Nieuws/Signalen uit de markt Sloopgids.nl 2013-50

16 december 2013 08:12 uur

Gemeente Alphen aan den Rijn.

WonenCentraal werkt aan een betere buurt in Lage Zijde
Dichtbij.nl – Wed, 11 Dec 2013 06:57:00 Z
ALPHEN AAN DEN RIJN – WonenCentraal huurt stichting De Bakkerij in om de sfeer te verbeteren in de Nachtegaal- en Leeuwerikstraat in Lage Zijde. Vanuit een woning in de Nachtegaalstraat gaat de stichting samen met de bewoners aan de slag met verbeteringen in de buurt tot het moment dat de woningen worden gesloopt. De laatste jaren zijn er door de aangekondigde sloop van de woningen veel verhuizingen geweest in de Nachtegaalstraat en de Leeuwerikstraat.

Gemeente Breda,

Megaziekenhuis in 2018 in Breda
Brabants Dagblad – Sat, 14 Dec 2013 07:28:00 Z
BREDA – De eerste ontwerpen voor het vernieuwde Amphia Ziekenhuis in Breda zijn klaar. De bouw van dit megaziekenhuis aan de Molengracht moet in 2018 zijn voltooid. De kosten: ruim 200 miljoen euro. Naast het huidige pand komen vier nieuwe gebouwen met 75.000 vierkante meter vloeroppervlak, 500 eenbedskamers en zestien operatiekamers. Ook bouwt het Amphia twee parkeergarages met minstens 1.200 parkeerplaatsen.

Gemeente Coevorden.

Woningen Dalerpeel worden gesloopt
Coevorden HuisAanHuis – Thu, 12 Dec 2013 08:49:00 Z
Dalerpeel – Domesta gaat 36 woningen in Dalerpeel slopen ten behoeve van nieuwbouw. `Dat gebeurt pas in 2016, maar we hebben de bewoners nu al ingelicht zodat zij kunnen meedenken’, aldus Yvonne Geuzinge van de wooncorporatie. `De plannen liggen nu nog open, daarom zijn we dit traject ingegaan. Het is wel zo dat er minder woningen terugkomen in verband met de krimp. De woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd.

Gemeente Den Haag.

Stichting voor tienermoeders vraagt hoofdprijs voor slooppanden
Provinciale Zeeuwse Courant – Sat, 14 Dec 2013 06:33:00 Z
DEN HAAG – Tienermoeders klagen over Haagse stichting die hen hulp en onderdak biedt. Stichting Luna zorgt er in Den Haag voor dat tienermoeders een dak boven hun hoofd hebben en begeleidt ze daarbij. Luna heeft financiële problemen en vraagt pittige huurprijzen. Begeleiding zouden de meisjes maar mondjesmaat krijgen. Slooppanden De woningen waar de jongeren in worden opgevangen, staan op de nominatie om gesloopt te worden.

Gemeente Doetinchem.

Nieuwe ziekenhuis mogelijk bij afrit A18
De Gelderlander – Wed, 11 Dec 2013 07:02:00 Z
DOETINCHEM – De directie van het Slingeland Ziekenhuis heeft haar oog laten vallen op het weiland tegenover McDonald’s even buiten de komgrens van Doetinchem als mogelijke locatie van het nieuwe ziekenhuis. Bekijk ook… Slingeland Ziekenhuis onderzoekt nieuwbouw op Wedeo-terrein De mogelijke locatie Wedeo aan de Terborgseweg en renovatie van de huidige gebouwen waren al bekend. Binnenkort zal de directie bekend maken waar het ziekenhuis definitief gaat bouwen.

Gemeente Enschede.

Sloopbedrijf heeft last van vernielingen bij sloop oude klooster Glanerbrug
RTV Oost – Thu, 12 Dec 2013 08:46:00 Z
Het bedrijf Kamphuis Sloopwerken, dat begonnen is met de sloop van het oude Redemptoristenklooster in Glanerbrug, heeft veel last van vernielingen die daar bijna dagelijks worden gepleegd. Maandag is begonnen met saneren van asbest in het gebouw en sindsdien zijn er al drie nachten vernielingen gepleegd. Er is materiaal van het bedrijf vernield, zoals haspels, freesjes en onderdrukmachines.

Gemeente Goirle.

