Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-11

10 maart 2014 15:28 uur

Gemeente Alkmaar.

Reddingsboei voor oude chocoladefabriek in Alkmaar
Noordhollands Dagblad – Mon, 03 Mar 2014 16:42:00 Z
ALKMAAR – De Alkmaarse oud-chocoladefabriek Ringers kan worden verkocht aan Boei, een non-profit organisatie die zich bezighoudt met het redden van industrieel erfgoed. Enige voorwaarde aan de deal is medewerking van de gemeente Alkmaar. Die zou mee moeten werken aan het plan om poppodium Victorie bij het complex ‘in te schuiven’. En dus af te zien van nieuwbouw aan de Pettemerstraat.

Gemeente Alphen aan den Rijn.

Alle relevante informatie over asbest op een website
Gemeente Alphen-Chaam – Mon, 03 Mar 2014 17:08:00 Z
Het meeste nog aanwezige asbest zit in gebouwen van voor 1994. Asbest is niet gevaarlijk zolang het vastzit in ander materiaal. Het vormt pas een risico voor de gezondheid als asbestvezels vrij kunnen komen. Bijvoorbeeld bij asbestverwijdering. Wie gaat verbouwen of slopen moet in veel gevallen laten inventariseren waar het asbest zit. En dit laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Alle relevante informatie is nu bij elkaar gebracht op een website.

Gemeente Bodegraven.

Asbest vrijgekomen bij brand in woning Van Tolstraat
RTV Bodegraven – Sun, 09 Mar 2014 10:52:00 Z
09-03-2014 Bodegraven – De gemeente Bodegraven-Reeuwijk meldt dat bij het blussen van de brand aan een woning aan de Van Tolstraat op woensdagavond 5 maart, asbest is vrijgekomen. Om de brand te kunnen blussen heeft de brandweer een deel van het dak moeten verwijderen. Het vermoeden bestond dat daar asbest bij vrij is gekomen. Daarop is door de Omgevingsdienst Midden Holland onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van asbest.

Gemeente Boxmeer.

Uitstel sloop meubelzaak Voermans
De Gelderlander – Tue, 04 Mar 2014 18:33:00 Z
BOXMEER – De sloop van de voormalige meubelzaak Voermans aan de Van Sasse van IJsseltstraat in Boxmeer is uitgesteld omdat er eerst een asbestonderzoek moet worden uitgevoerd. Bekijk ook… Gebouw meubelzaak Voermans tegen de vlakte Nieuw bouwplan Voermans-complex Bedoeling was het vervallen gebouw de vorige maand al plat te gooien. Ervoor in de plaats moeten woningen en appartementen komen. Asbest De vertraging is ontstaan door een verouderd asbestinventarisatierapport.

Gemeente Den Haag.

Wijkcentrum in actie tegen sloop
De Posthoorn – Mon, 03 Mar 2014 15:39:00 Z
DEN HAAG – Wijkcentrum De Kruin in de Bomenbuurt verzet zich tegen de sloop van het gebouw. Op die plek wil de gemeente acht woningen bouwen. Het bestuur van De Kruin is een petitie gestart om sloop te voorkomen.

Gemeente Dinkelland.

Rechter: sloop boerderij Saasveld legaal
Nieuwe Oogst – Mon, 03 Mar 2014 16:49:00 Z
maandag 03 maart 2014, 16.48 uur Een achttiende-eeuwse boerderij in Saasveld is niet illegaal gesloopt. Dat heeft de rechtbank in Almelo vanmiddag bepaald. De rechter spreekt de eigenaren, een loonwerker en een aannemer vrij van de beschuldiging dat zij de karakteristieke Twentse boerderij in 2011 zonder vergunning hebben gesloopt. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om een beschermd gemeentelijk monument.

Gemeente Elburg.

