19 Mar 2014 13:24:00 Z
HEESWIJK-DINTHER – De Cuneraschool in Heeswijk-Dinther is bijna helemaal verleden tijd. Van de voormalige school resten nu alleen nog maar wat hopen puin en afval. Slopers zijn bezig met de sloop van de school en aangrenzend het pand van café-zaal Jan van Erp. In het pand is misschien wel 200 jaar een café gevestigd geweest. Het was decennia terug de biljarttempel van Zuid-Nederland.

Gemeente Doetinchem.

Sloopkogel dreigt voor monumentale boerderij
Ideaal – Fri, 21 Mar 2014 17:27:00 Z
Erfgoedvereniging Bond Heemschut uit in een brief aan de gemeente haar ‘ernstige zorgen’ over de dreigende sloop van een monumentale boerderij in Doetinchem. Dat bericht Omroep Gelderland. Het gebouw uit 1783 is een gemeentelijk monument maar staat op grond die is aangewezen als de nieuwe locatie voor het Slingeland Ziekenhuis. Er wordt nog bekeken of de boerderij valt in te passen binnen de moderne nieuwbouw, maar als dat niet mogelijk is zal de boerderij gesloopt worden.

Gemeente Helmond.

Start sanering vervuilde grond Sallandhof
Gezien Helmond – Fri, 21 Mar 2014 17:16:00 Z
21 maart 2014 17:00 – Alfredo Spiero, redacteur – Reageer HELMOND – Ruim drie jaar na de ontdekking, is maandag begonnen met het saneren van de vervuilde grond aan het Sallandhof. Het gaat om de tuinen van 29 woningen. Verder worden, als de bewoners dat willen, de kruipruimtes onder de woningen voorzien van een schelpenlaag. Koen Chatrou Afgelopen week zijn de eerste vier achtertuinen tot een meter diepte afgegraven en voorzien van nieuwe, schone grond.

Asbest gevonden op zolder Kasteel Helmond
Gezien Helmond – Fri, 21 Mar 2014 17:16:00 Z
21 maart 2014 16:44 – Alfredo Spiero, redacteur – Reageer HELMOND – Op de zolderverdieping van kasteel Helmond is asbest gevonden. Een vleugel van de zolder was in gebruik als ‘geheime zolder’ bij Gemeentemuseum Helmond. Hier vonden onder begeleiding rondleidingen plaats. Bezoekers die op de zolder zijn geweest kunnen in aanraking zijn geweest met asbestdeeltjes. De GGD geeft aan dat het gezondheidsrisico verwaarloosbaar klein is, omdat bezoekers slechts korte tijd op de zolder verbleven.

Gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Hockeyclub Den Bosch wil na seizoen slopen
Brabants Dagblad – Wed, 19 Mar 2014 06:10:00 Z
DEN BOSCH – Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch verwacht meteen na het huidige seizoen al te starten met de sloop van het clubhuis. Op die plek is een nieuw clubhuis gepland met daarbovenop het ‘Beste Sportrestaurant van Nederland’. Inloopavond is op donderdag 3 april Bekijk ook… Hockeyclub Den Bosch krijgt nieuwe injectie Stadion hockeyclub Den Bosch is nog ver weg   Het college van B en W is akkoord met de plannen voor onder meer een nieuw clubhuis en een zittribune voor 2000 supporters.

Voormalig Arcadispand Den Bosch al helemaal plat
Brabants Dagblad – Mon, 24 Mar 2014 17:10:00 Z
DEN BOSCH – Het voormalige Arcadis-kantoorpand aan de Zuiderparkweg in Den Bosch-Zuid is al helemaal gesloopt. Sloopbedrijf Gubbels uit Helvoirt heeft er geen gras over laten groeien.  Eigenaar Zayaz wilde het pand graag laten slopen, hoewel nog niet duidelijk is wanneer op deze plaats het tweede Bossche hostel voor verslaafden wordt gebouwd. Zayaz wilde nu al slopen omdat leegstand en beheer haar ook geld kosten.