Gezamenlijke ambitie voor renovatie Molenpark
Stadsnieuws – Wed, 11 Dec 2013 06:46:00 Z
GOIRLE – De gemeente Goirle heeft, samen met Amarant, de Heemkundekring ‘De Vyer Heertganghen’, de Stichting Akkermolens en de Stichting Biodiversiteit Goirle, een ambitiedocument opgesteld voor de renovatie van het Molenpark. Maandagavond hebben de vijf partijen een convenant voor die samenwerking getekend. Na de ondertekening startte de beginspraak voor de vijf genoemde partijen mét de omwonenden van het Molenpark.

Gemeente Groningen.

Vergaderzaal bestuursgebouw RUG dicht wegens asbest
RTV Noord – Wed, 11 Dec 2013 08:16:00 Z
In de vergaderzaal in het bestuursgebouw van de Rijksuniversiteit in Groningen zit mogelijk asbest. De universiteit laat dit onderzoeken en heeft de ruimte uit voorzorg afgesloten. Volgens een woordvoerder is in het gebouwencomplex in de binnenstad eerder asbest gevonden, maar dat was niet in dit pand, aan de Oude Ebbingestraat. Waar precies de mogelijk kankerverwekkende asbest in de zaal is aangetroffen is niet duidelijk.Er waren geen werkzaamheden gaande.

Geen asbestverspreiding in gebouw UMCG
Haarlems Dagblad – Thu, 12 Dec 2013 19:19:00 Z
GRONINGEN – Het gebouw van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) dat woensdag werd gesloten nadat er asbest was gevonden, kan vrijdag de deuren weer openen. Uit onderzoek blijkt dat het asbest zich niet door het gebouw heeft verspreid. In de kantoren en poliklinieken in het Triadegebouw zijn lucht- en vloermonsters genomen. Daarin zijn geen asbestdeeltjes gevonden, meldde het UMCG donderdag.

Gemeente Laren.

School Laren dicht wegens asbest
Gooi- en Eemlander – Thu, 12 Dec 2013 09:34:00 Z
LAREN – In de Larense Montessorischool is op twee plekken in de school asbest aangetroffen. De basisschool is donderdag en vrijdag gesloten voor verder onderzoek. Kinderen zijn mogelijk in aanraking gekomen met asbest. Asbest is in de kelder en op zolder gevonden. ‘Mogelijk zijn kinderen op zolder geweest om te helpen met het opruimen van de versiering voor Sinterklaas en het ophalen van kerstspullen’, aldus de gemeente. De ouders zijn donderdagmorgen ingelicht op een bijeenkomst.

Geen asbest in schoollokalen
Radio 6fm – Sat, 14 Dec 2013 07:46:00 Z
In de Montessorischool aan de Leemkuil in Laren is geen asbest aangetroffen in de lokalen en gangen. Dat bleek uit onderzoek waarvan de uitslagen vrijdagmiddag bekend werden. Dit nadere asbestonderzoek werd gedaan naar aanleiding van de asbestvondst in zolder- en kelderruimte, eerder deze week. Die ruimtes zijn nu hermetisch afgesloten, zodat het asbest zich niet kan verspreiden. De school gaat maandag weer open.

Gemeente Oldebroek.

Sloop Van Pallandt voor nieuwbouw afgerond
Locourant – Fri, 13 Dec 2013 06:18:00 Z
WEZEP – Recent zijn de sloopwerkzaamheden van het pand van Koops bedden op de Van Pallandt locatie afgerond volgens planning. In het begin van het nieuwe jaar wordt de fundering verwijderd en worden de bomen gekapt. Hierna volgt het bouwrijp maken van het plangebied. Het plan bestaat uit 5 vrije kavels, 2 vrijstaande woningen en 8 twee-onder-één-kapwoningen.

Gemeente Overbetuwe.

Asbest illegaal gestort in natuurgebied. Iets gezien? Meld het direct.
Gemeente Overbetuwe – Fri, 13 Dec 2013 20:01:00 Z
Asbest illegaal gestort in natuurgebied Op woensdag 12 december is door onze toezichthouders asbest gevonden aan de Kerkstraat in Elst langs de Rijkerswoerdse Plassen in de buurt van nummer 6.Het asbest lag naast een toegang van een looppad dat voor wandelaars bereikbaar is. De gemeente heeft een gecertificeerd bedrijf ingeschakeld die het asbest dezelfde dag nog heeft verwijderd. Heeft u iets verdachts gezien op of nabij deze locatie neem dan contact op met de politie.

Gemeente Raalte.

