Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-12

17 maart 2014 15:55 uur

Gemeente Aalten.

Bezwaar tegen sloop stadsboerderij
Achterhoek Nieuws – Fri, 14 Mar 2014 07:27:00 Z
AALTEN – Stichting Het Cuypersgenootschap heeft bij de gemeente Aalten bezwaar gemaakt tegen het besluit om de vervallen stadsboerderij aan de Hogestraat in Aalten van de monumentenlijst te halen. Als dat gebeurt, wordt het monument waarschijnlijk gesloopt en daar is de stichting op tegen. Dat meldt De Gelderlander.Het Cuypersgenootschap zet zich in heel Nederland in voor behoud van negentiende- en twintigste-eeuws erfgoed.

Gemeente Culemborg.

Asbest Achter de Poort ‘doorgesluisd’
Culemborgse Courant – Sun, 16 Mar 2014 22:21:00 Z
CULEMBORG – De woningen in Achter de Poort die worden gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw van de tweede fase worden op dit moment ontdaan van het asbest. De vloeren bevatten asbesthoudende lijm en ook zijn er een enkele afvoerbuizen asbesthoudend. Bij de ingang van de schoon te maken woningen staat een kleine tent, de zogenaamde douchesluis. Asbesthoudend afval wordt in zakken gedaan, in de sluis schoongemaakt en vervolgens in een tweede zak gedaan en dichtgeplakt.

Gemeente Cuijck.

Verbouwing schouwburg Cuijk ton duurder door asbest
De Gelderlander – Sun, 16 Mar 2014 20:33:00 Z
CUIJK – Bij de sloop van de schouwburg aan de Grotestraat in Cuijk zijn verontreinigingen met asbest en lood aangetroffen.  Die zijn inmiddels gesaneerd. Dat heeft tot extra kosten geleid; de sanering kost 100.000 euro. Volgens wethouder Baudet kan dat binnen het budget worden opgelost. Er is voordeel behaald door een gunstige aanbesteding.

Gemeente Dalfsen-Nieuwleusen.

Oude postkantoor Nieuwleusen onder de slopers hamer.
DalfsenNet – Tue, 11 Mar 2014 17:40:00 Z
Na jaren van leegstand en verwaarlozing is er nu een begin gemaakt met de sloop van het oude postkantoor aan het Zandspeur in Nieuwleusen. Al tijden is deze bouwval een doorn in het oog van de buurt. Maar nu zullen er zo het spandoek doet geloven twee vrijstaande en twee keer twee onder één kap verrijzen. Een geweldige opfrisser voor de buurt!

Gemeente Den Haag.

Heijmans begint met transformatie Wijnhavenkwartier
Vastgoedmarkt – Mon, 17 Mar 2014 10:40:00 Z
Met een symbolische handeling markeerde de Haagse wethouder Marnix Norder vrijdag het begin van de grootste transformatie van Nederland, het Wijnhavenkwartier in hartje Den Haag. Heijmans begint met het slopen van het interieur van de toren aan de kant van Den Haag Centraal. De voormalige ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken met een oppervlakte van in totaal 125.000 m2 aan de Turfmarkt/Schedeldoekshaven worden in verschillende fases herontwikkeld.

Gemeente Enschede.

Politiebureau Enschede twee jaar dicht voor renovatie
TC Tubantia – Fri, 14 Mar 2014 07:55:00 Z
ENSCHEDE – De politie moet in Enschede op zoek naar tijdelijk onderdak. De brandweerkazerne aan de Hengelosestraat, nabij de rotonde, maakt veruit de grootste kans. De politie staat in Enschede aan de vooravond van een grote verhuisoperatie. Het huidige hoofdbureau, aan de Hermandad, ondergaat een totale renovatie. Het pand voldoet volgens de politie niet aan de eisen van deze tijd. De klimaatbeheersing is verouderd en de ruimtes zijn niet geschikt voor flexwerken.

Groningen.

Mannen slopen gaslocaties Groningen
PowNews – Sun, 16 Mar 2014 19:33:00 Z
De politie van Groningen heeft twee mannen gearresteerd die ervan verdacht worden dat ze twee gaslocaties in Wildervank en Oude Pekela hebben gesloopt. Dat schrijft het ANP. Op beide locaties waren volgens de politie zondag protestacties. De actievoerders maakten in Oude Pekela gaten in hekken om zo de deuren van de gaslocatie te openen, aldus de politie. Het tweetal is lid van de actiegroep Schokkend Groningen, dat de laatste maanden vaker heeft geprotesteerd tegen gaswinning in Groningen.

Gemeente Rotterdam.

BAM HABO knapt Delftse Poort op
Vastgoedmarkt – Fri, 14 Mar 2014 07:40:00 Z
BAM HABO is geselecteerd  voor de renovatie van het gebouw Delftse Poort in Rotterdam. Eigenaren CBRE Global Investors en KanAM Grund Kapitallanlagegesellschaft hebben als eersten in Nederland een kwaliteitsverbeteringsproject gegund via het Economisch Meest Voordelige Inschrijving-model (EMVI), met als nieuw onderdeel reductie van CO2 op het gebied van transport van personeel, materiaal en afval. Op logistiek vlak zorgt de aannemer voor een CO2-reductie van 60 procent.

Gemeente Valkenburg aan de Geul.

BAM krijgt opdracht in Valkenburg aan de Geul
Beurs XL – Fri, 14 Mar 2014 07:13:00 Z
13-3-2014 16:33:00 BUNNIK (AFN) – Bouwbedrijf BAM heeft van de gemeente Valkenburg aan de Geul opdracht gekregen voor de reconstructie van de Geulpoort en restauratie en reconstructie van de Grendelpoort voor 2,4 miljoen euro. Dat maakte BAM donderdag bekend.De werkzaamheden worden uitgevoerd door Schakel & Schrale, de restauratiespecialist van BAM. Deze maand is begonnen met de werkzaamheden, die naar verwachting eind dit jaar worden afgerond.

Gemeente Voorburg.

Bouwer Schouten koopt grootste leegstaande kantoor van Nederland
Vastgoed Journaal – Fri, 14 Mar 2014 14:27:00 Z
Het Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB) is van plan het voormalige CBS-gebouw in Voorburg te verkopen aan aannemersbedrijf Schouten uit Leidschendam. Schouten wil het gebouw slopen en op het terrein een gevarieerde woonwijk bouwen. De huidige parkeerkelder van het oude.

Gemeente De Wolden.

Sloop voormalige peuterspeelzaal ’t Stekkie in Koekange
Krant van Hoogeveen – Fri, 14 Mar 2014 07:57:00 Z
KOEKANGE – Maandag 17 maart start de sloop van de voormalige peuterspeelzaal ’t Stekkie in Koekange. Woonconcept Vastgoed ontwikkelt op deze plek zes starterswoningen. Vijf van de zes woningen zijn verkocht. Er is nog één hoekwoning beschikbaar. De leerlingen van het Opleidingscentrum Bouw (OCB) uit Ruinen beginnen in april met de bouw van de woningen.