Gemeente Hoogeveen.

Sloop Grote Beer eindelijk begonnen
Hoogeveen.nu – Mon, 24 Mar 2014 18:16:00 Z
Hoogeveen – Met luid gekraak werd vanmorgen het eerste deel van de overkapping gesloopt in winkelcentrum de Grote Beer in Krakeel. De winkeliers uit het winkelcentrum hadden in een eerdere fase aangegeven dat zij desnoods wel wilden helpen bij de sloop, maar de mannen van Bork verstaan hun vak en hulp lijkt niet nodig. Komende dagen wordt er korte metten gemaakt met die delen van het winkelcentrum die verdwijnen mogen.

Gemeente Oldambt.

Het Gallische dorp in Finsterwolde
RTV Noord – Tue, 18 Mar 2014 22:11:00 Z
Inwoners van de HJ Siemonsstraat in Finsterwolde overwegen om een actiecomité op te richten tegen de sloop van hun huizen. Dinsdagavond spraken 26 bewoners van huurwoningen van Acantus over de sloopplannen van de woningcorporatie. Acantus wil binnen nu en 4 jaar meer dan twintig woningen slopen in de HJ Siemonsstraat. Op initiatief van de Verenigde Communistische Partij in Oldambt werd in zalencentrum de Pyramide anderhalf uur lang gesproken over mogelijke stappen tegen de corporatie.

Gemeente Roerdalen.

Schuur met legervoertuigen uitgebrand
Reformatorisch Dagblad – Wed, 19 Mar 2014 13:18:00 Z
Door een grote uitslaande brand is woensdag in het Limburgse dorp Montfort een schuur met legervoertuigen in vlammen opgegaan. Bij de brand is ook asbest vrijgekomen, maakte de brandweer bekend. De eigenaar van de schuur verzamelde afgedankte legervoertuigen. Van de acht voertuigen die in de schuur stonden, zijn er zes uitgebrand. De eigenaar wist er twee te redden. Een brandweerman raakte lichtgewond door een explosie van een dieseltank of gasfles.

Gemeente Vlist.

Renovatie 25 woningen in Vlist
Van Omme & De Groot – Tue, 18 Mar 2014 18:09:00 Z
Deze week is de overeenkomst met Groen Wonen Vlist getekend m.b.t. de renovatie van 25 eengezinswoningen in Vlist. Het betreft een grondige aanpak waarna deze woningen weer jarenlang comfortabel kunnen worden bewoond door haar huurders. De werkzaamheden bestaan ondermeer uit het vervangen van gevelkozijnen en dakkapellen en het aanbrengen van dakramen. Aan de binnenkant worden badkamers, toiletten en keukens gemoderniseerd en plafonds en elektrische installaties vervangen.

Gemeente Zuidplas.

Nieuwe sociale woningen in Zevenhuizen en Moerkapelle
Dichtbij.nl – Tue, 18 Mar 2014 20:56:00 Z
ZUIDPLAS – René Mascini, directeur-bestuurder Woonpartners Midden-Holland en wethouder Rinus Bosman ondertekenden dinsdag verschillende overeenkomsten om de bouw van sociale woningen mogelijk te maken.

Provincie Drenthe.

Evaluatie bodemsanering, Hoofdweg 134 (Maallust) in Veenhuizen, gemeente Noordenveld
Provincie Drenthe – Wed, 19 Mar 2014 01:33:00 Z
Inhoud Publicatiedatum 19 maart 2014 Type bodembeschermingsvergunning Locatie 9341BL – Termijn 20 maart 2014 – 3 april 2014 Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij op 5 februari 2014 een evaluatieverslag van een bodemsanering hebben ontvangen van de Rijksgebouwendienst. Het betreft de locatie Hoofdweg 134 in Veenhuizen (Maallust) in de gemeente Noordenveld. De sanering van de grond is gestart op 2 april 1996 en heeft tot januari 1998 geduurd.