Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2014-10

03 maart 2014 12:57 uur

Gemeente Amersfoort.

Eerst slopen, dan nieuwbouw
De Stad Amersfoort – Wed, 26 Feb 2014 17:05:00 Z
AMERSFOORT – Eerst slopen voor er opgebouwd kan worden; achter de Onze Lieve Vrouwentoren is het werk aan de nieuwe aanlegplaats voor de Waterlijn deze week van start gegaan. De nieuwe, extra opstapplaats voor de boten van de Waterlijn is een wens van de Waterlijn zelf, de VVV en diverse ondernemers rond het Onze Lieve Vrouwekerkhof. De Stichting Onze Lieve Vrouweplein heeft dit initiatief onder de aandacht gebracht en heeft hiervoor bijdragen ingezameld.

Gemeente Baarn.

Volière Baarn asbestvrij gemaakt voor sloop
RTV Utrecht – Wed, 26 Feb 2014 18:04:00 Z
BAARN – In Baarn is deze week een begin gemaakt met de sloop van de volière van het Baarnse hertenkamp Maarschalksbos. Specialisten verwijderden de dakplaten, omdat die asbest bevatten. Een tijdlang zag het er naar uit dat de volière definitief uit het historische hertenkampje zou verdwijnen. Het bouwwerk dreigde van ellende uit elkaar te vallen en genoeg geld voor een opknapbeurt was er niet. Uiteindelijk schoot de gemeente te hulp.

Gemeente Bronckhorst.

Sloop oude AH supermarkt in Hengelo
Gemeente Bronckhorst – Mon, 03 Mar 2014 12:10:00 Z
Het is de bedoeling dit voorjaar te starten met de sloop van de voormalige supermarkt Albert Heijn aan de Raadhuisstraat in Hengelo. De sloop neemt ca 4 weken in beslag. Het parkeerterrein behorende bij het pand kunt u dan niet meer gebruiken. Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig achter de nieuwe Albert Heijn.  Vervolg Na de sloop wordt de locatie bouwrijp gemaakt en verkoopt de gemeente de bouwkavels op de locatie voor particulier opdrachtgeverschap van vier woningen.

Gemeente Bunschoten.

Rioolrenovatie Oude Bocht
Gemeente Bunschoten – Wed, 26 Feb 2014 17:49:00 Z
Het bestaande riool bestaat nu uit één buis. Deze wordt vervangen door twee nieuwe rioolbuizen, waarin het huishoudelijke afvalwater en het regenwater gescheiden worden afgevoerd. Uitvoering in fases De renovatie van het riool gebeurt in fases. Het start met de Oude Bocht ten westen van de Groen van Prinsterersingel. Daarna volgt (via de kruising) de Oude Bocht ten oosten van de Groen van Prinsterersingel en het Peter Dorleynplein. Aansluitend hierop volgt het gedeelte achter de Westdijk

Gemeente Den Haag.

Woede om aanstaande sloop tegelkunstwerk Schilderswijk
Omroep West – Tue, 25 Feb 2014 17:18:00 Z
DEN HAAG – Nu de sloop nadert, is de woede en frustratie enorm opgelopen. Het tegelkunstwerk van Berry Holslag in de Haagse Schilderswijk grenst aan huizen die gesloopt gaan worden. Een speciaal actiecomité doet er nu samen met de kunstenares alles aan om het kunstwerk te behouden. Hoewel de sloop van de aangrenzende panden al twee jaar bekend is, lijkt men nu pas de ernst van de zaak in te zien. Onder meer diverse bekende Hagenaars worden gevraagd zich te laten horen.

Gemeente Dieren.

Sloop 10 huizen voor Traverse Dieren begint
De Gelderlander – Tue, 25 Feb 2014 18:30:00 Z
DIEREN – De sloop van tien woningen aan de Noorder Parallelweg in Dieren begint komende maandag. Ook villa Tingeling aan de Harderwijkerweg wordt gesloopt. Bekijk ook… Sloop luidt komst parkeergarage Dieren in Gemeente moet nog 1 sloopwoning in Dieren verwerven De woningen moeten plaats maken voor de toegangsweg naar de nog te bouwen parkeergarage. De sloop hangt samen met Traverse Dieren.

Gemeente Hoorn.

Mogelijk vervuiling grond
Gemeente Hoorn – Tue, 25 Feb 2014 21:21:00 Z
Gemeente plaatst uit voorzorg hekken in Julianapark op mogelijk vervuilde plekken.In januari heeft de gemeente twee natte plekken in het Julianapark opgehoogd met grond die bij bestratings werkzaamheden was vrijgekomen. Omdat naderhand bleek dat er veel puin in de grond zat, is besloten om de grond te laten onderzoeken op mogelijke vervuiling. Zolang niet duidelijk is of de grond schoon of vervuild is, heeft de gemeente vanochtend uit voorzorg een hek om de twee plekken geplaatst.

Gemeente Leerdam.