Asbestinventarisatie schoolgebouwen gemeente Elburg
Veluweland – Tue, 04 Mar 2014 17:40:00 Z
ELBURG – In het najaar van 2013 heeft de gemeente Elburg in overleg met de schoolbesturen besloten om een gezamenlijk onderzoek uit te laten voeren naar de aanwezigheid van asbest. In totaal zijn er 13 scholen geïnventariseerd op de aanwezigheid van asbest. Nu blijkt dat de risico’s voor leerlingen, personeel en bezoekers van de scholen beperkt zijn gebleven.

Gemeente Koggenland.

‘Meerzicht niet slopen maar renoveren’
Noordhollands Dagblad – Sun, 09 Mar 2014 21:47:00 Z
SCHARWOUDE – De handen van Bas Dontje (44) uit Hoorn jeuken, wanneer hij naar de huurflat Meerzicht in Scharwoude kijkt. Waar de gemeente denkt aan sloop, ziet deze ondernemer juist volop kansen: ,,Knap het op en je hebt er jarenlang plezier van.” Het vroegere verzorgingshuis in het dorp is in 1995 nog gerenoveerd, maar heeft in de ogen van de gemeente Koggenland zijn langste tijd gehad. Burgemeester en wethouders praten over leegloop en oplopende kosten.

Gemeente Loon op Zand.

Marktplein wordt bouwterrein
Gemeente Loon op Zand – Tue, 04 Mar 2014 22:55:00 Z
21-01-2014 De voorbereidingen voor de bouw zijn gestart. Heijmans richt de bouwplaats in en plaatst bouwhekken rondom het plein aan de Nieuwe Markt. De sloop van de overkapping bushalte en het transformatorhuisje start begin februari. We onderzoeken de structuur van de grond. Dat is nodig om de bouw in detail voor te bereiden. Daarna gaan we graven. Voorjaar 2014 start de bouw van het gemeenschapshuis en de Noordwand. De omgevingsvergunning voor de Noordwand is verleend.

Gemeente Zwolle.

Brand Oude Vismarkt, update 3
Gemeente Zwolle – Mon, 03 Mar 2014 16:47:00 Z
Maandag 3 maart 2014 heeft omstreeks 06.00 uur brand gewoed in een shoarmazaak aan de Oude Vismarkt in de binnenstad van Zwolle. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij de brand geen asbest is vrijgekomen. Er loopt een onderzoek naar de oorzaak van de brand.De boven- en naastgelegen panden hebben rook- en waterschade opgelopen. Het shoarmazaak is dichtgetimmerd. Het trottoir voor het pand blijft afgezet. De rijbaan is inmiddels weer opengesteld.

Gemeente Zwartewaterland.

Hard afscheid van clubgebouw Scouting de Veste
Zwartewaterkrant – Mon, 03 Mar 2014 16:36:00 Z
Maandag 3 maart jl. is sloopbedrijf Nieuwenhuis uit IJsselmuiden gestart met de sloopwerkzaamheden van het gebouw van Scouting de Veste in Hasselt. Vrijwilligers van Scouting de Veste hebben de afgelopen weken diverse zaken die hergebruikt gaan worden in de nieuwe huisvesting gedemonteerd. De verwachting is dat over enkele dagen de sloopwerkzaamheden gereed zullen zijn.

Provincie Drenthe.

Bodemsanering; locatie Borgweg 26 in Schipborg
Provincie Drenthe – Tue, 04 Mar 2014 23:22:00 Z
Inhoud Publicatiedatum 5 maart 2014 Type bodembeschermingsvergunning De heer H.D. van Dijke heeft, ingevolge art. 28, juncto art. 39b, derde lid van de Wet bodembescherming een melding Besluit uniforme saneringen (BUS) ingediend bij Gedeputeerde Staten van Drenthe, voor de locatie Borgweg 26 in Schipborg, gemeente Aa en Hunze De melding is ontvangen op 14 februari 2014 en betreft een immobiele verontreiniging met asbest.