Raalte maakt werk van gebouwenbeheer
Heino Online – Fri, 13 Dec 2013 00:19:00 Z
Raalte – 19 november 2013 Zo is uit een recentelijk inventarisatie gebleken dat de gemeente Raalte eigenaar is van ruim 70 gebouwen. Het beheer en onderhoud kost jaarlijks 1,2 miljoen euro en gebleken is dat er behoefte is aan een gestructureerde aanpak van het gebouwenbeheer. Het college heeft de Nota gemeentelijke gebouwen vastgesteld. In deze nota wordt inzichtelijk gemaakt hoe de gemeente Raalte met dit bezit wil omgaan.

Gemeente Veere.

Stadhuistoren Veere onderzocht op schade knaagkever
Omroep Zeeland – Thu, 12 Dec 2013 22:12:00 Z
VEERE – Het hout van de stadhuistoren in Veere wordt onderzocht om te bepalen hoeveel schade de bonte knaagkever heeft aangericht. Voor het onderzoek is de spits donderdag van de toren gehaald. Het oude stadhuis van Veere wordt voor 1,2 miljoen euro opgeknapt. De restauratie bestaat uit vervanging van de leien op het dak, het aanpakken van schimmel en rot in de balken en het restaureren van de beelden aan de buitenkant van het stadhuis.

Gemeente Vlaardingen.

Sloopflats verhuurd voor de prijs van een eengezinswoning
RTL Nieuws – Thu, 12 Dec 2013 19:24:00 Z
Het lijkt een goed idee: goedkope flats, die op het punt staan gesloopt te worden, voor een zacht prijsje verhuren aan arbeidsmigranten. De gemeente Vlaardingen vond dat de ideale oplossing om huisjesmelkers en misstanden in de huisvesting tegen te gaan. Maar vier jaar na de start van het experiment, betalen arbeidsmigranten een fors bedrag voor een bed in een uitgewoonde flat.

Gemeente Waalre.

Advocaat woonwagenbewoners Waalre: ‘Gemeente speelt met vuur’
Omroep Brabant – Fri, 13 Dec 2013 23:04:00 Z
WAALRE – Acht bewoners van het woonwagenkamp in Waalre moeten hun grote loodsen en schuren binnen vijf weken slopen. De gemeente Waalre heeft dat aan de woonwagenbewoners laten weten in een brief. De bewoners bereiden een kort geding voor. Hun advocaat Peter van de Laar is verrast omdat de Raad van State binnenkort nog uitspraak moet doen over het plan dat de loodsen weg moeten. “Ik begrijp het niet. Het verbaast me zeer. De gemeente speelt met vuur”, reageerde hij vrijdag.

Gemeente Werkendam.

ASBEST ERAF, ZON EROP
Gemeente Werkendam – Fri, 13 Dec 2013 03:11:00 Z
Agrarische bedrijven kunnen tot 1 september 2014 subsidie aanvragen om asbest op hun dak te vervangen door zonnepanelen. De provincie Noord-Brabant stelt hiervoor een subsidie beschikbaar. Totaal is er € 3.318.240 beschikbaar in onze provincie.   Regeling in het kort Agrarische bedrijven met een jaarlijkse opbrengst van minimaal € 25.000 euro komen in aanmerking voor de regeling.

Gemeente Zeewolde.

Zeewolde – “Gemeentehuis sober renoveren”
Omroep Flevoland – Fri, 13 Dec 2013 00:10:00 Z
De raad van Zeewolde wil een sobere renovatie van het gemeentehuis. Het college van burgemeester en wethouders heeft tijdens de raadsvergadering donderdagavond opdracht gekregen om met een voorstel te komen.Het gaat onder meer om schilderwerk, een aanpassing van de toiletten, onderhoudswerk en een vervanging van de geluidsinstallatie in de raadszaal. Eerder was er een plan om het gemeentehuis flink te verbouwen. Dat sneuvelde omdat het miljoenen euro’s zou gaan kosten.

Gemeente Zwolle.

Dijk geen sta-in-de-weg voor Weezenlandenwijk Zwolle
De Stentor – Wed, 11 Dec 2013 07:08:00 Z
ZWOLLE – De nieuwbouw op de plek van het te slopen Weezenlanden-ziekenhuis wordt geïntegreerd in de waterkering die daar ligt. Dat gebeurt onder meer door de huizen aan de grachtkant een trappetje naar een verhoogde deur te geven. Dijklichamen mogen in principe niet bebouwd worden, maar waterschap Groot Salland kan leven met de oplossing van projectontwikkelaar Novaform.