Nieuwbouw winkel en woningen op Dr. Voogdplein
Het Kontakt – Tue, 25 Feb 2014 22:03:00 Z
LEERDAM • De sloop van het pand waar ooit de Hubo gevestigd was, trok de afgelopen weken veel nieuwsgierigen naar het Dr. C. Voogdplein. Er wordt een nieuw winkelpand gebouwd waar Tweewielercentrum Den Breejen zich gaat vestigen. Ook komen er appartementen en grondgebonden huizen.

Gemeente Medemblik.

Grote brand in loods in Medemblik snel geblust
Noordhollands Dagblad – Sat, 01 Mar 2014 21:44:00 Z
MEDEMBLIK – In een opslagloods bij een transportbedrijf aan de Almereweg in Medemblik heeft zaterdagavond een grote brand gewoed. Dat meldde de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. De brand werd kort na half acht ontdekt. De brandweer was met groot materieel ter plaatse. Volgens de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord waren er geen personen in het pand aanwezig toen de brand werd ontdekt.De brandweer had het vuur snel onder controle.De loods heeft grote schade opgelopen.

Gemeente Nieuwegein.

Mogelijk asbest bij brand in Nieuwegeins slooppand
RTV Utrecht – Tue, 25 Feb 2014 19:03:00 Z
NIEUWEGEIN – Bij een brand in een sloopand In Nieuwegein komt dinsdagavond mogelijk asbest vrij. Dat melden de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en de gemeente Nieuwegein. Op het vuur in de leegstaande woning aan de Handelskade komen veel mensen af. Gemeente en VRU adviseren iedereen om naar binnen te gaan en ramen en deuren gesloten te houden. Of er daadwerkelijk asbest vrij komt en om welk soort het gaat, wordt nog onderzocht. Toen de brandweer arriveerde, had het vuur het dak al bereikt.

Gemeente Noord-Beveland.

Bewoners vrezen sloop van bejaardenwoningen in Wissenkerke
Provinciale Zeeuwse Courant – Mon, 03 Mar 2014 11:56:00 Z
WISSENKERKE – Bewoners van de bejaardenwoningen uit de Beatrixstraat in Wissenkerke horen morgenavond van woningbouwcorporatie RWS wat er met hun huizen gaat gebeuren. De bewoners vrezen sloop; de huizen zijn ruim vijftig jaar oud en aan het einde van hun economische levensduur, bevestigt Henry de Miranda, manager Wonen bij RWS. Wat er mee gaat gebeuren wil De Miranda niet zeggen voor hij de bewoners heeft geïnformeerd. Dat gebeurt morgenavond, in Zaal Onder de Toren vanaf 19.30 uur.

Gemeente Noordwijk.

Villa Bianca Noordwijk gesloopt
Dichtbij.nl – Mon, 03 Mar 2014 11:46:00 Z
NOORDWIJK ZH – Noordwijk is weer een shameplek kwijt. In het weekeinde voor de voorgenomen werkzaamheden liet Arie Balk weten dat de sloophamer in het eerste deel van de week gehanteerd gaat worden om de bouwval te verwijderen. Dat de ingreep versneld uitgevoerd wordt vanwege het bezoek van de zware regeringsdelegaties van de Verenigde Staten en China aan Noordwijk kon niet bevestigd worden maar aannemelijk is het wel.

Gemeente Oost Gelre.

Partijen willen actie verlaten terrein failliet Wellink
Achterhoek Nieuws – Wed, 26 Feb 2014 07:08:00 Z
GROENLO – Tijdens de dinsdag 25 februari gehouden raadsvergadering in Groenlo hebben de fracties van CDA en OOG aan het college van B en W gevraagd actie te ondernemen wat betreft het terrein van Wellink in Zwolle. Na de sloop van het failliet gegane bedrijf in machinetechniek ligt de locatie er verlaten bij, stellen de partijen. Er was huizenbouw gepland.

Gemeente Papendrecht.

Bedrijventerrein Oosteind in Papendrecht wordt opgeknapt
De Klaroen – Sun, 02 Mar 2014 22:35:00 Z
PAPENDRECHT • Met ongekende vaardigheid sleurde wethouder Korteland vrijdag met behulp van een shovel een deel van de oude vangrails langs de glooiing van de Ketelhaven uit de grond. Daarmee gaf hij het startsein voor de grootscheepse renovatie van in bedrijventerrein Oosteind.

Gemeente Rotterdam.

Wethouder geeft startschot sloop kassen
Sierteelt Net – Mon, 03 Mar 2014 10:59:00 Z
Wethouder Buitenruimte en Duurzaamheid Alexandra van Huffelen van de gemeente Rotterdam heeft zaterdag het officiële startsein gegeven voor de uitvoering van het natuur- en recreatieplan voor polder Schieveen. Enkele oude kassen worden de komende tijd gesloopt. Wethouder Van Huffelen maakte een symbolisch begin met de sloop. Gelijktijdig zijn de gemeentelijke gronden in Polder Schieveen overgedragen aan Natuurmonumenten.

Gemeente Sittard-Geleen.

Beschermde dieren vertragen sloop Sanderbout
De Limburger – Limburgs Dagblad – Fri, 28 Feb 2014 06:32:00 Z
Woningcorporatie ZO Wonen had de twaalf huizen aan de Anjelierstraat en de Geraniumstraat afgelopen najaar willen slopen in het kader van de herstructurering van Sanderbout, maar is teruggefloten door de gemeente Sittard-Geleen. Er blijken vleermuizen, huismussen en zwaluwen onder de dakpannen en in de spouwmuren te huizen.

Gemeente Utrecht.

Mitros en Heijmans schrappen hun nieuwbouwplannen in Utrecht
Spacemakers – Wed, 26 Feb 2014 18:58:00 Z
Cobouw – Woningcorporaties Mitros en Portaal en bouwconcern Heijmans schrappen hun grootschalige sloop-nieuwbouwplannen voor de wijk Kanaleneiland in Utrecht. Die plannen zijn financieel niet meer haalbaar, laat Mitros weten. Een deel van de wijk zal nu worden gerenoveerd.

Neudeflat is ‘een ruwe diamant’
Dichtbij.nl Utrecht – Mon, 03 Mar 2014 11:18:00 Z
UTRECHT – De roep om sloop van de Utrechtse Neudeflat, een ontwerp van Hugh Maaskant, klinkt de laatste tijd weer. De gemeente, die in het gebouw een aantal diensten had gevestigd, trekt binnenkort in het nieuwe Stadskantoor bij het Centraal Station. De Wildschut Groep, eigenaar van de flat, denkt echter aan een herbestemming. Maaskant-expert Michelle Provoost ziet kansen ‘het gebouw in zijn geheel opnieuw te bedenken’.

Gemeente Waalre.

Raadhuis Waalre niet terug op oude locatie
Eindhovens Dagblad – Tue, 25 Feb 2014 23:23:00 Z
WAALRE – Het gemeentehuis van Waalre keert niet terug op de oude plek aan de Koningin Julianalaan. Het raadhuis komt in het zalencentrum ’t Hazzo in Aalst dat daarvoor deels gesloopt en grondig verbouwd zal worden. Bekijk ook… Waalrese politieke partijen neigen naar raadhuis in ’t Hazzo  Dat besloot een meerderheid van de Waalrese gemeenteraad dinsdagavond.

Gemeente Wassenaar.

Meisje zakt door dak schuur heen Ammonslaantje Wassenaar
District8 – Sun, 02 Mar 2014 20:08:00 Z
Wassenaar – Zondagavond 2 maart zijn de hulpdiensten waaronder het Mobiel Medisch Team (MMT) uitgerukt voor een incident aan het Ammonslaantje in Wassenaar. Ter plaatse troffen de hulpdiensten een kind aan dat door het dak van een schuurtje was gevallen. Zij was even daarvoor aan het spelen met andere kinderen. Omdat er mogelijk asbest in het schuurtje verwerkt was is ook de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) ter plaatse gekomen. Het kind is met spoed vervoerd naar een ziekenhuis vervoerd.

Gemeente De Wolden.

Boerderij in Ruinerwold volledig afgebrand
RTV Drenthe – Wed, 26 Feb 2014 15:28:00 Z
RUINERWOLD – Een rietgedekte boerderij aan de Dokter Larijweg in Ruinerwold is woensdagmiddag volledig afgebrand. De bewoners van het pand zijn niet gewond geraakt. Omdat er asbest is vrijgekomen, is de omgeving rond de boerderij afgezet. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer is nog enkele uren druk met nablussen.

Gemeente Zwolle.

College Zwolle volhardt in sloop op Melkmarkt
De Stentor – Wed, 26 Feb 2014 06:22:00 Z
ZWOLLE – Het college van B en W voelt niets voor een hernieuwde poging om drie historische gebouwen op de Melkmarkt voor sloop te behoeden. “De beoordeling dat inpassing van bestaande gebouwen bedrijfseconomisch niet haalbaar is, is niet veranderd, zo niet nog meer gaan gelden”, antwoordt het college op vragen van GroenLinks. Nu de fietsenkelder onder de nieuwbouw is geschrapt is de situatie veranderd, stelde GroenLinks onlangs.

Provincie Drenthe.

Bodemsanering; locatie Noorderdiep 410 in Valthermond
Provincie Drenthe – Wed, 26 Feb 2014 01:33:00 Z
Inhoud Publicatiedatum 26 februari 2014 Type bodembeschermingsvergunning Locatie 7876CV – Termijn 26 februari 2014 – 8 april 2014 Gedeputeerde staten van Drenthe delen mee dat zij op 23 december 2013 een evaluatieverslag hebben ontvangen van mevrouw Jipping, van de sanering categorie immobiel op de locatie Noorderdiep 410 in Valthermond, gemeente Borger-Odoorn.

Jongeren slopen pand van Drents Landschap in Havelte
RTV Drenthe – Mon, 03 Mar 2014 10:28:00 Z
HAVELTE – Zes jongeren zijn zondagmiddag aangehouden voor vernielingen in Havelte. De zes, in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar, werden buiten bij een pand van het Drents Landschap opgepakt. De jongens en meiden waren over een hek geklommen met daarop borden met de tekst ‘verboden toegang’. Ze braken een dichtgetimmerde deur open en vernielden platen en ramen in het pand.